26.05.2012 öğleden sonra ankara İmrahor'da bulunan göletlere turna avına gittiğimde 3 metrelik gümüş ağıma, 1 adet oltama (200 tl) ve amatör balıkçılık belgem olmadığı için dünyanın cezasını kestiler, orman bakanlığınca yetkili iki kişi tarafından Sayın büyüklerim amatör balıkçılık belgesi zorunlu mu?? zorunluysa bile 3 metrelik boyu 1 metreyi geçmeyen 28mm aralıklı gümüş ağı yasak mı ve bahsettiğim harfiyat alanına karışmaya yetkileri var mı yaşım küçük olduğundan beni mi kandırdılar yoksa haklılar mı ?? Bir anda gözüm döndü gidip iki kişiyide çok fena hırpalayacaktım da yakınımdaki bir aile beni yatıştırdılar banghead lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum
Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren dört yıl beş yıl (Değişiklik RG-10/07/20¬10-27637) geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir. (2) Gönüllü amatör balıkçılık kuruluşları, üyelerinin belge alma işlemini topluca yaptırabilirler. (3) Amatör Balıkçı Belgesi aşağıdaki forma uygun olarak düzenlenir.
Şu mevsimde denizde bile Ag yasak....Ağ tatlı suda amatör balıkçı belgen bile olsa yasak diye biliyorum...AMA SEN AVLANMANIN YASAK OLDUGU GÖLETE GİTTİYSEN BİRDE AG İLE .Tatlı suda zıpkın bile yasak..........Bir sene önceki forum tartışmalarından hatırladıgım,Amatör balıkçı belgesi en son zorunlu degildi ama Jandarma hertürlü cezayı kesiyordu....Sürdürülebilir balıkçılık için limitler dahilinde avlanmalıyız..Ben bu mevsimde istavrit küçük kraça boyunda oldugu için Yeşilköy ile Avcılar sahile çıkmıyorum.....
Amatör Balıkçılık belgesi olması zorunlu değil bu konuda ceza yazamaz,ama ağ işine gelirsek iç sularda ağ yasak boyu göz genişliğini fark etmez denizlerde ise 400 metre kıyıya uzak olması gerek. özel bölgelere 400 metre mesafea olayıda yok hiç ağ atamasın.denizde serpme ise 3 mt boy 28mm göz genizliği olma zorunluluğu var, özel bölgelerdede serpme atamassın. tatsız bir olay gelmiş başına en azından oltana el koymasaydılar. geçmiş olsun.
Bu olaylarda neden oltaya el konuluyor,ya da oltaya el kondugunda gidip bir yerden alamiyor muyuz?ve el koyulan oltalara sonradan ne oluyor?
Sözüm meclisten dışarı amma, Balığın santimini hesapladığı için, yasa dışı avlara yaptığı uyarıcı yorumlar için insanları forumdan uzaklaştırmakla, kişilerin balık zevklerinin içine etmekle itham edilen dostlar aklıma geldi de... Ne zamandır, çeşitli yetkililerin kafasına göre yasaklamalarından kestiği cezalardan şikayet eden konuları da görünce... Ne santimine karışırım arkadaş ne de kesilen cezaların haklı-haksizliğina... Giderim, oltamı atarım, balığımı tutarım... Sitem bir yana, 2/2 tebliği açıp okuyacaksın sevgili kardeşim. Orada yazanlara uygun davrandıysan ve buna rağmen ceza yazdılarsa, Bunun hakkında itirazını yapacaksın. Ayrıca, sana ceza kesen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaksın. Forumda benim bildiğim 2/2 tebliğ var, oradan okursun.
bidaha baktım tebliğe de o 3 metre 28 mm aralıklı olan serpme ağıymış. iç sularda avcılık kısmında yazmıyomuş bu
Sayın abilerim söz konusu olan germe veya serpme ağ değil yemlik gümüş balığı yakalamak için yasal olduğunu bildiğim 3 metre genişliğinde 1 metre boyunda 28 mm aralıklı ağıma yasak dediler fakat sirkülerde okuduğuma göre bu boyuttaki gümüş ağı serbest olması lazım yoksa benim hiç bir şekilde ağ,serpme ile işim olmaz ben tuttuğum turna balığının boyu 50 cm bile olsa geri bırakan birisiyim, oltama gelen balıkla mücadele edip eğer mücadeleyi kazanırsam balığa zarar vermeden geri suya bırakıyorum yanlış bende mi yoksa alkollü vaziyette gezip sirkülerden haberi olmayan orman bakanlığınca yetkili kişilerde mi suç? tek merak ettiğim nokta yoksa hangi dönemde av serbest hangi tatlı su balığının boy limiti günlük yakalama adeti hepsini öğrenipte başladım amatör balık avcılığına
Haklısınız değerli abim fakat tebliğten haberi olmayıp kafalarına göre ceza kesilme durumuyla karşı karşıya kaldım bundan sonra gerekli şikayette bulunurum zaten yoksa kendi fikrime yorumuma göre sitemde bulunmak istemezdim yardımınız için teşekkür ederim
Kıymetli kardeşim. Sirküleri yanında taşı ve teslim olma. Kurbanlık koyun gibi arkadaşlarımız teslim olup neleri var neleri yoksa kaptırıyorlar. Neden veriyosunuz? Öyle bir hakkı yok. Cezayı kesmiş zaten.Senin elinden sözle değil. Sana göstereceği yasayla alır. Oda yasağı çiğnediğin malzemeleri. Nebiçim bi kurum bu ya. Hemen herkez aynı şeyden şikayetçi. Vede aynı bölge. Bu kişilerin bağlı olduğu birime git ve şikayette bulun. Eğer gücün varsa bir avukatla git. Tıpış tıpış öderler eğer haklıysan masrafları. Ama haksızsan kalkışma böylebilrşeye. Dağbaşımı burası ya. Gelen ceza kesip milletin malını mülkünü gaspediyo. Tüm avcı dostlar lütfen kararlı olalım. Teslim olmayalım hemen. Yasaları çiğnemediğimiz sürece güzel bir ülkede yaşıyoruz kıymetini bilelim.