Amatör Surf Casting (Antalya/Merkez)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında T-una tarafından paylaşıldı.

1. T-una

T-una TUNA

Favori Kamış:
    Shimano Hyperloop AX Surf TE 420.150
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    Herkese Merhabalar,

Başta güzel şehir Warszawa da bulunan dostumuz Mehmet Bey'in ısrarlı tavsiyelerine uyarak ve yine başta Vedat Bey olmak üzere herkesi rahatsız ederek(!) Cevat Beyden müşteriye olan samimi yaklaşımı ve sağladığı özel imkanlarla edindiğim;

Shimano Ultegra 5500 XSB (ULT5500XSB) ve
    Shimano Alivio CX Surf TE 420.150 (ALCXSFTE4215)

ile en amator surf balıkçısı olarak Antalya daki varlığımı duyurmaktan keyif ve kıvanç duyuyorum :D

Bu takıma gerekli ekipman konusunda epey rahatsız ettiğim Caner Bey'e de ayrıca özel bir teşekkür borçluyum...

Canım Nişanlım Duygu'nun hediyesi olarak kargodan beklediğimiz olta çantası;

Shimano HFG All Round HoldAlls (SH802-802)

yanında edinme kolaylığı nedeniyle Caner Bey'in tavsiyeleriyle,

Trabucco T-Force Special Casting 0,35mm 300mt
    Sufix Supreme 0,30mm 1000mt Misina
    da bekliyoruz.

Şimdi sizler gibi ustalardan ve benim gibi amatör arkadaşlardan istediğim, Antalya Merkezde kendimi geliştirebileceğim yerler, taktikler, dokumanlar, edinmem gereken ekipmanlar, dikkat etmem gereken hususlar konusunda beni olabildiğince bilgiye boğmanız...

Şimdiye kadar okuyarak öğrenmeye özen gösterdik, burda da bunu arıyoruz ama yanında çekirge olmamıza izin veren üstadlarımızıda yine rahatsız etmeye hazırım :)

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim....

Not: Antalya imkanlarını bilmeyenler için belirtmek isterim ki tavsiyelerinizi edinme kolaylığım açısından Cevat Bey'in ErginBalıkçılık internet sitesine bir göz atarak yaparsanız bana çok yardımınız dokunur.

Ayrıca gerek duymadım fakat ihtiyaç duyan veya merak eden arkadaşlar için unpacking fotoğrafları ekleyebilirim...

Belirtmek isterim ki bahsi geçen konularda esas bilgi kaynağım olan Balikavi.net'i olabildiğince okuyorum fakat bana özel tavsiyeleriniz için bu başlığı açmak asıl niyetim oluşturmuştur. Paylaşımlarınızı esirgemeyin lütfen...

2. T-una

T-una TUNA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    Yarın 70gr kurşunla atışlara başlıyorum, iyi şanslar dileyin....

3. T-una

T-una TUNA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    Arkadaşlar çok şükür haftasonunu güzel geçirenlerdeniz.

Takıma çok çabuk alıştım Mehmet Bey'in dediği gibi hafif sistem seçtiğime sevindim çünkü takımın ağırlığına anca alışıcam gibi.

100 gr ile uzak mesafelere doğrusal olarak atışlarım başarılı fakat aynı noktayı tekrar bulmak epey zor gerçekten.

Yinede bu takımla ilk fistahım oldu o da Fare Balığı :) 10.7cm ve 10.3 cm şeklinde iki fare balığı yakaldım.

Arkadaşlar bu boylar tebliğe uygun mudur? ve Boyutlar konusunda ki tebliği buraya link şeklinde verebilir misiniz?

Not: Paylaşımcı üstadlar nerede?

4. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    fare ve balonda limit yok sonuçta zararlı balıklar

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Mustafa bey güle güle kullanın :)

Güzel bir takımınız oldu, yardım konusunda ben üstad değilim tabiki olmaya adayda değilim ama bilgim dahilinde size yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Size tavsiyem, sitede av raporları bölümü var, oraya girin ve antalyalı arkadaşların raporlarına göz gezdirin, neler yakalıyorlar, yem olarak ne kullanıyorlar, bunları gözlemleyin, mümkünse aklınıza takılanlarıda çekinmeden sorunki emin olamadığınız konular aklınıza yatsın.

Forum genelinde yine soracaklarınız olursa yada bu başlık altında, ben dahil bir çok arkadaşımız yardımcı olacaktır zaten, tekrardan hayırlı olsun. :)

Tebliğ için link: http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Bu arada yakaladığınız balıklarda boy limiti yok, 5 kg kadar avlayabilirsiniz.