Amatör Balıkçıları Bilgilendirme Levhaları

Konu, 'Genel Konular' kısmında bnymnblr tarafından paylaşıldı.

1. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

..........Bilindiği gibi İstanbul'un birçok yerinde kıyıdan amatör balık avcılığı yapılmakta. Ancak tutulan balıklara baktığımız zaman birçoğunun üreme boyunun altında olduğunu görürüz. Kıyıdan avlanan amatörlerin sayısının bir hayli fazla olduğu ve avlanan balığın büyük çoğunluğunun da yavru balık olması tutulan miktar açısından balık populasyona olumsuz etki eden öncü sebepler olmasa da bunların olumsuz etkisi olduğu bir gerçektir.

..........Bu amaçla İstanbul'da amatör balıkçıların bolca olduğu köprü, kıyı vb yerlere en çok tutulan 10 balığın üreme boylarının yazılarak bu boyların altındaki balıkların yakalanmaması konusu ile ilgili bir bilgilendirme levhasının olması en azından konunun dile getirilmesi açısından olumlu buluyorum.

..........Bilindiği gibi bu tarz işler toplumda bir anda gelişmez. Bu yasağın üzerinde sürekli olarak durup, aynı sigaranın yasaklanması için uğraşan insanların yıllarca verdiği mücadele sonucu bugün sigara birçok yerde içilemiyorsa, bu işin üzerinde sürekli olarak durunca toplumda bu tarz şeylerin ileriki zamanda kitlesel kabullenmelere imkan sağlayacağını düşünmekteyim.

2. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    güzel bir fikir yapılabilir faydasıda olur:)

3. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

bilinçlendirme adına çok güzel olur. koca tabelayı görüpte küçük balıkları kovasına alacak vatandaşda pek olmaz insan utanır yahu :) istenirse grafiksel çalışmayı seve seve yapar yollarım. aplikasyonu halleder, eğer gerekliyse izinlerde çıkartılır ve uygulamaya geçilebilir. çok masraflı bir iş değil, zaten kalabalık noktalarda belli.

keşke bizlerin çare üretme girişimine gerek kalmasa, ilgili merciler leb demeden çorum şu tarafta dese :)

ayrıca bünyamin abinin diğer fikirleride çok güzel. sesi keşke daha çok duyulsa! ah şu keşkeler :(

4. lvnt

lvnt levent

Arkadaşlar bırakın artık amatörlerle uğraşmayı da daha büyük düşünün ....!
    trollerden ve gırgırlardan haberiniz vardır sanırım.Yada avlanma zamanını uzatanlardan eminim bihaber değilseniz.....!!!!

Tamam iyi bi fikir ama şöyle teşbih yapayım.Birileri sizi bi köşede sıkıştırmış taşa tutuyor,ordan kaçıyor bide bakıyon başka birileride otmatik silahlarla size saldırıyor. sende karakola gidip silah çekenlerden korktuğun için taş atanları şikayet ediyosun.
    Dediğim gibi tamamda taş atmakda hoş değil ama ya otamatikliler nolacak ?:rolleyes:

5. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Ne deseniz haklısınız, katılmamak elde değil, ben bu güne kadar, birçok forumda görebildiğim kadarıyla, büyük dertlerle uğraşmaktansa, ufaklarla uğraşmak daha kolay geliyor insanımıza, sıkıntısı, tasası vede riski yok konuş konuşabildiğin kadar, züfiyare dokunmada ne edersen et, toplum olarak her konuda olduğu gibi, teneke muhabbetini, yeni adıyla geyik muhabbetini pek severiz eskiden beri, ama radikal öneriler getirdinmi yani sivri sineği bırakıp, bataklığı kurutma konusunda fikirler söyledinmi, kimse kaale almaz, bu konuda destek vermez, ortada dımdızlak kalırsın, dedim ya toplum olarak pek severiz, boşa çene patlatmayı, kısacası işe gitçen ama, iş yapmıyacan ama, çevren, toplumda seni bir şeyler yapıyorsun sanacak, buda, huyumuz kurusun, pek hoşumuza gider nedense, ne diyelim sağlık olsun, heriş olacağını bulur, güzel ve arzu edilen günlerde buluşabilmek dileği ile, mutlu olun, mutlu kalın....:)

6. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Ne güzel söylemişsiniz, bizler pek severiz teneke(geyik) muhabbetlerini doğru...

Bunu söylerken ve arkadaşımızın neredeyse teneke muhabbeti yaptığını ve sırf geyik olsun diye fikir üretip başlık açtığını ima ederken, bir an için yaşadığımız sorunlar için çözüm önerisinde bulunacağınızı sandım, bunca laf kalabalığının sebebi meğer, sadece iyi ya da kötü fikir üreten bir arkadaşımızı eleştirmek onun hevesini kırmak içinmiş. Doğrusu sizden geyik yapmak yerine, bahsettiğiniz konulara dair yaratıcı düşünce ve çözüm önerilerinizi duymak isterdim.

Ne kadar doğru, teneke muhabbetleri pek sevdiğimiz...
    //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    Daha önce benzer çalışmalar sanırım olmuştu, ama bence fikir güzel, amatör balıkçıları bilinçlendirme çabalarına katkı sağlıyacağını düşünüyorum.

Son düzenleme: 28 Şubat 2010
  7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Beklediğiniz, fikir ve önerileri çoğu kez yapmışımdır, ama sonuç, hep sinek kovmaktan öte olmadığından, o şekilde konuya yaklaştım, konuyada öneriyede yanlış dediğimide hatırlamıyorum, fikir güzel balık tutulan her yere levhalar asılsın, aynen trafik işaretleri gibi, ama denetleyen olmadımı kıymeti yokki, sizce varmı? bu gün bir haber kanalında yurdum insanından örnekler vardı, birtanesinde çimenlik bir alan, baba bir levha PİKNİK YAPMAK YASAkTIR, ama alanda piknik yapanlardan boş yer yok, bilmem derdimi anlatabildimmi? Madem öneri istediniz size bir öneri, istanbulda hatırı sayılır amatör balıkçı var bir grup belediyeye müracat etseniz ve başta galata köprüsü olmak üzere, levha dikilen heryerde hiç olmassa bir zabıta görevlendirilse ballık tutanları denetlese, limit dışı tutulanlara müdahale etse, hatta hatırı sayılır bir ceza uygulansa, bu öneriyi umarım kabul edilir bulur ve uygulanabilmesi için belediyeyle gerekli iletişime geçersiniz, ve tez zamanda uygulandığınıda duyarsak çok memnun oluruz, şimdilik nacizane önerim bu, öneri sunmak kolayda önemli olan uygulanması, ve takip edilmesi ve netice alınması sanırım, daha başka önerilerde gelebilir, hele bu tatbik edilebilir hala gelsin, sevgi ve saygılarımla...

8. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Ben ne demişim
    tutulan miktar açısından balık populasyona olumsuz etki eden öncü sebepler olmasa da bunların olumsuz etkisi olduğu bir gerçektir.

Ben bunları söylerken gırgırı,trolü, boşverin önemli olan amatör mü dedim. Forumda zaten bu sezonki ticari avcılığın 1 Mayıs’a uzatılmak istenmesine karşı açılmış konu başlığı var. Ve ilgili yerlere de mesajımı göndermişim. Bu konuda DTO kooplar sürkooplar birleşerek kendi bünyesinde imza kampanyaları var.

Trollerden ve gırgırlardan haberim olup olmadığını açtığım konu başlıklarına bakın görürsünüz.

Burada anlatılmak istenen herkesin üzerine düşen sorumluluğun sınırlarını bilmesi.
    Bu amaçla da bu işin sınırlarını anlatan yazıların yazılması
    Bu amaçla düşünülmüş bir fikir
    Fikir yaklaşımında bulunmak düşünmeyi geliştirir.
    Her konuyu kendi içinde değerlendirmeniz gerekli.

Son düzenleme: 28 Şubat 2010
  9. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Çok güzel bir düşünce,tabiyki amatör arkadaşlarımızı bilgilendirmemiz doğru olur,sadece İstanbul da değil genel olarak ele alınmalı.hatta bu düşünceyi biraz geliştireyim, aklıma şu an gelenide yazayım.

Bu uyarı levhalarından,balıkçı barınaklarına ,mezat yerlerine,hatta sahil güvenliğin bulunduğu yerlerede koysak çok daha iyi olur.

10. lvnt

lvnt levent

Siteye , amatörlüğe ve sizlere karşı kırıcı olmamak adına fazla polemiğe girmeyeceğim.
    Sadece şunu belirtiyim ben iç anadolunun göbeğinden avlak olarak sonsuz değil ama ova olarak genişçe konya ovasında yaşıyorum.denizde de balık tecrübem hiç yok.Ama denizde hoş olmayan olayları duydukça çok üzülüyorum.Bide sizin dediğiniz teneke muhabbetini ima etmiş olduğunuz bi moderatöre yakışmadı.Olaki hasbel kader ben yanlış bi yazışmam,düşüncem olsa bile daha tatlı bi dille anlatmanız gerekirdi.
    Sonuçta bende arkadaşın fikri yanlıştır demedim.Kısaca demek istediğim YILANIN BAŞINDAN başlayalım , kuyruğundan değil............

11. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Kgm Genel Müdür
    Doç.Dr.Muzaffer Aydemir
    Tel:0312 4257789 Fax: 0312 4186318 Email:maydemir@kkgm.gov.tr
    Kkgm Genel Müdür yardımcısı
    Dr Durali Koçak
    Tel: 0312 4179623 Fax:0312 4188005 Email:duralik@kkgm.gov.tr
    KKGM Su Ürünleri Hizmetleri D.Bşk.Sn. Vahdettim KÜRÜM vahdettink@kkgm.gov.tr
    Başbakanlık Email : bimer@basbakanlik.gov.tr

bu adreslere 4-5 gün önce DTO, koop, sürkoop ve STKlardan ticari avcılığın 1 mayısa uzatılmasına karşı zaten binlerce mesaj gönderdik . Buyurun bu adreslere mesaj gönderin.

Son düzenleme: 1 Mart 2010
  12. Genesis

Genesis Erdem YOGLU

Levent ustadima katiliyorum. tas atanlardan once otomatik silahlari durdurmamiz gerekli. Saygilarimla

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bünyamin aslında yaptığın önerin hemen hayata geçirebilecek bir şey, örneğin Eminönü belediyesi Haliç köprüsüne birtakım balık resimlerini devasa büyüklükte yapıştırmış , aynı resimler üzerine büyük bir yazı ile o balığın yasal boy ölçüleri ve bir amatör avcının ne kadar yakalayabileceğine dair bilgilendirme yapılabilir, yine köprü korkuluklarına branda ile gereken bilgilendirme yapılabilir, hepsinden önemlisi buradan geçen vatandaşlarımızında hiç değilse bir kısmı bu yazıları okuyarak tezgahtan balık alırken alacağı balığın enaz hangi boyda olması gerektiğini bilir ve buna göre hareket eder, buda tezgahlarda satılan yavrucaklara talebi azaltacağı için yakalanmasınıda bir nevi engeller diye düşünüyorum .