Amatör Zıpkıncıdan Ufak Tiyolar...

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Amenthalas tarafından paylaşıldı.

1. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    Arkadaşlar zıpkında elbetteki profesonel arkadaşlarımızın daha değerli öğütleri var fakat bende bir amatör olarak gözlemlerimi diğer amatör ve profesyonel arkadaşlarla paylaşmak istedim maksadım ben ettim siz etmeyindir...

1- Bıçaksız Dalmayın !(bu konuda yakınlarımın yaşadığı çok tehlikeli tecrübeler var bıçak 1 kere lazım olur ondada yanınızda yoksa birdaha lazım olmaz derler...)

2-Lastiği çekebiliyorsanız her zaman son çentikte tutun ,işi şansa bırakmayın (menzil yetmediğinden 1. çentikte çok balık kaçırdım)(kayalık kesimde dalıyorsanız şişte yamulmalara karşı 1. çentik idealdir)

3-Balığı gördüğünüz zaman ani hareketler yapmayın bekleyin balık üstünüze gelecektir burada balıkla aranızdaki iletişim çok önemlidir balığın hareketlerinden ne kadar yaklaşacağını ne zaman uzaklaşacağını anlayabilmeniz gereklidir ve doğru zamanda doğru atışı yapmak buna bağlıdır.

4-Agaşonla avlanıyorsanız ağırlığınız negatif olsun yani dibte bişeylere tutunma gereksinimi duymayın ayrıca sığ suda (0-2 metre)mutlaka bilek ve sırt ağırlığı kullanın yukarıya kalkan paletleriniz balığın dikkatini çekecektir ve balık arkanızda turlayacaktır sizde önden gelmeyen balığa dönerken balığı kaçırırsınız...

5-Zıpkın alacaksanız açık kafaları tercih ediniz

6-Şişin zıpkını terkederken ip vs. sorunsuz ve sürtünmesiz geçtiğinden emin olun açık kafalar bu konuda daha sorunsuz aldığım apnea rebel kapalı kafa zıpkın ip kanala sürttüğü için arada hız kesiyor garanti vuruşlar kaçırıyordu kafayı açtım ve rahatladım

7-Kıyafetsiz dalıyorsanız zıpkını kurmak zor geliyorsa paleti göğsünüze sabitleyip zıpkını üzerinde kurabilirsiniz bunuda forumdaki bir arkadaşımızdan yeni öğrendim sağolsun göğüs ve karnımdaki morluklardan kurtardı beni ayrıca acıdan kaçınarak 1. çentiğe kurduktan sonra kaçırdığım balıklardanda...

8-Balığı kritik noktalardan vurduğunuza (deri kenarı,ağız vs.) balık debelenip deriyi yırtarak kaçacağı için bu konuda seri olun balığı hemen yakalamanın yollarını önceden belirleyin kafanızda kurunki su içinde vakit kaybederek balığa kurtulacak zamanı tanımayın

9-Ayağınızı sıkan paletleri kullanmayın bu paletler ayaklarınızdaki kan dolaşımını zorlaştırır ve ağrıya sebep olur ayrıca deride soyulmalar vs. can sıkıcıdır palet mümkünse ayağınıza tam otursun 1-2 numara büyükte olsa olur(eğer çıkmıyorsa)

10-Gözlüğünüzün buğu yapıp yapmadığını anlamak için kafanızı kaldırıp dışarıya bakın buğusuz bir gözlükte dışarısı normalde gördüğünüz gibi yani cam gibi görünüyor olmalıdır suyun bulanıklığını gözlük buğusu sanabilirsiniz (birsüre bu yanılgıya düşmüştüm fakat gözlüğümde buğuda vardı bunuda tükrükle %100 çözebildim camın 2 tarafına tükürdükten sonra elinizle heryerine yayın sonra gözlüğün camına dokanmadan suya birkere sokup çıkarın , ha birde maske camını çakmakla yakarak silikon katmanı yok ettim bu işlemi yapmadan önce gözlüğüm buğu yapıyordu)

Arkadaşlar yazmışken şöyle bir 10 öğüt yazayım dedim önemli veya önemsiz size yardımcı olabilirsem ne mutlu bana birşeyler aklıma gelirse eklerim sağlıklı dalışlar nefesinize kuvvet...

Son düzenleme: 16 Ağustos 2011
  2. kulgan

kulgan Volkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting 420cm Surf
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.