Selamlar abilerim. Ben balık tutmaya merak saldım olta takımlarım var. İki tane oltam var. Ben daha yeni biri olduğum için sizlerden tavsiye almak istiyorum.Öncelikle şunu belirteyim karın doyurmak için değil stres atmak vakit geçirmek spor olarak balık tutmak istiyorum. -)Ağvaya yeşil çay deresine balık tutmaya gitcem 3 tane 1 numara kaşık aldım önerileriniz neler ? -)Hangi balıklar salınmalı hangileri alınmalı ? -)Her gölde meps iş yapar mı ? -)Özel olarak önerileriniz var ? -)Dönem dönem avlanması yasak olan balıklar hangileri hangi balıkları avlamak yasak ?
Oncelikle aramiza hosgeldin onur...Ben bazi sorularina cevap vereyim:Goggle a avlanma yasagi olan baliklar yazarsan hersey cikacaktir avlanmanin yasak oldugu gunler balik limitleri vs.Konu konuyu acar internette herseyi rahatlikla bulursun ama su soruya ozellikle cevap vereyim:Her golde meps is yapmaz tabiiki bir meps le bazi gollerde avlanabilirsin ama butun gollerde ayni meps is yapar demek dogru olmaz...Tekrar aramiza hosgeldin rastgele...
Ağva wineport otele 5 günlük kalmaya gideceğim bende, ne balık var hiç bir bilgim yok. Konuyu ben açacaktım baktım sen açmışsın iyi oldu. Araştırdığım kadar sazan tatlı su kefali balıklar var diye biliyorum
Onur kardes, bu ise mevcut kurallari okuyarak baslayabilirsin: http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Sorularinin bazilarina burada yanit bulabilirsin.
1 numara kaşık aldıysan iyi kaşığı atınca yavaşça çekmee başla bunu dene kaşık suyun içinde fırıldak gibi dönsün bunu birkaçç denemeden sonra balık vuracaktır emin ol