anılarım dan kefal avı hikayeleri

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında postaci_61 tarafından paylaşıldı.

1. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    sevğili dostlar size anılarımdan (bu aralar tutacak tek bir balık dahi yok can sıkıntısından anılara sığındım )

sene 1982 den başlayıp 2000 yılına kadar o zamanlar görelede den babışimin emekli olması sebebiyle beşikdüzündeki köyümüze taşındık köyde vakit pek ğeçmez çare balık ama ne yakalamalı köyümüzden kuş bakışı 20 dk mesafede eynesil limanı var limandediysek 25 30 mt lik mendirek orada avlanmak istedim
    herneyse limana vardık ama nasıl yem bulacağız derken kıyının az içlerinde dip mezğit dolu aman tanrım hemde irir iri mezğitler sadece az bir eziklik patlak var balıkçılar balığı atıyor kasaya koymuyor hemen balıkları toplamaya koyuldum önce sadece havyar ve bağırsaklarını ayırdım onlar yem aylardan kasım ayı hava soğuk karlı bir hava ellerim buz kesiyor soğuktan hemen arkada kasalardan bir ateş yaktım topladığım mezğitleri iyiceezdim 2/3 metre önümü yemledim ama miktarı fazla değil 10 dk sonra kurşunsuz 35 lik misina o zamanlar buğünki ğibi bizim oralarda kaliteli hatta ince misina bulmak bile pek mümkün değildi 5/6 numara beyaz istavrit kancası alt kancaya bağırsak üst kancaya havyar 5/6 mt ileri attınmı işte av başlıyor eğer cacalardan ve çaplikalardan(gümüş) aman varsa yep dipliyor onlardan kurtulmak için yemden sonra hemen yemin önüne boş bir yem parcası atmak ozaman seninb yemi bırakıp boş yeme saldırıyorlar yem diplerken kefal hafifden hafifden yemi yokluyor agır ağır yemi emerek çekiyor işte on sert zımba vurmadan misinaya yükleniyorsun misina bir anda çelik ğibi ğerilir kefal tam misinanın dibin de ayna yapar yavaşca asılmaya başlarsın heyacan yok yavaş yavaş balığa fazla asılmadan onun kafa atmasına misina gerğinken boşluk vermeden izin vermeyeceksinbalığı havaya kaldırmadan kıyıya alacaksın balık öyle bir vuruyorki sormayın ğitsin saat 2 den 4 kadar 8 balık aldım ama inanın hep kiloluk ve bembeyaz kefaller ha bizim buranın kefalleri ekmeğe kesinlikle vurmazlar kaya kefalleridir onları eve zor ğetirdim aradan zaman ğeçti eynesilde ptt memuru olarak işe başladım işte ozman kefallerin en korktuğu kişi olmuştum
    eynesil kalesin de bir ğün kefal yakalıyoruz kale den balık tuttuğum yer deniz den 4/5 mt yüksek millet dizilmiş balık yakalıyor 2000 yılının eylül ayı o zamanlar
    kaliteli misinalar ağır ağır bizim piyasaye ğirmişti 30 luk siğlon misinam vardı eynesilde balkıcılardan 1 büyük poşet çekilmiş balık başu ve bağırsağı aldık kalede yerimize vardık 20 /30 tane paçoz aldım misinam dipte balık nir yüklendi taman dedim turnayı ğözünden vurduk başladım balığı çekmeye yavaş yavaş balık su üsyüne ğeldi millet misinayı bıraktı artık postacıyı takip ediyor ne yapacak diye inanın balık taki kafa balık çoçuk başı ğibi 3 kğ den arkalı millet yorum yapıyor acaba neyapacak diye ben balığı suyun üzerinde gezdiriyorum kıyıya ğitsem misina kayalara sürtecek zedelenecek değmez millet abi çeksene balığı diyor yavrucuklarım bu balık çekilmez misinam kopmaz ama balık ta gelmez dedim abi senin misinan balığı çekmez dediler yavruçuklarım misina kopmaz amabalığın ağzı yırtılır bakın şimdi seyredin dedim yavaş yavaş balığı çekiyorum fazla sallamadan ama balık ama kafa atmaya devam ediyor mizisa yay ğibi sallanıyor 3,5 mt çektim küt balık suya şallap diye düştü su bizi islatmıştı millet tümbe derken ben kıskıs ğülüyordum