evet bizler amatör kıyı balıkçıları olarak sınır tanımadığımızın en iyi kanıtlarından bir tanesi... http://www.vidivodo.com/102527/tekne-balikciligi
Mükemmel bir videoydu.İlk önce yemleyecekler sandım.Zaten bu gibi yemleme makinaları satılıyordu.Adam resmen sırtı yaptı.Ama o büyüklükteki balığı nasıl kıyıya çekti hayret ettim.
valla oyuncağın gücü o balığı nasıl kıyılattırdı çok şaşırdım harika göllerde ve limanlarda sakn ahavlarda elverişlibi yöntem :
Hemen hemen buna benzer teknenin arkasına özel bir aparat takılmış ve uzaktan kumanda ile oltanın atıldığı bölgeye yönlendirilip tıpkı kamyon damperi gibi bir mekanizma üzerinden yem dökülmesi sağlanıyordu yan yemleme yapılıyordu seyrettiğim başka bir videoda.Bu yöntem ile sırtı çekme fikri sadece biz türklere ait "uç" fikirler değilmiş demekki..
Radio Control araçlar olarak tanımlanan RC araçlardan bir tanesi iyi bir fikir yakıtlı ve elektrik kaynaklı çalışma sistemleri var oldukca güçlü motorlara sahipler bende de saatte 60km yapan bir elektrikli araba mevcut
çok dar bir avlakta olmaları çok büyük avantaj, kumandalı tekneyi suya verdiklerinde sahte tekneye yakın yüzüyor,lakin tekneyi kıyıya aldıklarında balık en az 2-3 metre sonra kıyılanıyor, kanımca kalama yerine 2-3 metre misinayı balık vurduğunda anında çözülen bir sistemle suya gönderdiler, dolayısı ile balık vurduğunda fazlalık olan misina açılıyor ve yarı doğal kalama oluşturuyor, tabi avlak dar olduğundan hemen kıyılıyorlar, ama avlak geniş olsa oyuncak kıyıya gelene kadar kesin batar kanımca