amatör oltacıya bot motor tavsiyesi

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında mrtctn tarafından paylaşıldı.

1. mrtctn

mrtctn MURAT

Selam arkadaşlar, uzun yıllardır kıyıdan balık avlamaktayım. Ancak şu an izmir özdere tarafındayım ve buradan kıyı avcılığı keyif vermiyor. Bot almak istiyorum ama seçim konusunda yardıma ihtiyacım var. Seçtiğim takım.
    265 ahşap taban sea star 1000 TL. hafif tek kişi rahat kurup indirebilir.
    3.5 tohatsu 2 zaman 1700 TL.
    Özdere civarı avlakları bilmiyorum. Karşıda gördüğüm adalara gitmek istiyorum, yaklaşık 2km.
    Bu takım en fazla 2 kişiyi götürürmü, Dalgada çıkmam, ama denizin akıntılı olduğunu biliyorum.
    Sizce hiç bulaşmayıp, biraz daha bekleyip fiber mi alsam?

2. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Murat Bey deniz için donanımınızı biraz daha iyi tutmakta fayda var diye düşünüyorum. En az 3.20 bot ve 6 hp motor gibi mesela.

3. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Bu konuda deniz üzerinde çok tecrübeli olmasam da, kendi bot ve motorumu almadan önce uzun süreler araştırdım, ayrıca ilk kez geçen hafta sonu denize açıldığımda gördüm ki , bot motor kombinasyonu çok önemli ! Dalgalı denizde senin elini güçlendirecek güçte bir motor, ve bir iki kişi ve av malzemelerini rahatça taşıyabileceğin bir botu düşünmelisin.. bir kere alınıyor sonuçta...

4. mbilhan

mbilhan murat

selam murat bey benimde 320 seastar ve 5hp parsun 4 zamn motorum var.320 bot denizde dengeli ama tek kişi denize indirmesi toplaması mesele bundan dolayı ben botumu denizde bırakıyorum.5hp 4 zamnlı parsun motorum ise denizde ihtiyacları karsılar vaziyette tek kişi 320 botumu plane(denizin üstünde uçma pozisyonu) vaziyete gecirebiliyor.bence iyi dusunup karar verin.