Amatör Balıkçı Adayı (A. Turan ILIPINAR) Amatör balık tutmaya yeni başlayan bendeniz, çevremde hiç serbest zamanlarını değerlendirmek anlamında bu hobiyle uğraşan olmadığı için bu siteden yardım almayı ve deneyimleri, kendi av zamanımda tatbik etmek için bu değerli siteye üye oldum. Okuduğum kadarıyla bu değerli sitede 7'den 70'e, yeni başlayandan ustaya, değişik çeşitlerde malzeme ile aynı balığı avlayan gibi şu an 18.784 amotör balıkçı üye. Bende bunlardan birisi olmak dileğini sunarım. Şahsım olarak kendini tanıtmam gerekirse; Ahmet Turan ILIPINAR.1979 Ankara doğumluyum ve hala Ankara'da oturmaktayım. 3 aylık evliyim. Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Yüksek Okulu 4. sınıf öğrencisiyim. Çok sayıda spor dalı ile uğraştım. Ama keyif ve haz verenleri açık hava sporları olmuştur. Bu açık hava etkinliklerine veya sporlarına amatör balıkçılığıda eklemek ve devam ettirmek arzusundayım. Şimdiden siteden alacağım bilgiler için herkese teşekkür eder, saygı ve sevgi ile selamlarım. Rastgele bütün balıkçılara.....
Aramıza hoş geldin delikanlı. Tam okulundasın. Av raporlarını okumanı tavsiye ederim. İmkan varsa ANKARA danda kıyısı olan bir yere kaçmanı
Teşekkür ederim serkan abi. Cumhur abi, raporları 4 gündür okuyorum. Okuduktan sonra sindirmeye çalışıyorum ve diğerleriyle birleştirmeye çalışıyorum. Ama dediğin gibi en önemlisi deneyim. Deneyip sonuç almaya çalışacağım.
Merhaba, aramıza hoş geldiniz. Amatör balıkçılığa merak saldıysanız, bir kez balık tuttuktan sonra bırakamayacağınızı söylemeliyim (ya da söylemese miydim? ) Öncelikle çok dallı budaklı bir hobi amatör balıkçılık. Binlerce malzeme var; bunların kullanımı, yapımı ve uygulanmaları, en sonunda oltanızın ucunda balığı hissettiğiniz an da dahil olmak üzere çok keyif veren uğraşlar. Bir zaman sonra balık tutmanın yanı sıra, kendi malzemenizi kendiniz yapmak isteyeceksiniz. Onlarla yaptığınız avın tadı bambaşka olacak v.s. v.s. v.s. Ve amatör balıkçılığın içine daha da çok dalacaksınız. Size, bunca uğraşın arasında keyifli paylaşımlar ve bereketli avlar diliyorum, rast gelsin.
Eşref abi, teşekkür ederim. Siz ve sizin gibi ustalardan öğrenecek çok şeyim var. Erdal abi, teşekkür ederim. Şennur hanım, teşekkür ederim. Bende amatör balıkçı olmak için elimden geleni yapacağım. Eminim bu kadar çok çeşitlilik gösteren bu etkinlik, tek düzelikten sıyrılıp insana haz veriyordur. Bende her zaman bunun gayesinde olacağım. Hepinize rastgele.
ne desem bilmemki ahmetçiğim. çoook derin alabildiğincede uzak mevzulara daldın. haydi hayırlısı.balıkçılık deryaa denizz neresinden başlasam bilmemki.yıllarımı verdim hala öğreneceğim okadar çok şey varki.ne yazıkki her balıkta her avda yeni birşey buluyor ve öğreniyorum.sonu yok anlayacağın. sennur çokta güzel ifade etmiş...ayrıca geriye dönüşüde yok işin garibi.gittikçe gidiyosun...ama en önemliside ne biliyomusun.denizsiz bir ankarada bu tutkuyu yaşamak bence en acı olanıda bu olsa gerek.merak var tutku var heyecan var ama deniz yok işte bu... çok garip....en yakın su 110 km.birde uzunluğu aşağı yukarı 70 km. olan hirfanlı barajı.bunlarla yetinmek zorundayız maalesef....dilerim arzuların tutkuların.hep istediğin yönde gelişir.
Ercan abi, teşekkür ederim Beyhan abi, sağolasın Nihat, son gittiğimde boş döndüm. Sabah 6.00 dan akşam hava kararıpta göz gözü görmeyinceye kadar atçek yaptım. Birşey çıkmadı. O zaman anladım teknik bilginin ne kadar önemli olduğunu ve sabırın ne denli önemli olduğunu. Belkide benim anladığımdan kat kat daha fazla sabır işidir. Teşekkür ederim amatör balıkçıklık hakkında bilgi verdiğin için senin gibi amator balıkçıların bilgilerine ihtiyacım var. Uğur, teşekkür ederim.
Sevgili Mehmet abi, tek bir nokta haricinde dediğin herşeye katılıyorum. Oda Ankara. Ben doğma büyüme Ankaralıyım. Sitede gördüğüm kadarıyla hayli Ankaralı bulunmakta. Belki onlar benim gibi düşünmüyordur. Ülkemizin her yanında maalesef deniz yok birkaç şanslı şehir dışında. Deniz balıkçılığı eminim güzeldir. Güzeldir diyorum çünkü bilmiyorum. Bildiğim tatlusuda balık tutmanın keyif verdiği. Uzaklık konusunda, barajlara özel ve belediye otobüsleri artık çoğunluğuna ulaşımı sağlıyor. Gidiş geliş 7-10 tl arası. Birde belkide bu şekilde olması yani balık için km'ler sarf etmeke amatör balıkçılık ruhumu daha fazla ayakta tutuyorum. Kimbilir? Eğer saygısızlık ettiysem kusura bakma Mehmet abi. Ama düşüncelerim bu yönde. Senin yazılarını dikkatle takip ediyorum. İnceliyorum. Çok güzel yazılar. Daha fazla bilgi ve deneyimini aktarmanı sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkür ederim.
Mehmet abi sende Ankaralıymışsın. Görmedim. Tatlısu deneyimin ve tecrübeni tecrüben çoktur. Neden Ankara'da balıkçılığın bu kadar zor olduğunu düşünüyorsun sadece balıkçı sayısı çok olduğu içinmi?