Amatöre Yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında madjaws tarafından paylaşıldı.

1. madjaws

madjaws Emrah

Herkese selamlar... forumu yaklaşık bir haftadır takip ediyorum ve dayanamadım üye oldum ve ilk yazımı yazıyorum şuan :) Adım emrah 30 yaşındayım ve izmirde oturuyorum makina mühendisiyim... Olta balıkçılığı konusunda sizlere göre amatöründe amatörüyüm onun yüzünden saçma ve alakasız şey yazarsam lütfen beni bilgilendirip düzeltirseniz sevinirim. Sizlerin tecrübelerini okudukça balıkçılığa merak saldım bu konuda sizlere teşekkür ederim.

*boyum 180cm
    *tuzlu suda balık avlamayı düşünüyorum
    *bekleyerek ve yemli avlanmayı düşünüyorum
    *çok uzağa (90-100 metre) atma gibi bir düşüncem yok
    *ısparozda avlasam sorun yok önemli olan hayatın gürültüsünden uzakta olmak
    *bütçe: 150-200 tl
    bu kıstaslara göre benim kendimce yaptığım bir takım var sizlerde onay verirseniz almayı düşünüyorum...

Okuma Longbow LB 60 Olta Makinası

fiyat:90tl
    TEKNİK ÖZELLİKLERİ
    • 60'lik ortaboy makara,
    • 4.5:1 devir oranı,
    • 6 rulmanlı,
    • Grafit gövde,
    • Aliminyum makara,
    • grafit yedek makara,
    • 260/0,40mm 340/0,35mm
    • 460gr ağırlık, önden ve arkadan kalama, debriyaj sistemli, OKUMA'dan güçlü seriden makine bekleyenlere
    • aluminyum çevirme kolu ergonomik el tutacağı, Dengeli rotor sistemi.

Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3,90m

fiyatı:78tl
    390cm boy,
    teleskopik yüksek modül karbon kamış
    50-150g atarlı atarlı
    yüksek dayanıklılıkta
    hafif ve ince
    122cm kapalı boy
    356g ağırlığında
    Ürün Özellikleri
    Yüksek kalite karbon malzeme. En önemli özelliği mükemmel hissetme kabiliyetidir. İdeal olarak hafif kurşunlar için önermemize rağmen, ustalıkla ve çok uzun süreli olmamak kaydı ile ağır kurşunlarlada kullanılabilir. Çok hafif bir model olmasına rağmen oldukça sağlamdır.
    Çember klavuzların bacakları çift sargı ile güçlendirilmiş
    Misina klavuzları korozyona dayanıklı kaplamalı.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hosgeldiniz foruma.
    Kamis bahsettiginiz kriterlerde isinizi görür. Yinede ilk etapta 200gr atar altina inmemekte fayda var. Makina sadece önden kalomali modellere yogunlasin. Arkadan kalomali makineler daha teferruatli ve problem çikartmaya daha müsait makinelerdir.
    Çift kaloma makineler yemli avlarda bilhassa yemi kapip olay mahalinden kaçmayi seven iri baliklarda kullanilir. Bu makinelerin kullanim alanlari pek taninmiyor, bu konu hakkinda bir baslik açmak istiyorum. Orda ayrintili anlatirim.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D:D:D

Makina için bişey diyemem ama kamışın aynından bende var ve gülücükler onun için.

Kamışın özelliklerinde şu yazılmış : "En önemli özelliği mükemmel hissetme kabiliyetidir" :D:D:D:D:D:D:D:D:D...........................

Doğru, 500 - 600 gr'lık bir balık vurursa kesin hissettirir. :):):)

Yoksa isparoz falan yakalarsan dediğin gibi, hissetmeyi beklersen av sonu oltaları toplarken ancak görürsün isparozu.
    Hassasiyetlik hiç bekleme, eğer alırsan.
    Ancak sağlam kamış. 100 gr'la abandık bişey olmadı. Gayet hafif sayılır surf kamışa göre. Makina da ip misina kullanırsan belki hissetme sorunu olmaz, ben ip sardım ama deneme fırsatı bulamadım kıyıdan.

Ne alırsanız hayırlı olsun, ayrıca hoşgeldiniz. :)

4. madjaws

madjaws Emrah

yorumlarınız görüşleriniz için teşekkürler en iyisi biraz daha aratırma yapsam daha iyi olacak sanırım ...

5. Since1453

Since1453 NoYaN

eger ımkaınınız varsa butcenızı bıraz daha yukseltın derım

6. furunotr

furunotr Haluk

O kamışın ilk serisi olan Freestyle'yi kullanmışlığım var... Hassasiyeti ve atış kabiliyeti yeterli derecede; özellikle 100 gr.civarı ağırlıklar ile katagorisinde mesafeli atışlara sahip bir ürün; çok ekstra kalite beklemeyin; elbet ederine göre iyidir ve işini yapar; elbet aynı sınıfta muhakkak kıyaslanabilecek ürünler de mevcut olsa gerek ve hassasiyetin daha iyi olunması isteniyor ise makinaya ince bir ip 0,10-0,12 gibi sarılırsa oldukça tatminkar olacaktır...