amatör için zıpkın yardımı :)

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında osanx1998 tarafından paylaşıldı.

1. osanx1998

osanx1998 oğuzhan

öncelikle merhaba 15 yaşındayım geçen sene aldığım 75 lik zıpkın ile hiç iş göremedim nefesimin kuvvetli olduğunu düşünüyorum 1.5 dk nefes tutabiliyorum fakat aldığım zıpkın kayalık içinmiş balığa yaklaşamıyorum açık merada avlanıyorum yani 5-6 metre falan ağırlık kullanmıyorum taşa tutunup bekliyorum geçen sene 1 balık vurabildim ona kıvrandı kıvranıdı çıktımı ne oldu mızraktan anlayamadım işin özeti zıpkın elime alışmadı yeni bir zıpkın almayı düşünüyorum goldenhorn ürünleri ilgimi çekiyor aphena pahalı gibi sizin görüşleriniz nelerdir öğrenmek istedim 2-3 haftaya gideceğim yazlığa yardım ederseniz sevinirim birde yalnız dalıyorum eğer saroz körfesi/sultaniçe köyünde tecrübeli arkadaşlarımız varsa bu işte öğreneceğim daha çok şey var bana yardım ederlerse çok çok mmemnun olurum şimdiden teşekkür ederim :)

2. deephuntersamet

deephuntersamet Samet Yiğitoğlu

Oğuzhan zıpkınla balık avında epey seviye atlamış ve malzeme konusunda epey bilgi sahibi biri olarak sana şunu söyleyebilirim. Zıpkınla balık avı diğer hiçbir balık avı branşına benzemez.Tehlikeleri en üst seviyededir. Son yıllarda tecrübeli ve tecrübesiz bir çok arkadaşımızı bu uğurda kaybettik. Senden tavsiyem konuya vakıf olana kadar limitlerini sakın zorlama. Yaşın çok küçük daha şu anda su altı yaşamını tanımaya ve vücudunu dinlemeye bak. Bu işi canı gönülden yapmak istiyorsan tüm ekipmanı edinmek zorundasın. Sadece eline zıpkın alıp birde uyduruk palet ve maskeyle bu iş olmaz. Maskenden paletlerine zıpkınından dalış bıçağına kurşunlarına kadar her malzeme dalış konforunu ve avlanabilme ihtimalini arttıran etmenlerdir. Bu sitedede yeterli bilgi olabilir ama sana isim vermeden zıpkınla balık avı üzerine açılmış forum sitelerinden daha üst düzey bilgi alabileceğini belirtmek isterim. İlla zıpkın tavsiyesi istersen başlangıç seviyesi için apnea nın rebel powerpoint tüfekleri idealdir. İlk başladığın için eğer tüfek kurmakta zorluk çekmiyosan 82 lik boydan başlamanı tavsiye ederim. Agaşon kule baskın taş altı hangi tekniği uygulayacağında çok önemli malzeme seçiminde.