Anadolu Yakası ve birkaç tavsiye.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sezars tarafından paylaşıldı.

1. sezars

sezars baris

Selamlar,

Öncelikle herkese merabalar ve iyi bayramlar. Forumu uzun süredir takip ediyordum ama kayıt olmak anca nasip oldu.

Ben de amatör olarak balıkçılıkla ilgilenmeye çalışıyorum. Ancak gerçekten başlangıç seviyesinde sayılırım. Bu yüzden umarım başınızı çok ağrıtmam.

Eski bir oltam vardı ancak uzun süredir kullanılmadığı için paslanmış, yenilemek istiyorum.

Takım yerine tek tek almak istiyorum, bu amaçla birkaç kamış falan baktım. Ancak benim merak ettiğim, tam olarak ne almam gerekiyor? Yani nasıl bir iğne; ağırlık almam gerekiyor mu, zil gerekiyor mu vs. gibi parçalar hakkında bilgi almak istiyorum.

Bir de Anadolu Yakası'nda oturuyorum, Kadıköy civarlarında. Buralarda balık tutmaya gidebileceğim yerler hakkında fikir edinmek isterim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

2. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Nerelerde avlanacağını, ne avlayacağını, bütçenin ne olduğunu söylersen daha fazla yardımcı olacaktır değerli üyeler. Önce avlanacağın yerlerde hangi balıkların çıktığını öğren yolun düştüğünde;). Tabi başlarda sürekli malzeme alacaksın ve kazıklar da yiyeceksin. Ama git gide herşey yerine oturacak...

3. sezars

sezars baris

Çok teşekkürler. Fiyat aralıklarını tam olarak bilmediğimden bir şey diyemeyeceğim ancak başlangıçta olduğumdan çok da pahalı olmayacak şekilde bir ekipman kursam yeter sanıyorum...

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    :)
    Barış kardeşim,öncelikle hoşgeldin..Sana tavsiyem, üsküdara git, balık ma
    lzemesi satan toptancıların yerini sor (ki herkes gösterir).Orada 30 ila 120 TL. arası iyi bir kamış alabilirsin(başlangıç için).. 15-60 TL.arası bir makina bakabilirsin.Başlangıç için çaparili istavrit avı uygundur ki tam zamanı...Çok eskiden kadıköy rıhtım ve menderekten balık tutardık, ancak şu andaki durumu bilmiyorum.Üsküdar sahilden başlayarak beykoza kadar bulduğun tüm boş yerlerden olta sallayabilirsin!Öncelikle etrafındaki balıkçı abilerini izle, onların malzemelerine bak, ayrıca bu iş çok sabır gerektirir.Muhtemelen ilk zamanlar boş dönersin ama vazgeçmez devam edersen başarabilirsin.. Sakın unutma, iyi bir balıkçının amacı sadece balık tutmak değil, deniz kenarında hoşça bir vakit geçirmektir.Yavru balıkları denize iade et ve torbacı olma, sana bol şanslar...Umarım yardımcı olmuşumdur:)

5. sezars

sezars baris

Abicim çok değerli tavsiyeler bunlar, çok teşekkür ederim. En kısa sürede Üsküdar'a gideceğim.

6. arsenyildiz

arsenyildiz ali yildiz

Favori Kamış:
    elegance
    Favori Makine:
    shimano&okuma
    Barış balık tutmak ayrı bir keyif ancak sabah veya aksam deniz kenarında manzaranın ve havanın da tadını çıkarmak bam başka bir güzellik. Sana bol şanslar diliyorum