idk Arkadaşlar Merhaba idk Yaklaşık 1buçuk yıldır Ankara'da yaşıyorum. Acaba Ankara çevresinde nerelerde KASNA (tatlı su kefali) avına çıkabilirim. Ve bu avda kullanabileceğim en ideal malzemeler nedir. (yem,misine,kamış,makine) Şimdiden teşekkür ederim.
Özkan bey merhaba Ankara çevresinde Kasna avlayabileceğin dereler Kirmir Çayı,Alicin deresidir.Uzak demessen birde eskiler iyi bilir efsane bir avlağımız var Soğanlı Çayı Çankırı il sınırları içerisinde.Haziran ayında itibaren bu derelerde yapay yemle harika kefal avları yapılabilir. Malzeme ve ekipman konusunda forumda daha önce açılmış konular var kirlilik yaratmama adına değinmeyeceğim Vedat abinin açmış olduğu ve değerli bilgilerini paylaştığı aşağıdaki linkten takip edebilirsin. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19729&highlight=kasna+avc%FD
Mustafa Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizden bir konu hakkında daha yardım isteyeceğim. Kirmir çayı ve Alicin deresi için bi rota alabilir miyim, nerede bulunur, nasıl gidilir...
En yakın Ankara-İstanbul Otoban yolundan gidebilirsin.Kızılcahamam gişelerden geçip Çeltikçi istikametine döneceksin yolun sol tarafı kirmir çayıdır.Gişelerden girip çeltikçi istikametine giderken 1.5 km sonra sağdan bir dere kirmir çayına karışır o derede Alicin deresidir.
Kıyıdan At çekle Turna her gölde avlanabilir.Mevsimsel olarak ilk etapta küçük göller daha verimli olacaktır.Çanıllı ve dikilitaş denenebilir.
gecen pazar çanılıdaydım ,baya oltacı vardı, genelde dip oltaları atmışlardı, bazılarıda at çek yapıyordu. golun ustu buz du sadece kıyıdan 20-25 metreye kadar acık alanlar vardı orada yenı aldıgım su ustu sahtelerı denedım bır yandan da mangal yaptık, kımse balık tutamadı, zaten tutmak ıcın gıtmedım ,sadece su ustu sahtelerın aksıyonunu gormeye gıttım. ancak kımse yasagı bılmıyor, herkes kafasına gore kımı sazana kımı kadıfeye olta atıyolar )) yasak degılmı dıyorum , yasak ayın 25ınde bıtmıyormu dıyolar gunun sonu , yuzlerımız kıpkırmızı ,golun ustundekı buz bızı yaktı )))
Mustafa Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sabırsızlıkla gitmeyi bekliyorum, hatta inşallah birgün beraber gideriz Tekrar teşekkür ederim...... Rastgele
Sana Kirmir ırmağında bir yer söylemek istiyorum. Eski Kızılcahamam maden suyu yoluna giderken Kirmiirin üstündeki köprünün civarını denemeni öneriririm. Turna avı için ise AKYAR Barajının iyi bir gününe den k gelirsen iri balık alabilirsin.Oradada hapsolmuş gayet iri kasnalar bulunduğuna inanıyorum. Tabii keneye karşı iyi önlem alman şartıyla Soğanlı Irmağı en iyi yerdir.Ancak şimdilerde suyu bulanık ve gayet yüksek akmaktadır. Sevgiler
Çok teşekkür ederim ustadim havalar biraz daha düzelsin güzel avlar yapacağım inşallah verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu arada hangi renk sahteler kullanmamı tevsiye edersiniz?