herkeze iyi akşamlar.kayınbabam amerikaya gitti ve 2 hafta içinde gelecek.kendisinden bi makina isteyeceğim ama kararsız kaldım.öncelikle kullanacağım yer boğazda rapala için surf ve özellikle hafif bi makina olması.aslında aklımdakimakina daıwa emblem pro ama ağırlığı biraz handikap oluşturuyo.bu özelliklere sahip tavsiye edeceğiniz bi makina varmı.daıwa veya shimano düüşündüğüm markalardır.ama tabiki olmazsa olmaz değil.bildiğim kadarı ile orada penn i tavsiye etmişlerdi.iyi gecler
benimde birkaç makine tavsiyem fiyat ağırlığı vermemişsiniz ama daiwa saltiga surf 5500 yada 6000-daiwa z 45 hem hafif hem çok güçlü veya penn anfiniti 7000 bol balıklı avlar dileğiyle şimdiden hayırlı olsun.
Gerçi bütçe belirtmemişsiniz; Amerikada surf üzerine fazla çeşitli makine seçeneği bulmak biraz zordur, dediğiniz gibi Penn ürünleri orda revaçta olup Affinity ve surfblaster seçenekleri uygun yollu alabilirsiniz. Eğer bütçenizi yukarı taşıyabilirseniz Daiwa Saltiga Surf 4500-5000 modelleri hafiflik ve güç olarak gerçekten çok iyi seçenek olup boğazda iyi bir seçenek olacaktır.
penn Affinity 7000 veya 8000 forumda tavsiyesi çok oldu . şahsen kullanmadım ancak sözüne itimat edilebilecek boğaz kullanıcıları forumda mevcut ve bu makineye tam not veriyorlar. 2. husus penn amerikanın yerli markası yani ucuza alablceğin ilk yerdesin.1. el ayrıca diğer markalar türkiye fiyatı ile yurtdışı fiyatı arasında bi fark var . ancak penn ürünleridne bu fark çok fazla . yani hem ürün olarak hemde türkiyedeki piyasadan yapacağın kazanç orantısı olarak amerikadan bu ürünü almak en mantıklısı olacaktr. forumda penn Affinity alaları konularda aratıp özel mesajla kullanım fiyat bilgilerini alabilir oradaki fiyatlada kıyas yapıp karar verebilirsin . hayırlı olsun şimdiden
Şu 550 gr. hatta az daha hafif olsa gerek ve oldukça iyi bir makinadır; Biomaster SW8000PG'den daha yüksek bir model; Amerika'nın Twinpover'ı diyenler de var...(532 gr. imiş...) Oldukça güzel bir makinadır ve tüm Boğaz şartlarında işinizi görür; tabii fiyat bütçeye uygun ise... http://www.tackledirect.com/shimano-sa10000fg-sustain-fg-spinning-reel.html
Daiwa'yı bilmiyorum ama Shimano'nun Amerika pazarı burdan farklı yani burada satışta olan bazı serileri orada satışta olmuyor. Bende daha önce burada amazondan seçmiştim arkadaşım oradan sipariş geçip almıştı. Elinizi açık tutabilirsiniz benim aldığım makine Türkiye fiyatının 4'te birine gelmişti, orada gerçekten fiyatlar inanılmaz uygun...
ilginiz için teşekkürler.hele o shimano power aero nasıl bi makinadır tank gibi MAŞALLAH.ama benim fiyat aralığım max 400 tl gibi olunca heralde bunlar sıkıntıya girer ama bi 100 200 tl cik gibide kayınpederciğim destek çıkarsa olur heralde.neyse artık ben kayınpedere bak torunun babadan önce dede dede diyo desem heralde bi güzellik yapar
İş, DEDE & TORUN ilişkisine kalırsa, olmayacak hiç birşey yoktur. '' Torunu dedeciğinden şöyle birşey istiyormuş '' deyin. Gerçi sörf değil ama, bunun olmaması bile mümkün değil. Yeter ki torunu istesin. http://www.pelagicoutfitters.com/ca...roduct_info&cPath=55_141_336&products_id=2227 Siz, işi bayağı öğrenmişsiniz. hihi :thumb:
Yani bunu diyorsun. http://translate.google.com.tr/tran...ano+stella+black+4000+swb+pg&biw=1252&bih=618 Bence, 5000 veya 6000 likleri daha isabet olacaktır. Herşey gönlünce olsun dilerim.
Sizden daha önce birşey istedim mi Hayır Hadi şimdi tam zamanı, forum olarak elele, ceplerimizdeki akrepleri çıkarıp hayrınıza bu kardeşinize (bana ), bu makinayı sipariş geçiyoruz :laughing: :laughing: :laughing: Nasıl güzel birşeysin sen Uploaded with ImageShack.us
4000-XG 11kg 6.2:1 15lb/240yds Dönüş 380g 5000-HG 13kg 5.7:1 20lb/270yds Dönüş 435g 5000-XG 13kg 6.2:1 20lb/270yds Dönüş 435g 6000-PG 13kg 4.6:1 30lb/300yds Dönüş 440g 8000-HG 25kg 4.9:1 £ 50 Braid/330m Dönüş 685g Elinizde, yüksek standartlarda Biomaster 4000 CFB var zaten. Tabii, bu benim bakış açımdır.
bu linkteki site avustralya sitesimi?seneye bu makinayı almak niyeindeyim sizce fiyatlar biraz düşermi?avrupa birliği ülkelerinden uygun bulabilirsem avantajlı olacağım .diğer ülkelerden alırsam 300 lira civarı bir vergi ödemem gerekiyor
Fiyatlar düşer mi ? Düşmez mi ? Bakarsın, o üründe sene sonu stoklar fazladır ve bir damping..................... Tadından yenmez. Ülkeler arası fiyat farklılığı dersen, öncelikle almak istediğiniz ürün hangi pazarlarda satışa verilmiş ? Satışa sunulan pazarda o ürünün fiyatı fixtir. Her bayii '' Ben bu ürünü şu fiyata satacağım '' diye fiyat belirleyemez. Bu markada, üretici veya ana dağıtıcı, fiyatları kendi belirler. Dikkat ederseniz, USA pazarı kataloğunda her ürünün satış fiyatıda ayrıca extra olarak belirtilmiştir. Belki % 3-5 gibi satıcı kar marjını düşürüp, 3-5 $ gibi daha ucuza satabilir. Satışa sunulmayan pazarlarda ise, münferit satıcılar, yine münferit yollardan kendileri o ürünü getirir ve daha yüksek fiyatlardan satabilirler. Fiyat düşerse bizede haber ver. hihi hihi