merhaba ciddi anlamda balık avı yapmak için yardıma ihtiyacım var sanıyorum.. çünkü balık avından anladığımız haftasonu 2 yumurta 1kg un 1 paket vanilya 3-5 iğneli derme çatma bi olta(1 tutar 3 kaçıran modellerden ) şimdi artık makineliye terfi etmek lazım biraz daha semi-pro kıvama gelmek lazım die karar verdim... kendime göre,uzun bir kamış tercih etmiyorm ve genellikle kıyıdan avcılık yapılacak.. buna uygun kamış-makine veya hertürlü teknik alet ve hırdavat hakkında bilgi düzeyim sıfıra yakın... aslında sizden beklentim.. güzel kardeşim git bi tükkana gir şu marka kamış şu makine şu bilmem ne, bunlar seni deli eder BALİNA bile tutarsın yürü be koçum demeniz yeterli olacak kamış olayını bikaç kez denedim,uzun bi oltaydı gerekli koordinasyonu sağlayamadım uzun olmalı kamış bana,sanırım üstündeki makina kuvvetli olmalı.. yardımlarınız için tşkrler şimdiden
Slm. İhtiyacın olan kamış ve makinanın özelliklerini biliyorsun ve söylüyorsun zaten, marka ve model soruyorsan alışveriş yapacağın av markette eminim sana uyğun bi kombinasyon vardır. Aradığın özellikleri sıralaman yeterli olacakdır.( avlayacağın balık, kullanacağın yer ve bağlayacağın takım vs) Sağlam olması için alacağın kamışın %100 karbon olması gerekir ve uzağa atışlar yapabilmen için surf modelleri düşünmelisin bence. Ama yinede balina tutmayı unutmalısın İyi avlar.
Boşver Ben Yillardir Kiyidan Tutmaya çalişirim Sen Eniyisi Bi Tekne Al Hiç Bu Sikintilara Girme Sakin Ve Bol Bol Balik Yakala..
sevgili doğan, aramıza hoş geldin. can ın dediklerine katılıyorum, sen iyisimi birkaç bayi gez(çünkü fiat farkı olbilir). Etraftaki balıkçılarla konuş,ve en önemlisi de gözlem. tabi fırsatın var ise makinalı takım kullananlara bak en azından fikir sahibi olursun. int.den de bulabilirsin ama pek düşündüğün gibi olmaya bilir. Tercih senin şimdiden rasgele.
eyw yorumların için sitelerden baktığım kadarıyla surf olmalı ,karbon önerin için tşkrler.. hayalleri umutları yüksek tutmalı.. BALİNA
ex. kardeşim amac bol bol balık tutmak olsa canın saolsun alırız hemen bi tekne ama bizimkisi keyf başka bişi diil... bi yarım ekmek içi,3 5 kurt 1 iskemle bide hasır şapka.... o balığın gelip yemi tırtıklamsındaki haz bile yeter bana
o zaman sana önerim denizde kefale yönelmen bunun için hazır kefal kıbrıslarından al... taze ekmeği sar... denize yolla... Ama günün tüm saati verim alamazsın... Gün batmaya yakın zamanlar ve 1-2 saat sonrasına kadar ve sabah gün doğmaya yakın zamandan gün doğumundan 1-2 saat sonraki süreye kadar çok güzel iri kefaller alabilirsin... Zaten o ekmeğe saldırışlarını gördüğün zaman inanamayacaksın... Bide kefal avı sessizlik gerektiren bir av... Çok gürültülü koylardan kaçınmalısın... Kamış ve makine için ne kadar bütçe ayırdın?
Silstar Atom 4 metrelik kamış 150 gr atarlı Ryobi Ecusima 6000VI makine + Okuma Bluefish 0.34mm misina uygun fiyata sağlam bir takım elde etmiş olursun
aslına bakarsanız bütçe pek sıkıntılı diil.. ama başlangıç için kasmak istemiyorum kendimi.. yane ferraride araba kullanmayı öğrenmek istemem eyw bu arada önerilen takım içinde ...bi bakayım kabaca netten..
Başlangıç için kasmak istemiyorum olayı bence çok saçma... Burda çok ciddi bir iş yapacaksıznız.... Düşünün ki dandik bi takım aldınız... Bi avınızda bi bakmışsınız bir trofe... Mücadele ederken kamış çat diye ikiye ayrılmış... Bu tür olaylar hayatınızda bir ya da bi kaç kere denk gelir... Balık avında durumunuzda varsa her zaman sağlamlıktan yanayım.. Çünkü alacağınız takımı uzun yıllar kullanmak isteyeceksiniz... Zamanla takıma alışacaksınız... Yani kısacası keşke dememek için yatırımı baştan yapın... Benim size tavsiyem bi tane uzun şöyle 4.20m lik bi tanede 3.00m lik bir kamışa sahip iki tane takım toplamanız... Çünkü çok uzun kamış kayalık ve atış alanı dar olan yerlerde oldukça sorun yaratıyor... Bu tip yerlerde ve mendireklerde 3.00 metrelik kamış ideal... 3.00 metrelik kamışı kıyıdan sahteyle at-çek avlarınızda da kullanabilirsiniz... Önce sağlam bir surf (kıyıdan atış) takımı için size tavsiyem; kamış : shimano alivio bx te surf 4220 200 gr atarlı 4.20m ==- 130 ytl ya da lineaeffe sorrento 4.20m surf 200 gr atarlı 160 ytl ==- İkiside doğru kullanıldığında ömürlük kamışlardır... Makine olarak ; benimde kullandığım okuma 1- powerliner pl-865 surf 90 ytl civarı 2- remixon magnum 6000 surf 110 ytl 3- cormoran big ben 7pi5000 surf 130 ytl 4- bide yeni çıkmış dikkatimi çekti gerçi biraz ağır ama lineaeffe surf era 5080 110 ytl özellikle makara yapısı misinanın çıkması esnasında oluşan sürtünmeyi ve mesafe kaybını önlemek için yapılmış...
eyw ayrıntılı yazın ve önerin için... ama bikaç kez denedim uzun bir kamışta koordinasyon sağlamıyorum... yane açıkçası hissedemiyorum ve hakim olamıyorum aslında....zevk vermiyo benim kontrolüm dışındaymış gibi geliyo... yane sizce kısa bi kamış alsam ne olur?yane böle bişi düşünüyorum kamış kısa olsa makinede bi okadar sağlam kuvvetli olsa canavar gibi kıyıdan veya limandan bana yeter gibime geliyo.... 4.20 lik bişiyle debelenirken zaten bi cacık anlamıyom balıktan..
bu önerdiklerim kıyıda sahilde yemli bırakmalı avlar için... Kamış elinde olmucak zaten... Bi tane surf takım edinmende fayda var... Atış tekniğinide öğrendinmi hoşuna gideceğine eminim... Dediğim gibi elinde tutacağın yerler kayalık ve taşlık yerler... Buralar için 3.00metreyi geçmicek kamış idealdir... Aslında kamış almanın en iyi yolu gidip satıcıda uç ve gövde yapısına bakmak....
Büyük sazan avlamak istiyorsan uzun kamış büyük makine tamam da... o sazanın gezdiği yerlerde turna, sudak, tatlısu levreği, tatlısu kefali ve gökkuşağı alabalığı varsa.... sizin artık at-çek tekniğine geçme zamanınız gelmiştir. İki parçalı, ama taşıması sorun derseniz teleskopik ama sağlam, 10-50 gram arasında atarlı bir kamış, 40 lık seri sağlam iyi bir makine alın. 0.22-0.25 sağlam bir misina sarın. 1-2-3-4-5 no meps'ler, agliya tipi uzun dönerler, sashiler, en ucuzundan, türlü şekillerde en büyüğü 10 cm (çoğu 6 cm altı) en renkli, allengirlisinden sahte balıklar alın. Aksi taktirde, sandalye, hasır şapka, şemsiye... olayı için 6 metrelik göl kamışı ve şamandıralı olta yeter de artar bile... .
tşkrler öneriler için bence de pek anlamasam da 3,00 mt. yeter artar.. en iyisi gidip bi av markette bakmak..
YORUM VE ÖNERİ....(son) walla düşündün bakındım kaşındım sanırım bi karar vardım gibi ama üstadlardan bi yorum almak lazım kamış olarak dediğim gibi uzun bi kamışla ben yapamam... seçtiğim kamış:2164 DAM SUPER NATURAL TELE 100 2,70 CM....113,75 YTL http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-92164270 Seçtiğim daha doğrusu arada kaldığım makineler OKUMA....100 YTL http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-PLINER REMIXON....119 YTL http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-MAGNUM6000 yani böle düşündüm kendimce..ve oldukça amatör zihniyetle son yorumları bekliyoruz... tşkrler