amatör balıkcıların ortak sorunu

Konu, 'Genel Konular' kısmında karakuş_34 tarafından paylaşıldı.

1. karakuş_34

karakuş_34 yasin

çok değerli amatör balık avcıları:asıl sorun kıyılarımızda olmayan balıklar değil bu balıkların nasıl oluyorda kıyılarımızda yok oluşudur.bence en büyük sorun gırgırların kıyılara çok fazla yaklaşıp avlanmaları ve buna istinaden balıkların yavrulayıp üreme haklarının elllerinden alınmasıdır.ayrıyeten bir sorunda insanların gerek toplum gerekse bireysel olarak denizlerimizi çok fazla kirliliğe mahkum etme çabası.bence bu vahim durum için denizlerimizdeki avlanma yasaları birkez daha iyice gözden geçirilip yasalaşmasıdır ve denizlerimize bırakılan zararlı maddelerin atılmasına sebeb olan kişilerinde aynı trafik cezaları gibi ciddi ve caydırıcı cezaların verilmesidir.tüm amatör olta balıkcı dostlarıma bu konuda duyarlı olmalarına davet ediyorum saygılarımla RAST GELE

2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Aslında bu sorunun çözümü o kadar basitki...

3. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Güzel konu ve 15 yıldır hatta daha eskiden beri pekçok yapay resif projesi yapıldı hiç birinde anlamlı bir sonuç çıkmadı
    takip edebildiğim kadarıyla lapina, hanoz miktarından başka artış olmadı ve çoğu projede resifler bir zaman sonra ya parçalandı ya sürüklenip gitti
    belki de ben kaçırdım sizin bildiğiniz etkili sonuç alınan proje varmı

4. Okan_uA

Okan_uA .

Son düzenleme: 3 Şubat 2010
  5. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Evet çözüm gerçekten çok basit, ama uygulayacak babayiğit lazım, bu ve benzeri suçları işleyenlere uygulanacak ceza kaba hatlarıyla, bu mesleği elinden alacaksın, teknesine, ağına balık tutmakla alakalı tüm, malzemelerine el koyacaksın, birdaha bu meleği ömür boyu yapmasına yasak getireceksin, bakın bakalım, birdaha yapan çıkacakmı...ama dediğim gibi bunu yapacak babayiğit lazım....:(

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bu kadar balıkçılık kökenli milletvekili varken o dediğiniz uygulama biraz zor olur. Ticari balıkçılar herhangi bir yasa veya uygulama değişikliğinde sonuna kadar lobi yapıyorlar çünkü ellerinde lobi yapabilmek için herşey mevcut. Karşılarında bunu engelleyebilecek kim var? Kanun kitap değişeceği zaman her daim ticari balıkçıların, gırgır ağalarının borusu öter. Niye ötmesin ki. İstihdam ediyorlar vergi ödüyorlar. Karşılarında sadece bizler varız, amatör sportif av malzemeleri satan sektörler o kadar cılız ki topu biraraya gelip bağırsa seslerini duyan olmaz. Geçenlerde bu konuyla ilgili bir konuşmamız olmuştu. Onu da yeri gelince açarız konu fazla dallanıp budaklanmasın.

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    İyi bir tespit.
    Özellikle etkili yapay resif projelerini uygulamada balıkçı engelini aşmak gerçekten mümkün değil.
    İyi bir avlak olarak kabul edilen sahalara caydırıcı resifler bırakılmasına kimse iyi gözle bakmıyor. Genelde zaten doğal kayalıkların bol olduğu sahalarda dalış turizmini geliştirme amaçlı gemi ve uçak batırma çalışmaları amacına ulaşıyor ve diğerlerinden pek sonuç alınamıyor.

8. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Haklısınız, zor olacağını bende biliyorum, işte zor başarılırsa, sonuçta müsbet olarak beraberinde gelecektir, yoksa tavşan dağa küsmüş, dağın haberi bile olmamış, kabilinden tepkilerle, bir adım bile ileri gidilebileceğini hiç sanmıyorum,sistemdeki bozuklukların, ne olduğunu toplum olarakta idrak etmedikçe, sadece balıkçılıkta değil, memleketimizde şikayetçi olduğumuz, her konuda müsbet bir sonuç alınabileceğini sanmıyorum, delilide yıllar yılı bu dertlerde bir arpa yolu bile yol alamadığımız, kusura bakmayın ama, o beğenmediğimiz, milletvekilleride bizim içimizden çıkıp oraya gidiyor, vede biz seçiyoruz, bilmem şikayet etmeyede hakkımız varmı? taktir sizlerin, :)