Tecrübeli arkadaşlarımız ankarada bulunan avlakları yazabilirler mi, hangi avlakta hangi balık türleri bulunur bilgilendirirlerse sevinirim. Ben daha olta bile almadım o kadar acemiyim yani gidebileceğim avlaklarda bulunan balık türlerine göre malzeme alımımı yapabilmem için. benim gibi yeni başlayacak arkadaşlarımıza da rehber olur. şimdiden teşekkür ederim.
kısaca yardımcı olmaya çalışayım kurtboğazı barajında levrek turna ve az sayıda [eskiden çoktu]sazan var kesikköprü barajında turna ve kadife var turna at çek yöntemi ile sahte balıkla ve kaşıkla veya şamandıralı oltaya canlı küçük balık takarak yakalanabilir malzeme alacagın yerler sana detaylı bilgi verirler rastgele
ilk mesajımda dediğim gibi maltepe pazarındaki metin abiye gidersen nerde ne tutacagını hangi oltayı kullanabileceğini ne Lazım geleceğini Kendisinden öğrenebilirsin sen şakrak yeri geldiginde ciddi yeri geldiginde şakacı insanlara takılmadan duramayan biridir..
Avlak bilgisinin ( ne kadar bilinen avlaklarda olsa böyle tüketildiler ) genelden yazılması belirtilmesinin doğru olduğunu düşünmemekle birlikte konunun kaldırılmasını rica ediyorum. Saygılar.
kimse çok sevdiği gözü gibi koruduğu verimli avlağının yerini sana söylemez buradan alabileceğin avlak yerleri herkes tarafından bilinen mogan gölü, kurtboğazı, kesikköprü, köprüköy gibi yerler olacaktır. sen olsaydın verimli avlağının yerini söylermiydin.
kimse avlağını söylemez cümlesi yanlış o avlaklar kimsenin değil çünkü.. bu sitede amatör balıkçılık yapan herkes bir birine yardımcı olmalı diye düşünüyorum.. avlak bilgilerini paylaşmayan arkadaşlarada saygı duymak gerek. ama paylaşmak güzel bir duygu olsa gerek yeri gelir hiç tanımadığımız insanlarla ekmeğimizi paylaşan bir toplumuz ama iş avlak meselesine gelince aman sakın paylaşmayalım hatta çocuklarımıza sır verelim o da çocuğuna başka kimse bilmesin ... herkesi potansiyel bilinç.siz avcı sanıp koruyalım avlaklarımızııı. bumudur avcılık? isteyen kızabilir ama ben yazıyorum buraya iyi avlaklari. ÇANILI (esertepe barajı) turna.AKYAR (kızılcahamam) turna.KÖPRÜ KÖY (bala) butarafa giderseniz kesik köprü ve ırmak kısmınada gitme şansınız olur.. kurallara uymanız dileğıyle rasgelsin.
Eşsiz değerlere sahip Güzel Ülkemdeki Balık meraları veya geçiş bölgeleri malesef yurt dışındaki gibi korunamıyor bu tatlı su konusunda daha da vahim sonuçlar içermekte, yürürlükteki kanun ve tebliğler bile bu konuda ne ölçüde verimli en son yaşadığımız yasak erteleme, Abant mevzularınıda takip ediyorsanız, durum apaçık ortada... Hal böyle olunca bilinçli avcıda bir koruma iç güdüsüyle avlağını saklıyor veya herkesle paylaşmıyor olabilir. Yukarıda anlattıklarım çerçevesinde bunu ayıplamamak kızmamak lazım. Herkesle paylaşmıyor da kimle paylaşıyor veya paylaşmalı ? En azından ben, tanımadığım karaterini çözemediğim, çevreye ve canlıya saygı göstermeyen bir kimseye avlağımı söylemem, yalanda söylemem ama paylaşmam. Balık yapan mera sizin en mahrem bilgileriniz gibidir kısacası bence, bunları yeni tanıdığınız birine anlatırsanız kimden duyacağınzı kimin diline düşeceğinizi bilemezsimniz değil mi ? E peki yeni başlayanlar nasıl mera öğrenecek o zaman ? Hedefi hangi su olursa olsun, boş dönmeyi göze alıp, bir büyüğüyle veya tek başına aynı yerlere gidip kendini gösterecek biraz emek sarfedecek...
Böyle bir konu Osman bey tarafından hazırlanmış... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11628
Evet o avlaklar kimsenin değil, yani kimsenin orayı mahvetmeye hakkı yok aracı olmayada hakkı yok. Değeri bilinmeye başlandığı korunmaya başlandığı anda paylaşımda başlar. Yoksa terlemeden olmaz bu işler. Bırakın bu paylaşımcılık lafını gerçekleri görün, tahribatı görün.
siz yardımcı olmayın adam evinin balkonundan olta atsın belki tutar.. avlak dediğiniz göreceli bişiy 100 metre içinde balığın vurup vurmadığı yerler vardır.. ama ırmak ve baraj ısmı vermek siz bilinçlı avcılar için yasak anladığım kadarıyla.. arkadaş buradan yardım ıstemış sizler potansiyel bilinçsız avcı yaptınız.. esas mesele paylaşmak tşkrler.
arkadaşlar merak ediyorum bayındır barajında balık varmı?? son zamanlarda giden var mı oraya?? aracım olmadığı için şehir dışına gidemiyorum bari dolmuşla gidilebilecek yerlerde oyalanayım
Arkdaşalar Merhaba, herkes gibi bende de balık ve av merakı var. Trabzonlu olmamdan dolayı deniz balıkçılığına yatkınım. 3 aydır Ankarada yaşamaktayım. Sizlerden riacaö levrek yakalama konusunda bana yardımcı olmanız ? Nerede yakalayabilirim. Önceki konuları ve yazıları okudum biraz, verimli yerlerin denilmesi o kadar önemli değil. Maksat hoby ve birazcık karın doyurmak. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
aranıza yeni katıldım ve sizlerle berabe deneyimlerimi ve bilgilerimi paylaşmaktan he zaman çok mutlu olacağım... ama bazı yorumları gördüm de çok üzüldüm gerçekten özellkle bazı arkadaşlarımızın güzel avlak yerlerinin paylaşılmamsı gerektiği hakkında yaptığı yorumlara kesinlkiel katılmıyorum.. amatör balıkcı ,avcı demek bence paylaşmak demektir...