Amorti

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    28/12/2013 - 29/12/2013

Su : Bulanık
    Akım : Orta Şiddetli
    Yakalanan : 1 Adet İspendek (33 cm - Yasin ve Özkan şahit) :D

Hafta içi Sinan (Befalcon)'ın baskıları sonucu organizasyon yapmaya karar vermiştik. :D
    Lakin benim durumum kayınvalidemin bize gelmesine bağlıydı ve daha geçen hafta izinden gelmiş denizin levrek için pek te güzel şartlar içermediğini gördüğümden pek te hevesli değildim.

Benim isteksiz duruşum ekibin de ayarını kaçırmış, Yasinler de vazgeçmek üzereydiler. :)
    Sinan songün hasta olmuş, gelemeyeceğini ilan etmişti. İçimizde en istekli olan Sinan ilk fireyi vermişti. Benim de bu hafta gitmeyip pas geçme niyetim Serhat abimin İzmir'e gelmesiyle işlevsiz kalmıştı. Saat 19:00 civarı İzmir'den çıktık. Avlağa varmamız 19:45'i buldu. Avlakta bir araba ve 4 kişilik bir ekip vardı. Bizden 5 dakka önce gelmiş ve yemli av yapmak için hazırlık yapmaktaydılar.

Onlardan önce avlağa yerleşip atışlar yapmaya başlamıştık. Yoldan mamun da bakmış ama bulamamıştık. Serhat abimin niyeti 1-2 de yemli takımı suyla buluşturmaktı. Bu şartlarda yemli av avantaj sağlayabilirdi.

Yemli avlananlar la birlikte 6 kişi avlakta rahatsız bir ortamda atmaya başladık ama rahatsız bir ortam olmuştu ve ben ilk çekilen oldum. Böyle sıkışık bir yerde atmak pek keyif vermiyor, heran dolaşacaz korkusu ve stresi yaşıyordum. Rahatsızlığımı anlayan Serhat abi avlaktan 2 tane teke çıkarttı ve şamandıralı takım yapıp kenara koydu. Bende onu gözümle takip etmeye başlamıştım. :)

Yarım saat sonra gözlerim yorulmuş olacak ki, abi burada yerleşeceksek ben çay demleyeyim dedim ama Serhat abi de kararsızdı. Diğer avlağın durumunu sormuş, orada da bi kıyıda somalılar, diğer tarafta Bergamalılar vardı. Yani orası da kalabalık sayılırdı.

Bi parça daha avlakta oyalandık ve gelen 4 kişilik grup başka bölgeye geçtiler. Kaldık abiyle 2 kişi. :) İşte tam istediğimiz yoğunluk buydu. :)

Aktif olarak avlanmaya başlamıştık ki ilk meyveyi yemli takım verdi. Şamandıra birden gözden kayboldu. Serhat abi kamışı tuttu ve titreşimden balıklı olduğunu anlamıştım ama hedef balığımız değildi. En azından boyut olarak. :) 25 cm civarı bir palaz yakalamıştık. Halen benekleri tam yok olmamıştı. Serhat abi hoşnut değil di ve sen hallediver dedi, kamışı da yere koydu. :)

Balığı iğneden kurtarmam zor olmadı. Pek hırpalanmamıştı. Abi ben bunu salıyorum dedim. Kendim tutsam sormazdım da ama nezaketen sordum.
    O da sağolsun, sen bilirsin abim dedi. Çok karanlık ve ışığı da açmak istemediğimden video çekemeden saldım balığı. Anında gözden kayboldu.

Serhat abi akıntı çok zayıf ben sert sahte takacam dedi ve bendeki maxrap 13 cm fpgh'ta karar kıldı.
    Onun tercihi fb olurdu ama 3 fb mi de sulara gömdüğünden tek seçeneği buydu. :D:D:D
    Biraz mahçupça;

- Bu takılır mı burda?
    - Bilmem, takılırsa takılsın abi. (Zaten silikon çalışıyordum genelde hihi)
    - Bu balık alıyor mu.
    - Alıyormuş abi, öyle diyorlar. :D

15 dakika atmıştı ki, aldım dedi ve çok zorlanmadan balığı kaldırıp kenara aldı.
    - Abi bir foto çekeyim.
    - İri değil ki.

Evet balık levrek için alınabilecek boyun tabanında yer alan bir balıktı. Limit 25 cm olsa da en az 30 cm olanlar haricinde balık almıyorduk. Tahminen 30 cm'in biraz üstü bir balıktı. Çok levrek ölçtüğümden bir bakışta ne kadar olacağını artık tahmin ediyordum. Balığı sahteden kurtarıp bagaja koyduk. (Balık siparişti evden. Tutarsak Doruk'a (oğluma) yedirecektik. Dayısı gene balığı tutmuştu)

Küçük te olsa 2 balık çıkması bana ümit vermişti. Gece böyle başladıysa sabaha kadar ne olacak belli olmazdı. Hemen milli olsun bari diye Yasin'e mesaj attım ve onları baştan çıkardım. :D:D:D

Sinan hasta olduğundan pas geçtim. hihi

Yasinler 10:30 civarları geldiler. Onlar gelene kadar Bergamalı 2 sevdiğim arkadaş ta bize katılmıştı. Olduk avlakta 4 araba, 10 kişi. :eek::eek::eek:

Avlak çok kalabalıklaşınca Serhat abi saat 01:00 civarları Bergama'ya doğru yola çıktı.
    Nasıl olsa, arkadaşlar vardı, canım da sıkılmazdı. Zaten Çay da yapmıştık. Çayları içtik ve sabaha kadar ara ara çalıştık. Sert, silikon ne attıysak olmadı ve saat 02:00 civarları 4 kişi daha avlaktan ayrıldı. Üşüyenler arabalara çekilip kestirmeye başladılar.

Yasinlerle hafif sohbet muhabbet, ara ara birbirimizi gazlamalarla avlağı hiç boş bırakmadık ama ne bir çakma, ne oynak, ne levrek olmadı. Arada keyiften atlayan kefallerin artislik 3'lü saltolarını izleyerek günü sabah ettik. Yasin gene milli olamadı ama tecrübe hanesine bir çentik daha atmıştı. Bense, küçük te olsa levreğimle eve gururla dönüyordum. :) (Her ne kadar ben tutmasam da :D)

Tüm umutlarım ve hayallerim başka haftaya kalmış ama kendimden emin bir şekilde bir diğer haftaya mental olarak hazırlanmaya geçmiştim. :D

Nice keyifli avlarınız olsun. :)

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler Volkancım balık bahane sohbet şahane:thumb: :thumb: :thumb:
    Gönlünüzden geçenler oltanıza denk gelsin.Yeğenimede afiyet olsun :hungry: :hungry: :hungry:

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Çok merak ediyorum Volkan sizin avlagi. 6 kisi kalabalik diyorsun, ya bogazda gamus indir atiyorum diye seslenenler neylesin :) zevkle okudum ama senle avlanmak için bir yaz tatilinde izmire gelicem kardes ona göre :)

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sen yine levrek görmüşsün ben daha onuda göremedim:D tebrik ederim seni ve ekibi Volkan :) nicesine rasgelesin

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Can. Bugün yedirdik, sağolasın.Tekne alınca raporlarını okuyamaz olduk. hihi Özletme bu kadar. :)

Teşekkürler Roy'cum. Bizim avlakların bazı bölümleri, özellikle levrekse hedef atış alanı sıkıntılı ve kalabalık avı bozuyor. Hayvan acemiler yüzünden yanaşmıyor. :D:D:D
    Diğer açıdan İstanbulda yaşasam nerede az insan var ben orada avlanırım. Varsın az balık çıksın. :)

Yazın ne avlayacaz Roy. Göl kamışlarıyla anca topan kefale gidilir. Olursa bir de gökalaya. :thumb:

Her zaman beklerim ama levrek ortamını merak ediyorsan kışın gelmelisin.
    Lakin benim bir ilginçliğim yok, hayal kırıklığı yaşama sonra. :D:D:D

Sevgilerimle... :):):)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağol Kadir abi, çok daha güzelleri sana rastgelsin. :)

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Volkan kardeşim tebrikler, yine klasik Volkan raporları tadında bir rapor olmuş. Asıl tebrik ne balığa ne de anlatıma, bu kadar emek verip bu güzelliklere bizleride ortak etmen, ellerine ve yüreğine sağlık kardeş, avların daim ve bereketli olsun.:)

Bu arada en yakın zamanda Yasin kardeşiminde makus kaderini değiştirmesini temenni ederim.:D Selam ve sevgilerimle sağlıcakla kalın.:)

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Amorti mamorti, elinize balık değmiş Volkan'ım daha ne olsun şu zamanda, göremeyenler ne yapsın :eek:

Beklediğiniz verimde olmasa da dostlarla keyifli bir gece geçirmişsiniz. Allah muhabbetinizi arttırsın. :) Boş dönenin olmadığı avlar da yaşarsınız inşallah.

Evet Yasin de dahil bu duaya :D :D

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi, sana da güzel ve bereketli avlar dilerim. :)
    Sevgilerimle...

En azından balık görmek bile güzel. Nice zaman boşluğa atıp çektiğimiz, en ufak bir aksiyonun yaşanmadığı çok zaman oldu.
    Onları düşününce elbet benim açımdan zevkliydi.

Sana da aksiyonlu avlar dilerim. Kefal de güzel bir alternatif ;)
    Çalıştır şu göl kamışını. :)

10. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    cyrr Hala da hastayımcyrr Bu hafta kimse olmasa da yalnız gitmeye and içmiştim. Ne biçim bir hastalığa yakalandıysam 3 gündür kafamı yataktan kaldıramıyorum. Bari iyi olsam da 1 ocak akşam suyuna gitsem diyorum. Gündüzüne yağmur gösteriyor. Akşamına belki birşeyler yaparhooked Ama dediğim gibi hiç keyfim yokcyrr

Cuma sabah erkenden kalktım, çarşıya çıktım. Tulum çizmemin içine termal çorabım vardı bir de termal çizme çorabı aldım. Ayağını sıcak başını serin tut hesabı. Elimde gözleri düşmüş silikonlar vardı. Onlara tesadüfen hareketli göz bulmuştum bir yerlerden. Yapıştırmak için yapıştırıcı da aldım. Bir de avmarketine uğrayayım az dalarlı 13-15 cm uzun boylu sahtem pek yok bir bakayım dedim. Savagear Prey 14,6 cm varmış, 1-2 feet dalarlı yani 30-60 cm. Çok hoşuma gitti. Gece çalışabilecek 2 renk aldım tanesi 17 tl den. Oradan okula gitmeden önce Cumayı kılayım dedim. Yanımdaki amca aksırıp tıksırıp duruyodu. Burnu tıkanık açmaya filan çalışıyodu. Bulaştı bize de vesselam. 3.dersten 4. derse girerken bizim burun contası bozuk çeşme gibi kontrolsüz bir şekilde su gibi akmaya başladıbanghead Olsun ben yine de giderim dedim ama Cumartesi sabaha beni devirebileceğini hiiiç hesaba katmıyoordum.cyrr

Ne zaman iştahla balığa gitsem sıfır çekip tat alamadan dönerim. Yine isteksiz gittiğim her avda bol bereket geçmiştir. Bu sefer kısmet olmadı, hayırlısı diyelim.

2 dir organizasyonu tamamlayamıyoruz. 3.de olacak kesin:rolleyes:

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Sinan eczane ye git bir iğne vurdur kendine..sıcak bir duş al..2 aspirin salla:) gir yatağa..ertesi güne balığa çıkabilirsin :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    yoo sen tamamen yanlis anlamisin, balik tutmayi ögreticem dermisim :laughing: :laughing: :laughing:

çupra tutarik, zargana tutarik, kefal tutarik, datlisu neyin yok mu , yayin tutarik turna tutarik :D

balik bahane, maksat o semaverden birlikte çay içmek :)

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Yok abi yok bu yıl 1.sınıf öğretmeniyim. Eylül den beri yanılmıyorsam bu 4. hastalığım. Genelde hafta içi oluyordum hafta sonları aynen avlara devamdı. Ama bu sefer hafta sonu yakaladı beni.banghead Cumaretsi bi girdim yatağa terle terlee duş al. Sonra yine ateşlen yine terle terle duş al. İlaç kullanmıyorum o eksik sadece. Zamanında çok ilaç kullandık bağırsak florasını kötü etkiliyor sonra kabızlık ve ona bağlı basur filan oluyor o daha berbat:eek: İki gün fazla yatıp balığa geç gitmek daha mantıklıhihi

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ağabeyler, kardeşler hepinizi canı gönülden kutlarım. İnşallah gün gelir sağlık ve afiyetle voltranı oluşturusunuz da her yönüyle iş kemale erer. :)

Serhat abinin de burnunun kurdunu kırmış gördüm seni.:eek: :D Artık "ne gelirse torbaya" adımını geçmiş, şimdilerde balık salar da olmuş. Bunda emeğin büyük, harikasın vesselam.;)

Küçük minikkuşumuzu da öpüyorum, sağlık ve sıhhatle nice günleri olsun inşallah.

Sinan, gubani şifalar dilerim. Yasin ve Özkan kardeşlerimize de selam ve sevgiler.:)

15. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Lagos 1kg (50cm, ama bugün tutsam salardım)
    Güzel insanlar, güzel işler yapar.

Tebrikler. :)

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Saol abi Allah Razı Olsun. Balıktan değilde okuldan geri kalmaktan korkuyorum. Malum 1.sınıf ve okuma yazmada geri kalmamak lazım. İnşallah birgün voltranı oluşturacaz da o kadar kalabalık ancak çay içilir. Meşhuuuur Semaver çayı:D

17. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Geçmiş olsun Sinan. Herşey nasip kısmet. Hafta başı neye niyetlendik, neye döndü, en son nasıl noktalandı???

İzmir'den bi daha ne zaman balığa gidebileceğim bilmiyorum ama er yada geç mutlaka karşılaşırız.

Aldığın sahtelerin 11 cm'liği bende var. Güzel ve ağır bir sahte. Atımı da iyi.
    Lakin yavaş çekimde pek dalmıyor, tam sığ avlaklara göre. ;)

Sen 14,6 cm'liğini aldığına göre daha ağır ve atımı daha iyi olacaktır. Patlak havada kullanabilirsin :thumb:

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hihi hihi hihi hihi hihi

Haklısın Roy'cum. Senden öğrenebileceğim çok şey var aslında. :thumb:
    Yemli avcılıkta ve tatlısu avcılığında, balıklarında pek bişey bildiğim söylenemez. Datlısu elbet var ama ben hangi su da ne var, nasıl tutulur bilmiyorum. Pek te ilgimi çektiği söylenemez. :) hihi

Çayı ağaç üstünde bile içeriz. :D

20. vayacon

vayacon Gürel

Volkanım anılar kitabına bir sayfa daha eklemişsin ;)
    Olcak bu kitap işi bak gör...

Yasinler de bir tane yakalasalardı iyiydi... Kısmet bu iş olacak sonunda. Bu arada ne yaptın çocuklara Volkan? hiç sesleri çıkmamış...
    Sevgiler...