Tüm abilerim kardeşlerim..Şimdiden yardımlarınız için tşkr ederim...Yeni bir kamış almaya karar verdim..Ve çubukluya devamlı balığa gittiğim serhat amcamın kamışından uzak bir atış hatta takım kopmasıına bir atış için izin istedim..Saolsun beni kırmadı..Amundson Galaxy 4,20 kamışı ile 125 gram kurşun takılı , yemli çinekop takımı ile Çokkk başarılı bir atış yaptım..hatta kendim bile şaşırdım..Gideceği yonu bile belirlemiş ve çok az şaşmıştım...Çektim birdaha attım,sonra birdaha..Serhat abide benim kamışla atış yapıyodu Pelican Full Carbon 4,20 surf...Hemen onu istedim aynı gramaj kurşun aynı kalınlık misina ..Motorum hatta daha iyi onun kinden..Bir atış yaptım rezalet,sonra birdaha gene kotu...Anladımki kamış çok önemliymiş..Şimdi amundson kamışı denedim ve gerçekten başarılı oldum..Beğendimde....Ama hiç bir fikrim yok..Nedir ne malıdır..NAsıldır...Butcam 150-200 mertebesinde Maximum...Aşağıda limkte bulduğum kamışı lütfen inceleyin...yada bana kamış önerilerinde bulunun..EN az 420 olmak kaydı ile..Yardımlarınızı bekliyorum..Yarın pazar almaya düşünüyorum...Tşklr
585 GR Ağırlık yorucu olmayacakmı. Kısa süreli avlarda veya beklemeli avlarda iyi olabilir, uzun süren at çeklerde oldukça yorar gibi!
Ben italcanna kombat kullanıyorum. 320 Gr ağırlığı var 220 Gr atarlı. El yapımı, tamamı karbon ve orjinal İtalyan malı. Fiyatı ( + -) olabilir, 450 tl. Linaffeninde sprit surf modeli 150 gr atarlı hafif bir kamış. Fiyatı da uygun ama atarı senin istediğinden düşük. Senin bahsettiğin markanın oldukça hafif surf bir modelini istoçta gördüm. Elime de çok güzel oturdu. Almaya da niyetlendim. Ancak satıcıyla bir süre sonra sohbet ettikten sonra bazı konularda garanti veremedi. En basitinden,ucu kırıldığında bulabilirmisin dediğimde kafadan bulamam dedi. Bende almaktan vazgeçtim. Kamışa her hangi bir zarar geldiğinde orjinal parçası yerine başka parça ile geçiştirildiğinde kamışın hiç bir özelliği kalmıyor. Kamış alırken bence bunlarıda düşünmelisin. Bahsetmeyi unuttum, bir çok markanın atar değeri maalesef kamışın üzerinde yazdığı gibi olmuyor. İternette malzeme satışı olan bir çok firmanın irtibat için elektronik posta adresleri var. İstediğin özellikleri yazıp bildirirsen bir kaç alternatifle geri dönüyorlar.
Ben Amundson Kudos kullanıyorum 120 - 180 atarlı ve çok hafif shimano speedmaster dan sonra bana zevk veren tek kamış. Eksisi kapalı boyunun çok uzun olması. Ama artıları saymakla bitmez. Aşağıdaki linkten inceleyebilirsin. http://www.avmarketi.com/asp/product/5191/AMUNDSON-KUDOS-EXPERT-KAMIS-120-180G-410CM Bu arada bir dipnot: Bu kamışı remixon dan alabilirsin istoç 2. ada da ve internetteki fiyatından yaklaşık 70 - 80 lira kadar daha ucuzdur.