Merhaba arkadaşlar öncelikle forumda yeniyim.Bundan birkaç gün önce akşam balık tutma kafama takıldı benimde bir uğraşım olsun istedim ve ama bu sefer eskisi gibi bi misina bi iğne ile uğraşmiyim birazcıkta olsa güzel bişeler çıksın ortaya istedim.Yalnız çok yeni olduğum için ne nedir ne değildir biraz gezineyim dedim ama amatör birinin hakkı nedir bilmediğim için hemen yanlışlıkla profesyonel ekipmanlara atlamiyim dedim Yolun en başındayım ve ilk etapta sitelerde bakarak yorumlardan yola çıkmayı denedim ama baktımki bu iş yaş bende kesin uzman bir yardım almalıyım dedim.Google amcaya sordum ve bu siteye denk geldim Alt forumlarıda görünce hemen üye oldum.İlk olarak bana ne lazım.Erzurum'da yaşıyorum ve bildiğiniz gibi burada deniz yok en fazla piknik alanlarında çaylar var veya en fazla gür akan nehirler var.Birde son ihtimal DSİ 'nin yapay göleti ve birde uzakta bir baraj var En çok rastladığım terim şu ATAR kelimesi mesela yazıyor atarı 50-100 gr. vs. Yanlış mı anladım bilmiyorum ama sanırım ucundaki ağırlıktan bahsediyor.Birde ne uzunlukta almalıyım bilmiyorum.Açıkçası fazla bir bütçe ayıramıyorum çünkü kendime çokta fazla güvenim yok.Balık tutmak sabır işi ve amatör olarak küçükte olsa başarabilirsem hemen bir sonraki seviyeye atlayacağım ve işe ilk olarak bunu gözüme kestirmekle başladım.Sizlerinde desteğiyle ilerleyeceğim.Şimdiden teşekkürler.Ayrıca konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın. http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=1308748&Productid=outburc024
mustafa bey hos geldiniz. öncelikle imza ayarlarınızı tamamlamanızı tavsiye edrim zira modlar zaten uyaracaklardır. sonra linkte verdiginiz takımla birseyler yakalarmısınız bilemem. yakalasanızda kıyıya alabilirmisiniz?? tahmin etmiyorum.bence deneyeyimde demeyin. zamanınıza yazık olur hele birde kazara bişey gelirse içinize oturur. sorup ögrenmek icin dogru yerdesiniz. ama erzudumda akarsularda ne yakalanıyor. göletlerde ne var bunun bilgisini paylaşırsanız sevinirim. göletlerde sazan peşinde koşacaksanız ona uygun 50*150 gr atarlı güçlü bir makine almalısınız. yok derelerinizde alabalık çıkıyorsa o zaman spin denemelisiniz. 210-240-270 avlanacagınız yerin durumuna göre bir spin kamış. ona göre sizi yormayacak hafif ve güçlü makina tercih etmelisiniz. hedef balıklarınıızı ve avlagınızın özelliklerini belirtirseni emin olun ustalar yardımcı olacaklardır. ama dedigim giib o linkteki 30 parça olta seti ile varsa çocuklarınız kıyıda eglenir.ayırdıgınız bütçeyide belirtirseniz daha isabetli tavsiyeler alacagınıza eminim. şimdiden rasgele...
Hoşbulduk çok teşekkür ederim. Erzurum'da bol sazan var ama öte yandan bazı yerlerde alabalık olduğunu duydum.Alabalık sanırım biraz zorlu bir balık kolay yakalanmıyor bildiğim kadarıyla.Yani ortalama olarak her iki türede kullanılabilecek asgari bütçede birşey tavsiye ederseniz çok makbule geçer.
Arkadaşlar lütfen rica ediyorum.Sipariş vereceğim cevaplarınızı bekliyorum.Mesela şu nasıl? http://www.hepsiburada.com/Liste/al...spx?productId=sporkisik263&categoryId=1307209
once atcek ile basla istersen. daha sonra devamini getirirsin.butce soylersen secim konusunda yardimci olur herkes. acele etme sakin.
Evet şunu alıyorum biraz oyalanayım bişeler becerebilirsem zaten bu sefer ciddi bir bütçe ayıracağım.Şu an eğlence yapacağım yani eğer baktım ben bu işi kıvırırım o zaman 50-100 TL yi gözden çıkarırım belki Bu arada çapari ne işe yarıyor bi öğrenemedim.Birde bunu gölde deniyeceğim.Şu kaşıklar dibe doğru dumduruyor herhalde iğneyi ama sürekli dibe gitmemesi için biraz geriden bişe bağlanıyor yani batmaması için o hangisi oluyor? http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=22004258&Productid=sporkisikhz0157