ANKARA AVLAKLARI BALIK DURUMU

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Zargana06 tarafından paylaşıldı.

1. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    AlbaStar Alfa50 10 Ball Bearings
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Sevgili Abilerim,Arkadaşlarım ve Kardeşlerim bu başlık altında Ankara ve civarında gittiğiniz avlaklardaki Balık Durumu,Yasak Avlanma vs. gibi durumları paylaşırsanız o avlaklara gitmeyi düşünen kişilere yararlı bilgiler sunucağınızı düşünüyorum.Her avımızdan sonra bu başlığa az veya çok avımız ve gittiğimiz avlak hakkında bilgileri yazarsak konumuz sürekli güncel kalacaktır.Herkese bereketli ve hayırlı avlar diliyorum.Saygılar...

2. beleş

beleş Kemal Büyük

Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    turna 78 cm
    durum vaziyet bu

biz kurtboğazı ve kapulu tarafına gidiyoruz kurtboğazında ağ daha çok atılmaya başlanmış ve levrek sayısında ciddi bir düşüş var bunun sebebide pazar köyünde bulunan jandarmayı kaldırmışlar ama biz botla gittiğimiz için her zamanki kadar balık alıyoruz ve belli bir bölgeden çıkmıyor kıyıdan atıyorsanız işiniz çok zor
    kapuluda ise balık çok fazla ve attığın yerin fazlada önemi yok aslında ama ufak balık sayısı fazla biz gittiğimizde 40'a yakın balık tutuyoruz fakat içinden 8 tanesini filan ancak alabiliyorsun fakat herkes senin gibi olmuyor adam 30 cm lik turnayı almış var işte biraz diyor bunun önüne geçilmesse yakında ordada balık tutamıycaz gibi

3. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Kemal abicim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim :thumb: Kısmetse bende yarın Dikilitaş Göletine gideceğim,yarın akşam avdan gelir gelmez izlenimlerimi ve Balık Durumunu burdan paylaşacağım:thumb:

4. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Ankara Dikilitaş Sulama Göleti

Bugün Dikilitaş göletindeydim hava gayet güzeldi, çok fazla rüzgarda yoktu sabah 8 civarında olta atmaya başladım saat 9 gibi ilk turnamı çektim boyu yaklaşık 50 cm. gayet güzel ve sağlıklı bir turna, 2 adet yaylı dip oltası salladım hamur ile yemleyip kancalara solucan taktım ve saat 11 civarında birde sazan çektim ağırlığını tartamadım ama göz kararı ile 1 litrelik bir kola şişesi boyutlarında oda gayet güzel ve sağlıklı bir sazan,öğlen 12 de sadece dip oltası salladım at çeki bıraktım öğlen 3 gibi tekrar at çeke başladım 1 saat kadar denedim ama birşey vurmadı gayet güzel ve zevkli bir av oldu :thumb: Yanımızdaki balıkçı kardeşlerimizle konuşma fırsatım oldu onlar dün gelip gece kalmışlar onlardada 4 adet orta boy turna ve 2 adet gayet güzel sazan vardı,yaklaşık 5 adet turnayıda boyutları küçük olduğu için salıvermişler :) Dikilitaş göletine gitmeyi düşünen arkadaşlara bildireceklerim bunlar.Herkese rasgele reeling

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Bu sabah gün doğumunda bende dikilitaştaydım, saat 11'e kadar durdum, gölde bizim dışımızda bizden sonra gelen bir araba vardı. Göl 2-3 metre çekilmiş, dip berbat ve büyük balık kalmamış. Bu sezon kendim için dikilitaşı kapattım kısacası. O gölün dinlenmesi lazım. Balıklarınız hayırlı olsun rapor ve fotolarıda bekliyoruz... :)

6. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Karşı burnun sol tarafına gidiyorum genelde yolun kenarındaki taşlık bölgeyi sevmiyorum, evet çok balık olmadığı doğru Dikilitaşda ama Köprüköy ve Kesikköprüde çok uzak ve yolları çok bozuk fatih kardeşim...Mesela 2 gün önce arkadaşımın babası ve onun arkadaşları gidip 7 tane turna çekmişler Dikilitaşda birazda kısmet meselesi...

7. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bugün avlandığım bölge aslına bakarsan şimdiye kadar hiç boş göndermedi ama sıkıntı her gittiğimde boyutlar küçülüyor. 1 sene yasak getirseler yada sıkı bir denetim gelse sorunun düzeleceğini düşünüyorum.

8. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Bilinçsiz avcı çok fatih kardeşim eline oltayı ilk defa alan insan geliyor tebliğe uygun olmayan boyutlardaki balıkları yakalıyor,tırıvırı atıyor,ağ atıyor sonra o avlaklarda balık kalmaz tabiki!!!Her avlağa mutlaka adam gibi bir bekçi şart!!!!!!

9. empatik

empatik harun

Peki kurtbogazinda kıyıdan at cek yapılabilecek bir yer varmi?ben gitmeyi düşünüyorum ama ilk defa gideceğim yardımcı olursanız sevinirim.birde yemli olta için hangi yemleri önerirsiniz kurtbogazi için ??

10. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Arkadaşlar ben geçen yıl dikilitaştan güzel balık aldım. Her gidişimizde keyifli avlar da yaptık. Bu sezon adam akıllı balık alamadık. Gelenlerin hepsi bir karışlık, peşpeşe 10 küsür balık böyle çıkınca daha fazla can yakmamak adına çıkıp geri döndük. Birdaha da gitmedik. Zaten gölün etrafında olta atacak yer yoktu duyan gelmiş balık var diye.

Bu gölün artık dinlenmesi lazım.. Duyarlı arkadaşlar bu sezon için diğer gölleri, akarsuları tercih edersen sevinirim. Yoksa önümüzdeki yıl göksudan gölbaşından farkı kalmayacak.

11. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Konunun yukarısında Kemal abimiz kurtboğazı ile ilgili yorumlarını yazmış Harun kardeşim,okuyup bilgilerini alabilirsin,yakın zamanda kurtboğazına gitmediğim için o konuda bilgi veremicem sana :thumb: Eğer kurtboğazına gidersen avından sonra bizide burdan bilgilendirirsin İnşallah.Rasgele reeling

12. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Katılıyorum dün bizim de oltamıza gelen balıklar aynı boydaydı.En son nisan sonunda gittiğimde balıklar çok güzeldi ancak etrafa baktığımda olacaklar belliydi desem yeridir Dikilitaş'ta el kadar turnaları alıkoyan sabahın altısında bir yandan göle barikat çekip diğer yandan da litrelik biraları suyla karıştırıp içen insanlarla karşılaştım bu yüzden gölün bu hale gelmesine pek de şaşırmadım. Bizim alacağımız önlemler bu tarz göletleri en azından bir süreliğine dinlendirmek ve forumlarda avlandığımız bölgeleri mümkün olduğunca gizli tutmaktır. Rastgele :)

13. celtikburak

celtikburak Burak

çanıllıda ben güzel 2 tane turna aldım haddinden fazlada ufak turnalardan çektim attım geri kıyıdan turna çok zor fazla yosun we ot *** suyun dibinde balık gelmiyor karaya botla kıyıdan 20m açıldım oradan çektim turnaları :) bayram sonu kurtboğazı deneyecem bende karadan balık alamadım ama botla denicem bide umarım kısmetli olur benm için... :)

14. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Bilgilerin için teşekkür ederiz, sazan veya başka tür balık yakaladınmı veya yakalayanları gördünmü? Ve avlakta çok balıkçı varmıydı?

15. madman22

madman22 niyazi

arkadaşlar birazda ben yazayım dedim konunuza kırşehirde çuğun hariç kızıl ırmağın neresine giderseniz gidin balık tutarsınız zaten çok balık tutmaya gelen oluyor ankaradan felan ben aslen edirneliyim kırşehirde yaşıyorum
    hirfanlı barajının heryeri ağlarla dolmuş 2km ağ seriyor adamlar kaçkere oltam koptu tırıvırı cinsi hergün görmek mümkün kayığın gittiği yere kadar ve bu yasalmış:) sorunuz olursa burayla alaklı yanıtlayabilirim.

16. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Salı günü Kesikköprüdeyim inaşallah, avdan sonra izlenimlerimi burdan paylaşacağım,Fotoraflarla ve kapsamlı bir av raporu ile birlikte :thumb:

17. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Ben Gittim Acemiyim ondan Tutamadım Kardeş At Çek Yaparbilrsin yada Dip Atabilrsin Şamandıralı . At Çekte Suni Yem Kulanabilirsin Ama Dip Yapcaksan
    ciğer kulan verimini alabilirsin Ben Yeni Öğreniyorum . Yanlış Bigi Verdiysem Af Ola Bide Kızılcahamana girmeden meyve ağaçlı Yerler Var Dönemeceli Yola Girmeden soldan git ordan evleri geçince sol yap taşlı Güzel Alanlar var Yeri
    Bilmediğim İçin Böyle Anlatabildim . İnş Bulursunuz

Rasgele .reeling

18. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    21.08.2012 tarihinde saat 06:00 sularında Köprüköydeydik hava oldukça güzeldi fazla soğuk yoktu,rüzgar çok az ve tatlı bir şekilde esiyordu,İlk önce dip oltalarım salladım 3 adet,daha sonra at çeke başladık,İlk önce beyaz renkli sasi ile başladım saat sekize kadar at çek denedim ama turna vurmadı bile,daha sonra kaşığa döndüm saat 10'a kadarda kaşık ile at çek denedim ama tık yok,daha sonra kahvaltı vari bişeyler yedikten sonra yer değiştirdim saat 12 civarında ilk turnamı çektim limit altı olduğu için aynen suya iade:thumb:Bu birazda olsun beni iştaha getirdi öğlen 12'den sonra rapalaya döndüm ama nafile tık yok,daha sonra kesikköprüye geçelim dedik ve gittik oda ne:eek: ortalık anababa günü,donla suya girenimi ararsın,suyun içinde top oynayanımı ararsın,oyun havası açmış göbek atanımı ararsın hepsi ordaidk 2 dakika bile durmadan tekrar eski avlağımıza yani köprüköye geri döndük 2 saat kadar at çek denedik ama tık yok,dip oltalarınada hiç birşey gelmedi,verimsiz bir av olsada gayet güzel ve eğlenceli bir av partisiydi,balık olmadığı için fotoda koyamadım kusura bakmayın.Herkese rasgele reeling

19. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan

Sanş Ve Yem İşi Abi Bende Haftasonuna giidecem yer ariom büyük ihtimal kurtbogazı

20. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Bugün yine Köprüköydeydik hava çok güzeldi saat 06:30 civarında avlaktaydık ilk önce eski köprüye gelmeden sol taraftan çıkılan büyük avlağın olduğu yeri taradık saat 11'e kadar, tüm Sasi,Rapala (Strike Pro) ve kaşık denemelerimize rağmen hiç turna vurmadı,kıyıdan at çek yaptık.Saat 12 civarı yeni köprünün sağ tarafındaki beyaz evin önünden yukarıya doğru bir tarama yaptık ama tüm uğraşlarımıza rağmen bir tek turna dahi vurmadı ne sasilere,ne rapalalara nede kaşıklara. 3 adetde dip oltası salladım,dip oltalarına yem olarak Canlı balık,hamur ve mısır taktım onlardada tık yok, Etrafımızdaki diğer balıkçılardada birşey yoktu,Köprüköy gibi güzel ve bereketli bir avlak bu hafta 2 kere gitmeme rağmen ilk defa beni 1 limit altı balık ile gönderdi,nasip diyorum.Köprüköyde kıyıdan at çekin son durumu budur arkadaşlar, gidecek arkadaşlara bot ile açılmalarını tavsiye ederim,Herkese Rasgele... :thumb: