Ambarlı Eşkina,İskorpit ve İri İstavritler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Gelibolu_1915 tarafından paylaşıldı.

1. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Merhaba,
    Cumartesi saat 3 gibi Zeytinburnu Limanı'na vardım. Kazım abi ile birlikte limandan canlı teke çıkarttık ve hazırlıkları yaptıktan sonra yola koyulduk. Yol tam 3 saat sürdü ve benimde tekneyle ilk uzun yolculuğumdu bu. Ambarlı limanına vardığımız zaman saat sanırım 7 buçuk gibiydi. İlk önce karnımızı doyurduk ve malzemeyi hazırladık. ( Daha doğrusu Kazım abi hazırladı) :) Oltaları denize yolladık. Derinlik 7 mt civarındaydı ve kıyıya 3-4 mt mesafedeydik. İlk Eşkinayı ben aldım ve gece 1'e kadar 7 adet eşkina, 2 iri istavrit,3 gelincik ve 2 iskorpit oltamıza takılanlar. Gece 1'de baktık vuruş kalmadı sabah iri istavrit almak için Gürpınar açıklarına gitmek üzere uyumaya karar verdik.
    Sabah 5 buçuk gibi kalktık oltalarımıza baktığımızda sadece benim oltamda bir adet gelincik vardı. Sabah kahvaltısını yaptıktan sonra Gürpınar açıklarına yola çıktık. Avlağa geldikten sonra oltalarımızı dibe gönderdik. İstavrit fena sayılmazdı. Eşkina da kullandığımız malzemenin aynısını kullandık. Yem olarak da canlı teke. Her atışımızda iri iri istavritler geliyordu. 25 cm üzeri gelenler bile vardı. Genel olarak 17-18 cm civarındaydı gelen istavritler. İstavrit harici bol bol izmarit de geldi.
    Saat 11 gibi Zeytinburnu'na dönmek üzere tekrar yola çıktık. Yolculuk 3 saat gibi sürecekti. Şehirler arası yol gibi maşallah :) Bu hafta sonum çok güzel geçti diyebilirim ama bir o kadar da yorucuydu. Şimdi siz fotoğraf da istersiniz ama balıkların fotoğraflarını çekmedim. Evde eşkinalar, gelincikler ve diğer balıkların yarısı duruyor ama bunları bilgisayara göndermek için ara bağlantım yok. akşam ayarlamaya çalışayım mümkün olursa buraya fotoğrafları ekleyeceğim.

Saygılarımla,

2. claytron

claytron ALİ

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    Konuyu okurken kafamın üstünde bir lamba yandı bu ambarlı dediginiz avcılar ambarlıysa eger bu arada çok zevkli bir hata sonu geirdigine eminim tebrikler

3. Gelibolu_1915

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Evet Avcılar Ambarlı Limanı' nın yanı. Keyifliydi tabii ki. Tutulan balık beni fazlasıyla tatmin etti ama Kazım abi pek memnun kalmadı. Ne de olsa ilk defa bu kadar balık tutmuştum. Akşam 9 gibi bir kaç kişi kıyıdan olta salladı sanırım onlarda 2 adet eşkina alıp gittiler.

4. claytron

claytron ALİ

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    Valla dedigin gibiyse bence çok iyi yeşilköyü bırakıyorum ambarlıya dadanırım böyleyse yanlız yem olarak teke nasıl buluruz bilmiyorum alternatif yem ne kullanabiliriz acaba ?

5. Gelibolu_1915

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19750

Yukarıda alternatif yem hakkında yazılanlar var. Kepçeniz varsa canlı teke alabilirsiniz kıyıdan veya limanda satabilirler. Yer olarak da şöyle tarif edeyim size; Ambarlı Limanı'nın hemen sağ tarafında kalan kayalıklar. (Yüzünüz denize dönük olarak)

6. claytron

claytron ALİ

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    Valla ismail kardeşim sagolasın verdigin bilgiler için iki balıkçı arkadaşım tekirdagda şuan msn den yazdım geliyoruz akşam çıkıyoruz dediler direk :D orda sandal kiralıyanlarda olması lazım dünkü mürefte olayı çok hırslandırdı beni yeni yerleri keşfetmek güzel olucak birde hazır yem bulabilirsem tamamdır olay

7. Gelibolu_1915

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Hazır yem Büyükçekmece Limandan da alabilirsin veya rica et teknecilerin birine kepçeyle çıkartırsın kıyıdan. Balık bol olunca ölüye de geliyor diyorlar ama fazla yoksa ölü tekeye gelmezmiş. Şimdiden rastgele diyelim :)

8. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    güzel bir gün geçirmişsiniz ve tadını doya doya çıkarmısınız belli. her avın böyle olsun....

9. Gelibolu_1915

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim. Kimisi için oldukça verimsiz, kimisi için ortalama denilebilir belki ama çok fazla tecrübesi olmayan benim için çok iyiydi :)

10. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Güzel bir gün geçirmişsiniz ,ellerinize sağlık ,tebrik ederim

11. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    tebrikler keyifli bir hafta sonu geçirmişsiniz...

12. protaryus_34

protaryus_34 mustafa

yaa yeşil köyün neresinde tutuyorsunuz balığ anlamadım daha doğrusu nerde çıkıo ki yada neresi bildirir seniz yda yazarsanız sevinirim

13. prozack

prozack serhat

YESILKÖYU KURUTTULAR SENELERDIR ESKINA ALAN GORMEDIM BEN ORDAN ZAMANINDA NE ESKINA YAPIYODU O KAYALIKLAR

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler afiyet olsun, fotoğrafları göremedim.:) :) :)

15. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler,güzel av olmuş...

16. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    ambarlı limanının yanı dıyorsunuz tam olarak nereden?? yani ambarlı lımanına yurume mesafesindemi yoksa gurpınara giderken o yol uzerindemi??? ben ambarlı lımanına sık sık ugrayan biriyim...

17. simendifer

simendifer Sennur

Bu soruyu sorduğunuz arkadaşımız 2009 Temmuz ayından beri online olmamış, o nedenle sorunuza cevap alamayabilirsiniz bilginiz olsun. ;):)

18. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    inandirici gelmedi bana zaten cunku orda saydıgı balıklar kıyıdan pek yakalanmıo :)