(kurutulan Amik Gölünün alanına yapılan havaalanına sular dolmuş.. Demek ki göller göl olarak kalmalı. Dereler de özgür akmalı..) Hatay Valiliği, yağış nedeniyle su altında kalan Hatay Havaalanı'nın, 7 Şubata kadar uçuş trafiğine kapatıldığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 21 Ocaktan itibaren devam eden yağışlar nedeniyle drenaj kanallarının taşması sonucu Hatay Havaalanı ve çevresindeki suyun yaklaşık 3 metre yükseldiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: ''28 Ocak 2012 tarihinde de havaalanı pist yüzeyinde ve apronda su seviyesinin yükselmesinden dolayı 29-30 Ocak tarihlerinde havaalanımız uçuş trafiğine kapatılmıştı. Su seviyesinin artmasından dolayı, havaalanımız 7 Şubat 2012 tarihine kadar uçuş trafiğine kapatılmıştır.''
Baraj yapilacak yere havaalani yapilirsa, rant ugruna dere yataklari doldurulursa, insaat malzemesinden calinirsa sel de olur, gocuk de olur, depremde de hersey yikilir, nice canlar telef olur. Rayli sistemleri gelistirmek yerine karayolu ulasimi (olumlu ve yaralanmali trafik kazalarinda dunya lideriyiz) ve akaryakit tuketimi (dunyada benzinin, mazotun en pahali oldugu ulkelerden biriyiz) tesvik edildikce, cevreyi ve dogal dengeyi hic dusunmeden suren betonlasma modernlik sayildikca, bu manzaralari daha cok goruruz. Memleketimizde, muteahhitlik ve insaat sektorunde dunya capinda soz sahibiyiz diye boburlenenler bu manzaraya iyi baksinlar. Bu manzara; senin, benim, hepimizin odedigi vergilerin nasil trilyonluk yanlis yatirimlarla carcur edildiginin kanitidir.
Su yolunu bulur derler doğru sanırım orada askerlik yaptım hatay da yazık oldu gerçekten.Başka yer mi yoktu.
Amik gölü, göç kuşlarının sıcak iklimlere yolculuğunda Türkiye'deki son uğrak yerleri, son konak ve dinlenme için binlerce kuş bu gölde güç depolayıp yoluna devam ederdi, en azından milyonlarca yıl böyleydi, dile kolay milyonlarca yıl !! . Yapılan yanlış fizibilite ve Amik gölünün kurutulması ile artık kuşlar ülkemize daha az sayıda geliyorlar, gölün habitatı bitti, balık yok oldu, kuşlar yok oldu, üstelik hala oraları göl zannedip gelen kuşlar yüzünden, uçakların motoruna kuşlar çarpmasın diye uçaklarda güvenli bir uçuş yapamıyor. Sonuç; Biz kaybettik, kazanan yok..
merhaba şimdi aynı durum istanbul da 3.boğaz projesi için uygulanacak taya kadın civarında bulunan göller kurutulacak yol inşaat vs.vs.işler için bu kadar doğal güzellikler yok edilecek.sürekli gittiğimiz avlak yerlerimiz var yazın ormanın içinde her hafta sonu yazın gideriz ve her gittimizde ormanın nerdeyse yarsını tıraşlıyorlar iş makinakarı ağaçları bir bir kesiyorlar alanı düzleştiriyorlardı,yazık günah değilmi bu güzelim doğa ya ayıp ayıp büyükşehir belediye git köprünü başka alana kur ne istiyorsun bu güzelim yerlerden avrupada olsa bu güzelim yerleri nasıl değerlendirirlerdi,bence elimizde mevcut göller özelleştirilmeli ücretli olmalı kafasına göre gidip ağ sermemeli kimse olta atmamalı her önüne gelen profosyönelce yapılmalı bu durum.netice daha iyi olacaktır balık sevdalıları adına,ayrıca doğal güzellikler yok oldukça doğa bizden intikamını bir şekilde alıyor yukarda belli zaten milyon dolarlarca para dök havalimanı yap sular altında kalsın yazıklar olsun.