Merhaba arkadaşlar, 2 gün sonra Istanbul'dan ayrılıp Fethiye'ye 1 haftalık Mavi Yolculuk yapmaya gideceğiz. Bütün hafta teknede olacağımızdan ben de biras balık avlamak istiyorum. Gerek zıpkın gerek olta ile şansımı deneyeceğim ancak bu işe yeni başladım diyebilirim. Marmara Adasında'ki yazlığımızda kamış ile istavrit tutmuşluğum vardır çapari ile. Bir de 5-6 sene önce marmaris taraflarında 2-3 kere zıpkınla gezintiye çıkıp pisi balığı vurmuşluğum vardır. Görmüş olduğunuz gibi gayet amatör bir balıkçıyım ancak bu tatilde hem tecrube edınmek hem de kendı tuttugum balıklarla ziyafet çekmek istiyorum. Sitedeki yazıları okuduktan sonra Mavi Yolculuk'un büyük bir şans olabileceğini hissettim. Zıpkın mi sırtı mı yoksa yemli mi çalışmalıyım ? Yem olarak çeşitli önerileri okudum aslında ve bir kaç ip ucu yakaladım gibi aslında ama kendime pek güvenemiyorum ama balık tutmayı da cok istiyorum. Fethiye'den Marmaris'e kadar gidip geri döneceğiz ve 1 hafta sürecek. Yarın olta takımı , misina, iğne vs alacağım. Tavsiyelerinizi de dikkate alacağım. Tecrübelerinizi ve tavsiyelerini merakla beklemekteyım. Saygılarımla
Koray bey öncelikle hoş geldiniz keyifli paylaşımlar. Anladığım kadarı ile seyahat acentesinin düzenlediği bir tura katılacaksınız. Benim fikrim böyle bir teknede sırtı yapmanız zor, ancak konu hakkında hem bölgeyi iyi bilen hemde tecrübeli diğer arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır. Bence konakladığınız bölgelerde bulabiceğiniz sakin noktalarda zıpkın ile şansınızı deneyin bu konuda teknenin kaptanı ve ekipten daha yararlı bilgiler edinebilirsiniz. İyi tatiller, denizin keyfini çıkartın.
Arkadaşlar, tebliğe göre sepet ile avlanmak yasaktır. MADDE 17 – (1) Denizlerde amatör avcılık, zaman yasağına tabi değildir. Denizlerde özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur. (2) a) Denizlerde amatör avcılık parakete , pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir.
Hakan bey selamlar, bu uyarıyı yapmanızın nedeni sadece bilgilendirme amaçlı mı? Yoksa özel bir nedeni mi var? Çünkü konu içinde sepet avcılığı ile her hangi talep olmadığı gibi benimde bu konuda bir tavsiyem yok.
fethiye merkezden canlı karides , mamun ve teke tedarik edebilirsin. Tavuk etide kullanabilirsin. eğer tekne ile gezecekseniz , tekne'nin kıç tarafından sahte yemle olta salabilirsin. Şu an Fethiye'de değilim ama deniz sıcaklığı biraz düşmüş olabilir. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=10442