arkadaşlar tarih 06.ekim.2010 yarın inşalah turna ve sazan avına akyar barajına gideceğiz bu barajdaki balık durumu ile bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini aktarabilirlerse çok sevinirim saygılar hepinize şimdiden...
Öncelikle Merhaba Ahmet Bey... Akyar Barajı'na yaklaşık 3 hafta önce gittik. Canlı yem ve at-çek denemesi yaptık, at-çekle hiçbir balık gelmedi. Canlı yeme ise 10-11 cm.lik "perch" geldi. (Kıyıdan) Yanımızda botla avlanan birileri vardı. Geldiklerinde 2 tane 70 cm.lik turna almışlardı. "Yani kısaca tavsiyem botunuz varsa gitmenizdir." Sazan hakkında hiçbir bilgim yok, ama olması da bence çok zor; çünkü perch de turna da avcı balıklardır; ve ikisi de sazanla beslenir. Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Öncelikle Merhaba Ahmet Bey... Akyar Barajı'na yaklaşık 3 hafta önce gittik. Canlı yem ve at-çek denemesi yaptık, at-çekle hiçbir balık gelmedi. Canlı yeme ise 10-11 cm.lik "perch" geldi. (Kıyıdan) Yanımızda botla avlanan birileri vardı. Geldiklerinde 2 tane 70 cm.lik turna almışlardı. "Yani kısaca tavsiyem botunuz varsa gitmenizdir." Sazan hakkında hiçbir bilgim yok, ama olması da bence çok zor; çünkü perch de turna da avcı balıklardır; ve ikisi de sazanla beslenir. Umarım yardımcı olabilmişimdir... [/QUOTE] kardeşim saolasın verdiğin bilgiden ötürü bizde at çek e gidecektik zaten yeniden bir araştırma yapmalıyım o zaman
Size önerim Köprüköy'dür. (Hiç gitmedim; fakat bana da orayı öneriyorlar.) Trofe raporlarınızı bekliyoruz artık
Günün Raporu: Arkadaşlarımın da isteği doğrultusunda akyar barajına gittik ama ne biz nede botla gezen arkadaşlar bir tık sesini bile duyamadık öğlenden sonra da eğrekkaya barajına geçtik orada da akşam saat 19:00' a kadar bekledik sonuç tek tık sesi bile yok anlıyacağın boran kardeşim bundan sonra ne akyar nede eğrekkaya barajına gitmicem ama son yazdığın yere ilk fırsatta inşallah gidebilirim saygılar
Benim amacım bu forumda paylaşımda bulunmaktı; fakat Onur Bey'in tavsiyesi üzerinde düşündüm ve haklı olduğuna karar verdim. Bu yüzden mesajı sildim. Bu arada; bu şekilde uyarı yapan kişilere de bana yol gösterdikleri için teşekkürlerimi sunarım. Benim amacım sadece o meraların talan edilmesi değil de spor olarak gördüğüm balık avının tanınmasını sağlamak idi.
Sevgili boran kardeşim ankaradaki kısıtlı balık meralarını ve onlara ilişkin bilgileri bu site aracılığla 3. tüzel kişile aktarırken daha dikkatli olmanı gerektirecek etik değerler çerçevesinde hareket etmeni rica ediyorum.