6 ay önce süresi dolan belgemin yerine yenisini çıkarttım. 5 yıllık ve 15 Tl. Sanırım bu yatırılan tutar, teberrü olsa gerek. Dolayısıyla uygulamalarda farklılık olasıdır. Ama yinede çok almışlar.
BU BELGENİN HİÇ BİR GEÇERLİLİĞİ OLMADIĞINI BİLİYORUM. aLINMASINDA TAŞINMASINDA GEREKLİLİK VE ZORUNLULUK YOK DİYE BİLİYORUM. sİRKÜLERDE BAHSİ GEÇİYOR.İnşallah yanılmıyorumdur. Hem zaten koskoca trolleri görmeyen, kanunsuz avlananlara göz yuman, koyduğu yasağı uygulamayan yetkili birimler gelipte bizim avlanma belgemize mi bakacaklar.
Ben Balık Tutmak Adına Bir Hafta Sonu 1200 Km Yapan Bir Adam Olarak; Sirkülerden Bi Haber 21 Yaşında Bir Astsubay'ın Belgen Varmı Polemiğine Girerek Zaman Kaybetmeyi Göze Almayacak Kadar Bu Sporun Sevdalısıyım... 40 Değil 400 Olsa Yine Evlat Acısı Olmazdı
Budur.. küçük meblağlar sorumlulukların önüne geçmemeli.. aradaki fark sadakan olsun, oltan balıkla dolsun..
vallahi arkadaşlar balık malzemelerine verdigimiz paraları düşünürsek sanırım aylık 3 kişiyi rahat amatör belge sahibi yaparız 40 tlden tabiki yanlız 15-20 arasında olması gerekmiyormu ? bu belgenin sarı kagıtın 65 tl oldugunu biliyorum digerinide 15 e ben aldım
Hayırlı olsun Erhan.Bende Türkiyede yaşadığım yıllarda iki kere yenilemiştim ilk çıktığı zaman 15 lira.5 yıl süresi dolduğunda yine yeniledim 20 liraydı ben bu belgeyi avlakta sorarlar diye almadım en azından amatör balıkçı olduğuma dair bir gurur belgesi olarak edindim ve kabul ettim.Nitekim bu süreler içinde avlakta bana kaşının altında gözün var diyen de olmadı yani kimse sormadı.Sevincini paylaşıyor ve seni çok iyi anlıyorum ödediğin miktara gelince hiçbir yorum yapamayacağım yeni kanuna göre pasaportlar bile 10 senelik oldu eskiden en çok 5 senelikti bu da öyle bir şey olmasın sordunmu belgeni kaç senelik diye sadece kendi yorumumdur selamlar
Aynen katılıyorum kardeşim hiçbir görevli veya kurumla sözle dahi teatiye girmeye gerek yok arkadaşlar alıp cebimize çantamıza koyalım bence
Arkadaş çok doğru bir hareket yapmış. Sorumluluğunun bilincinde. Dediğiniz gibi o marka bu marka derken birsürü paraları malzemeye harcayınca hesap göze batmıyor. Herkesin edinmesi gereken bir belge. Ben de yakın zamanda alacağım.
bunun sarısımı ıyı beyazımı ben beyazını çıkarttım ama sarı çıkartmak daha iyimiş beyazı 17 tl den çıkarttım
Valla kazıklanmışsın demek ağır oluyor ama bir hayli para vermişssin.Keşke araştırıp soruşturup Kocaeli/körfez'e gelmeni söylerdim.Hem av yapardın sahilimizde hemde 5 yıl için 13 lira verirdin.Bence git bunu söyle yetkililere çok fazla para bu