amator balikçilik fuarindan aldigim malzemelerden birkaçi

Konu, 'Takım Çantası' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar. malum havalar soguk. sezonun en kesat gunleri geçerken firsat bu firsat dun bulundugum sehirdeki amator balikçilik fuarini gezdim.
    daha çok fly fishing disiplinine hitap eden bir fuar olmakla birlikte guzel bir gun geçti. fuara ozel fiyatlardan faydalanip birkaç parça daha ekledim takim çantama.

fly fishingde kullanilan envayi çesit sahtenin yapilislarini ustalarindan yaparken gormek çok buyuk zevk verdi. o ne ince çalismadir. o ne emektir. insan kullanmaya kiyamaz. renk renk tuyler, floslar, organzeler, igneler. buyuteç arkasindan onlarda dakika suren emek ve ortaya çikan miniminnacik sanat eserleri. açik alanda kurulan havuzda birkaç atis denemelerim olduysa da pek basarili oldugumu zannetmiyorum :) cidden misinayi uzatarak en uzak erime ulastirmak kolay is degilmis. kamis, misina, çikrik ( makina diyemiyorum çunki benzemiyor ) ve avcinin muhtesem bir uyum içinde olmasi gerekiyor aksi taktirde kirbaç gibi sak sak ses çikartmaktan baska birsey becerilemiyor :)

meshur max rap mxr-5 ve husky jerk hj-8 serilerinden iki adet sahte aldim. fiyatlari oldukça hesapli idi. 12 liraya geldi her biri. digeri yozuri minnow diye aldim fakat bana çakma gibi geldi kutusu yok 3lira.

Uploaded with ImageShack.us

yapmaya usendigim ve hazir gormusken alayim dedigim silikon çapari (5lira)

3lu daiwa firdondu, uzun zamandir aradigim pezon&michel kopçali firdondu, jig head ve hosuma giden bir paket silikon. aksiyonu nasil olur bilmiyorum hosuma gitti aldim :)

asso %100 florokarbon kamuflaj multicolor ( fiyati pahalima geldi kazik yemis olabilirim onun için yazmiyorum :D )

hem kostek olarak, hemde seytan yapiminda kursun alti kullandigim fc kaplamali asso ultra low stretch ( 12.5 lira )

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    içim rahat etmedi yazayim 65liraya geldi asso kamuflaj kazik yediysekte yedik artik :D

3. turna

turna

Güle güle kullan, avın bol olsun.

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullan.

5. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Asso %100 FC yi görünce ilk aklıma gelen şey fiyatı olmuştu:)

Hepsi birbirinden güzel malzemeler, inşallah hayrını görürsün:)

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hayırlı olsun güle güle kullan:) o silikonu dipte hoptatırsan iş yapar:)
    50mt misinaya 65 tl az bile vermişsin:D

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Güle güle, en zevkli avlarda kullanman dileklerimle.

Kısmette kazıklanmak varsa, elden ne gelir. Mukadderat.:p :p

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    sen bakma kimseye.. kazıklanmanında ayrı bir zevki var.. herkes anlamaz ve yaşayamaz onu :D :D

bunun yerine çok iyi bir %100 fc olan yozuri powercarbon alırdım.. bununda 27 metresi 8 $ civarı.. en azından havası olurdu hihi

şaka bir yana, bu tür üst düzey fc misinaların en büyük artıları, ince yapılılarında bile emsallerine göre daha hızlı batmaları, düğüm mukavemeti, sualtında daha iyi kamuflaj, ışığı daha az yansıtmaları gibi özellikler sunmaları..

ama yinede gereksiz... ihtiyaç olunan kalınlığa ve kullanım alanında göre kaplama veya basit bir %100 fc bile istenilen hizmeti sunar..

9. vesper

vesper Ömer ÖZEL

Fuar nerede :)

10. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    roycum hepsi harika oyuncaklar vede kazık yememişsin ya rapalalar zaten bedava.iyi günlerde kullanman dileğiyle ... bu arada fransada balık tutmaya kaçmıyomusun ? ordan bir rapor bekliyorum en kıssa zamanda şöyle eşşek kadar bir levrek falan:D :D :D

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Roy, yazın İstanbulda yapacağın avlar için hazırlıklara başladın heralde:rolleyes:
    Birlikte av yapmakta nasip olur inşallahreeling

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Roy, seni tebrik ediyorum. Cok iyi urunler secmissin ve cok uyun fiyatlara almissin. Ozellikle de sahteler. :thumb: Burada cok daha pahali mesela.

Boyle fuarlar ve ozel indirim gunleri hem hesapli alisveris hem de cesitli urunleri birarada gorup bilgi, gorgu artirmak bakimindan cok faydali oluyor.

At-cek, surf, jigging gibi farkli displinlerde tecrubesi olan sizler muhakkak bu firsatlari daha iyi degerlendirebilirsiniz. Ben sahsen tecrubem olmadigi icin okuduklarimdan, duyduklarimdan ogrendiklerimle hareket ederek yeterince etkin bir tur atamiyorum boyle fuarlarda, indirimli tanitim gunlerinde.

Istiyorum ki urunlerin hepsini bileyim, hepsini taniyayim, kaliteli mali ucuza buldugumu farkedeyim ki kacirmayayim, bilmeden anlamadan yanindan gecip gitmeyeyim :D ama olmuyor iste. Neticede tecrube sart. Boyle zamanlarda ne firsatlar geliyor ayagimiza kim bilir de farkinda olmayinca bize yar olmuyor haliyle. :)

Gule gule, iyi gunlerde kullan, bereketli avlara vesile olmasini dilerim..

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cancim zaten son alisverislerim daha çok levrek uzerine gitmeye basladi. bu sene benim de hedefimde essek kadar bi levrek var :D bu mevsimde atlantik kiyilari ruzgarli dolayisi ile de yuksek dalgali oluyor. baligin da yumurta mevsimi. tutulan 3 baliktan 2si yumurtali olacaktir. mart ayi ortalarinda baslarim artik seferlere.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Isa abi, istanbula gelirken takim goturmuyorum :) orda da azimsanamayacak miktarda malzeme mevcut. spininden surfune, ignesinden samandirasina kadar :D Insallah birlikte avlarimizda olacak tabikide abi :)

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    her fuar bir tecrube oluyor ibrahim abi dedigin gibi. sadece resimlerde gordugumuz bazi malzemeleri butcemiz yeterse alma, yetmezse de en azindan inceleme sansimiz oluyor. mesela sadece katalogda gordugum daiwa saltigalari elime almak kolunu çevirmek çok buyuk bir zevkti

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkur ederim. insan kendini oyuncakcidaki çocuk gibi hissediyor :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir abi sen bilirsin yozuri minnow mu o kutusuz sahte yoksa tahminim dogru mu? :) bunlari uzerinde yozuri yazan buyuk mantar bir panoya asmislardi. seç begen al gibi fakat hiçbirinin kutusu yoktu.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

:D olsa bende alirdim bu yozuriden de goremedim caner. berkley standinda da guzel seyler vardi ama asso aldim :) shoc leader olarak kullanicam bunu. denedim dugumu çok guzel tutuyor 0.18 ip misina ile.

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    2012 Paris modası bunlar demek ki biz de artık modaya uymaya çalışırız:) Sahteler güzele benziyor umarım rapala sezonunda kaçarsın bikaç gün de Boğaz'da yüzdürürüz bu oyuncakları.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bu sahteler luferde kesin is yapar da bogaza tuzlu kaçar biraz aret. normal fiyatlari 2 kati olsa gerek. silikon çapariden umitliyim. ucuna 100gr zargana topu, altina ufak bi kistirma misket ile levrekte is yaparmi dersin? çapraza kiyiya paralel atip hizlica çekerekten? hem su puskurterek gelir hem cezbeder diye dusundum