amatör balıkçılığa vergi uygulaması

Konu, 'Genel Konular' kısmında bahadir37 tarafından paylaşıldı.

1. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
  2. konevii

konevii veysel

Avlanma belgesi ve bandrol gibi bi uygulama daha iyi olmazmı. vergi nası olacak acaba..

3. korsann52

korsann52 cemil

Ben acikcasi vergi oldugunu sanmiyorum nasil yani bu sene su kadar balik tuttum beyan kar zarar falan gibi ..? Zannedersem bizim burda oldugu gibi yillik alinan izin kagidi prasidir bandrol denebilir.Aslinda cok faydali olur bence biz yillik 30€ ödüyoruz izin kagidini aliyoruz tabii ehliyetin olmasi sart.Bu kagitta yaziyor suralarda tutabilirsin suralar yasak falanca balik hep yasak boy limitleri.yumurta dönemleri mesela bizim burada capak,tatlsu levregi ve yayin 3 cm.lik yavru bile tutsan suya birakmak yasak almak zorundasin ren nehrinde cok baskin konumdalar. Bu kagittaki tebligler de her sene balik popülasyonuna göre aktül yapiliyo yani faydali bir uygulama burdan edilen gelirle en azindan bu sularda inceleme arastirma icin kaynak saglanabilir.

4. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    bi oradan öpmedikleri kaldı

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    kulak arkasına da geçerler yakında, Amerika'daki, Rusya'daki gelirle Türkiye'deki bir vatandaşın geliri aynımı? yaşam şartları aynımı. Önce bunu eşitlesinler ondan sonra her vergiye seve seve. Adam balığa masraf olmasın diye bisikletle geliyor, yerden iğne topluyor bazıları, herhalde zevkinden yapmıyordur.!

6. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    burası türkiye herşey beklenir artık balık tutmadan da soğuturlar adamı

7. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Bu vergi olayı düzgün uygulanacak olsa amenna ama Türkiye'de olacak olan şu ver sen şu parayı gerisine karışma karşılığında vereceği hizmet için maliye bakanından şöyle bir ifade bekliyorum cem yılmaz'ın dediği gibi 'BAKKKKK' aynen bunu yaparlar bize denizleri korumak adına birşey yapılmaz tatlı sulardaki yaşam için birşey yapılmaz bu düzenli uygulanacak olsa çok güzel olur bilinçli avcılık için ön adım olur ama sanmıyorum keşke yanıltsalar beni burayıda gelir kapısı olarak görerek yapılmış vatandaşın belini bükmek için yeni bi atılım başka birşey olmaz kanımca

8. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Buna dupeduz uygulama ve kontrol adi altina alinmis para kaynagi yaratma cabalari denir. Gerekli linki buldum fakat okumak lazim, mevzuat detay oldugu icin hemen okunup bitecek bir belge degil. 38 sayfa olan belge, meraklisi icin link su sekilde; http://www.whitehouse.gov/assets/documents/09_17_09_Interim_Report_of_Task_Force_FINAL2.pdf kayit yapiyorum firsat bulursam ozet bir ceviri ile bir fayda saglarim zannimca.
    Fakat kisisel kanaatim su olur ki; Secim arifesi cercevesinde ele alinacak bir mevzuat gibi gozukmesede gerekli inceleme yapiliyordur yada yapildi. Ulke ileri gelenleri icin her turlu kaynak yaratma calismalari, her koldan devam ediyor. Saygin buyuk sirketler (balikcilikla ugrasan, amator balikcilardan zarar gorenler) gerekli baskilari yaparsa kisa zamanda boyle bir uygulama getirilebilir.

Ocean sports, deep sea fishing ve olta balikcilari. Mevzuatin ele alinmasina sebeb derin deniz avcilari gibi gorunuyor. Bizde deep sea fishing yok ama ne koparilirsa kar!

9. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    DELİİİİİİİİİİİİİ DUMRULLLLLLLLLLLLLLL VERGİSİİİİİİİİİİİİİİİİİ
    15 liralık amatör avcılık belgesini bir türlü devamlılığını getiremeyen kurumlar amatör balıkcılık vergisi ile nasıl uğraşacaklar? kaldıki denetim mekanizmasını nasıl kuracaklar? çok komik bir haber..çooooook komik..
    ama şahsen bir denetleme mekanizması yada bilincsiz avcılığı caydırıcı bir tutum içinde daha bilincli avlanma eğitimleri ve belgeleri verilmelidir bunuda amatör olta balıkcıları dernekleri yapmalıdır devletler veya kurumlar değil..(tamamen oltacılar kendi yapmalıdır.) Ancak deli dumrul vergileri ile insanlar bu işten ne geçer nede vazgeçer..nede vergi öder..

10. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Nasıl olacak Veysel takımların kalitesine göre,miktarına göre,makinanın cc'sine göre devrine:confused:,tuttuğun balığın cinsine boyuna ve kilosuna göre,misina inceldikçe daha avcı olur ya o da vergiye tabi .... merak etme küçük ölçekli işletme gibi götürü vergi de yok o da eskidendi,bence basit usulde vergilendiririz önce tabi ki esnaf odası gibi amatör balıkçılar odasına bir güzel üye yaparlar orada ilk jiggingimizi yeriz aynen oraya da senelik aidatlarımızı yatırırız,vergi sicil numarası çıkartıp amatör balıkçılar derneğinden ayrıca para verip alacağımız makbuzlara adımıza yaptırdığımız vergi numaralı kaşelerimizi basarız vergi işi kolay 6 ayda bir makbuz kesip maliyeye gider gösteririz haa unuttum bütün bunları ben yapamam diyen olursa kesin serbest muhasebeci edinmemiz gerekiyor.Usta ne diyeyim ben ya sabah sabah yazdıkça açılıyorum açıldıkça da üslubum hissetiğime göre iyiye gitmiyor gibi geliyor bana ....aklım geldi de deftere tabi olurmuyuz:confused: :confused: :confused:..........................................

Son düzenleme: 5 Mart 2011
  11. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    yakın zamanda yapılabilecek bişey değil. önce bunun alt yapısı oluşturmalı ondan sonra yürürlüğe girebilecek. ama uzun süreçte illa ki uygulamaya konulacak bi plan. birde vergi olacağını sanmıyorum sadece aidat yada bandrol şeklinde olacaktır.

12. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    İki tane oldular vadesi dolduğunda diğerini almıştım amatör balıkçı belgesi 15-20 liramıydı neydi ödediğim o zamanlar,suyun başında ne soran oldu ne eden, tarım ve köyişleri bakanlığı insanlardan topladığı bu paraları emiiiinim ki çok faydalı işlerde kullanmıştır sonradan duydum ki bu belge zorunlu değilmiş birincisinin kontrol edilmeden vadesi doldu ikincisinin de ne gelen oldu ne giden onun da vadesi doldu imageshackta bir problem var herhalde resim yükleyemiyorum hatıra olarak tabiri caiz elimde kaldı.4 senedir Bulgaristandayım buradaki iç sulardaki kanun şöyle işliyor 1 aylık,6 aylık ve senelik amatör balıkçılık bileti diye geçiyor bende senelik var o da 25 leva yani yine 25 tl Türk parasına denk geliyor.Bu belgesiz yakalanırsan özel paralı avlak yada devlet avlağı dahi olsa bile gayet güzel kalın bir ceza kesebiliyorlar.Ama yine de bir tutarsızlık var burada bu belgeyi verirken ne bir eğitim veriyorlar yada ne bir eğitici bilgilendirici broşür bile yok! sözde avrupa birliği üyesi Bulgaristan olsa olsa avrupa birliğinin en son filitresi olur atık yağ filitresi.Anlayacağınız heryerde traş aynı,traşı beğenmişin beğenmemişin sorun değil sen yeter ki ''koltuğa''otur kalkarken parayı ver hade hörmetler

13. ChatLahK

ChatLahK Abdurrahman

Favori Kamış:
    Lineaeffe - New Cobra
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro
    En İyi Avı:
    1700 gr Çipura, 3490 gr Levrek, 2200 gr Kefal
    Bence ilk önce avlakları düzeltsinler. (özellikle tatlı sular) Sonrasında da "bakın arkadaşlar bizler sizin için bunları yaptık" desinler. Göle gidersin adam sandalla ağ atmıştır, denizde desen trollerden koy içlerine balık gelmez oldu. Sürüler dağıtıldı. Trolle adam 1 gecede 20 ton balık tutar, amatöre gelince işler değişir.