Öncelikle herkese merhaba.. Yeni üye oldum foruma ve bu açtığım ilk konu. Forumu saatlerce inceledim.O kadar ki artık gözlerim ağrımaya başladı Şimdi arkadaşlar ben kendimi bildim bileli balık tutmak benim için apayrı birşeydir.İlk balığımı 7 yaşında Dalyan da gölde tutmuştum.Her sene en az bir kere niyetle balığa çıkmak istiyorum ama bayanım diye sanırım hiçbiryerde balık avı yapamıyorum. Eminönünde denedim birkaç ay öncesi.Bayan yoktu hiç.Ordaki beyler malesef hiç yardımcı olmadılar ve aksine gitmem için bayağı bir uğraştılar. Kartal-Atalar sahilinde oturuyorum ve eşimle balık avıyla uğraşmak istiyoruz.. (Bana kalsa saroza giderim ama yeni evlendim artık eşim ş.dışına balık tutmaya gitmememe sıcak bakmıyor Bize yer önerebilecek ve olta-yem önerisi verebilecek varmı acaba? Eşimin olta takımları eski olduğu için yenisini alacağız.Ne çok profosyonel ne de çok amatör bişeyler arıyoruz.. Şimdiden ilginiz ve alakanız için teşekkürler..
hoşgeldiniz kamış makina vs konusunca oldukca bilgili bğyğklerimi var forumda büyük yardımları dokunacaktır. bayan olarak büsürü avlanılabilecek yerler vardır eminim. eminonu dediginiz için istanbul oldugunu anlıyorum burdan. arnavutköy akıntıburnunda 50li yaşlarında son derece sempatik bi abla surekli balık tutuyor. çevredeki ufaklı büyüklü herkezin sevgisini saygısını kazanmış bir abla. orayı tavsiye edebilirim benim bildigim. biraz kalabalık ouyor ama gül ve diken ilişkisi artık orasıda
sizin oraları bilmiyorum ama mersinde eşleriyle balığa gelenler çok oluyor. hatta bugun ailecek gelenler vardı. avlanacak yerde aile olması ortamı değiştiriyor, daha iyi oluyor. size arkadaşlarımızın yardımcı olacağına inanıyorum ve bu arada hoş geldiniz.
hoşbuldum teşekkür ederim roy dediğin yer mantıklı geldi bana denemeye değer saol.. mercury gerçekten de ortamı çok değiştiriyor aileler.
Boğaz kıyılarını tavsiye edebilirim, mevsimine göre güzel balık alabileceğiniz yerler mevcut. Genellemek istemem ama insanlarından dolayı galata ve unkapanı köprülerini kesinlikle tavsiye edemeyeceğim. Eşiniz ve sizin için tatsızlık çıkma olasılığı yüksek bölgelerdir. Boğazda şuan bol miktarda istavrit mevcut. Hemen hemen tüm kıyılarda balığı almanız mümkün. Bunun için orta kalite surf kamış ve makine uygun olacaktır. Kullanacağınız takımın özellikleri ise kaliteli bir misina kullanılarak yapılmış 0,12 - 0,20 bir çapari, 100 - 125 gr kurşun yeterlidir. 1 aya kalmaz ince takım ile istavrit, bunun yanı sıra bol miktarda izmarit tutabileceksiniz. Ben şahsen çinekop zamanına kadar oyalanma maksatlı bu şekilde avlanıyorum. 3 aya kadar çinekop zamanı gelecek ve çok daha zevkli avlara imza atabileceksiniz yemli takımlar ile. Bize de buradan raporlarınızı okumak ve tebrik dileklerimizi iletmek düşecek. RASTGELE...
Selen Hn.Oncelikle foruma hos geldiniz. Guzel bir hobiye baslıyorsunuz.Ama risklerinide gozardı etmemek lazım. Bu hastalıgı bir kaptınızmı kurtulusu yok. Sabah esinizi ise gonderdikten sonra solugu denizde, sahilde alırsınız. Hani yemek, hani camasır,utu v.s. Tevfik abim uyarmadı deme sonra. ( Saka tabii bunlar.) Ne tur avlar icin ne tur makina ve kamıs ve bu hobi icin ne kadar odeme yapabilirsiniz ? istediginizi belirtmemissiniz. Belirtirseniz arkadaslar yardımcı olmaya calısırlar. Aslında size 2 takım gerekli degilmi. Bir esinize, bir de size.
Selen Hnm,aramıza hoşgeldiniz.Her geçen gün sizlerin çoğalarak bu sevdaya gönül verdiğini görmek çok güzel.Merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz,emin olun buradaki tüm kardeş,arkadaş ve abilerim ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacaklardır.Yeni evli olduğunuzu belirtmişsiniz,inşallah Allah bir yastıkta kocamanızı nasip eder,bu vesileyle eşinize de selamlar...
selen hanım hoşgeldiniz. bence işe size en yakın yerden balık tutmaya başlamalısınız. kartal sahilden pekâla balık yakalanıyor. ve bayanlarında oralarda eşleriyle yada tek avlandıklarına sahit oldum. 15 gr kursun ince takım ile sabah 6-11 arası öğleden sonra 4 -8 arası boğazla karşılaştırılamicak da olsa meraya göre iyi denebilecek miktarda balık alabilirsiniz. 2 kişi 4 saatte 1 aksam yiyebileceğiniz kadar tutarsınız yani.Başarılar dilerim.
Arkadaşlar hoşbuldum.Gerçekten çok şaşırdım ilk defa bu kadar yardımcı olmaya çalışan bir forum grubu görüyorum.Yorumlarınız için teşekkür ederim. Tevfik Beymi desem abi mi desem Tevfik abi ev işlerini pek aksatmam sanıyorum Bütçeyi sormuşsun.Şuan sanıyorum 1000 TL ayırabilirim bu hobiye. Bizim arka caddede ufak bir balık malzemeleri dükkanı var ancak eşim oradaki ürünlerin eski şeyler olduklarını çok amatörce yada çok profosyonel şeylerin bulunduğunu söyledi.Arası birşey arıyoruz.Bana kalsa ben hiç anlamam.Pembe rengine takıntım vardır mesela giderim biryerde pembe simli ipli bir yem bulmuştum alıp izmit - karamürselde gümüş avına başlamıştım herkes gülmüştü.Onla gümüş mü yakalanır diye bu kadar anlıyorum işte sanki o renge tüm balıklar gelir gibi geliyor ama sayenizde bu acemi dönemleri atlatacağıma inanıyorum.. Saygılar..
Merhabalar selen hanım.Bende kartal çevresinde avlanıyorum ama boğazın yerini tutmuyor.Pembe renge hastayım demişsiniz okumanın şöyle makinaları var bunlarada hasta olursunuz. http://www.avmarketi.com/asp/product/11712/Okuma-Calynn-CY55-makine Bunlar size biraz ağır gelebilir ama bi ufak modelleride var bunların.Kartaldaki av martketlerinde görmüştüm 2 hafta önce.Ama tercihim üsküdardan veya karaköyden malzeme almanız yada avmarketinin kendi şubesinden.
inanamıyorummm bu harika birşey çok saolun ağır gelebilir demişsiniz denemek lazım avmarketim in şubesimi var bilmiyordum.
bende bilmiyodum selen abla eşinlesin madem maddi durumunda fena diğil anladığım kadarıyla sandalla açılıp el oltasıyla istavrit tutmanı tavsiye ederim parmaklarında o balıkların vuruşunu hissetmek apayrı bi zevk. ben 5 6 yaşındaydım böyle başladım balığa
selen abla bazen bi çapari veya sahte balık görüyorum balıktan ziyade benim hoşuma giderse alıyorum sanki benim hoşuma giden renkler balığında hoşuna gidicek mantıkta şu "ben balık olsam balıklama atlarım buna be"
eşim de sandal veya tekne kiralayalım diyor ama ben korkuyorum açıkçası binerken ve inerken denize düşecekmişim gibi geliyor o yüzden kıyıdan iyi oluyor eşime kalsa ufak fiber bi sandal almak istiyor da aman kalsın
Selen hanım öncelikle hoşgeldiniz. Ben ve eşim gideriz balığa bazen. Ha bir de ufaklık var, bizim kız, daha 2 yaşında ve doğa meraklısı. Keza benim çevremde de eşiyle beraber balık tutan arkadaşlarım var. Biz çocuk parkı, otopark olduğu ve tuvalet problemi olmadığı için koçtaş'ın karşısında avlanıyoruz genellikle. Oltamızda balık olmasa da muhabbet ve hava değişimi oluyor. Eğer isterseniz eşinizle beraber siz de bize katılabilirsiniz. Bol miktarda çayımız da olur hem yanımızda. Takım olarak Silverstar Elegance kamışı tavsiye edebilirim ama Üsküdar veya Karaköy'e de gidip danışabilirsiniz satıcılar size yardımcı olacaktır ki ayırdığınız bütçe size ziyadesiyle yeter hatta başlangıç için çok bile ayırmışsınız.
fiber tavsiye etmem bi kere kız arkadaşımla açıldık yanyana oturduğumuzda sandalın diğer ucu havaya kalktı oda çok korkardı ama çok güzeldir bütün kıyı şeridi karşıda denizin ortasında hele bide oltada balık varsa daha ne olsun
http://www.avmarketi.com/asp/product/11712/Okuma-Calynn-CY55-makine http://www.avmarketi.com/asp/product/16662/SHIMANO-YENI-EXAGE-4000-FC-MAKINE http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_4000_rc_41_bb-pmu1028.html http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_6000_fb_41_bb-pmu18.html http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_catana_cx_tele_boat_270_mt_50100_gr-pmu857.html http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_alivio_ax_10000_telescopic_300_mt-pmu77.html Selen Hn. Teknede, kıyıdan hafif ahsiyonlarla kullanabileceginiz birkac urun seceneklerinin linklerini inceleyebilirsiniz. Sececeginiz urun adım gibi eminim ki 1. linktir. Esinizle bir hafta sonu, Av marketine veya okyanus marineye giderek oradaki arkadasların da yardımlarıyla guzel bir takım secin. Oncelikli tercihleriniz hep Shimano olsun. Shimano bu platformun Mercedesidir. Tum guzelliklerin sizlerle olması dileklerimle. Abin Tevfik.
Önder bey teklifiniz için çok teşekkürler Bu teklife hayır diyemeyiz tabi en yakın zamanda koçtaşın önünde bi dolanırız Tevfik abi 1.si ni çok beğendim evet ama aynı renk kamışını bulamadım
Oto boyacısına goturursun.hihi hihi Siz Shimano uzerinde yogunlasınız. kendiniz icin 4000'lik, esiniz icin 6000'lik tercih ederseniz, genis bir avlanma yelpazesine sahip olursunuz. Bu makinelere, 3-5 degisik boy ve aksiyonlarda kamıslar da edinirseniz, gerek teknede, gerek kıyıdan ve gerekse yuksek kayalıklardan cok rahat ve dertsiz kullanabilirsiniz.