Ankara civarında yaklaşık 60-70 km mesafede oldukça fazla gölet var. Google earth sağolsun, oturduğum yerden keşif yapabiliyorum. İğdir, Çeçtepe, Karaören (Aşağıkaraören diye de geçiyor), Örencik, Kurumcu, Kurumcular, Kızılca, Kızık ve Kargalı göl/göletlerine giden ve bilgi verebilecek olanlar varsa çok makbule geçer. Yolu bozuk mudur? Kampa uygun mudur? Misal Kızık ve Kızılca göletleri için içip içip nara atanlardan bahsedilmiş. Balık var mı diye sormuyorum ama bazı göllerde hiç balık olmaması ihtimali de var. Böyle bir durum var mıdır? Yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkürler.
selamlar iğdir karaören örencik ve çeştepe gittiğine değmez balık çıkmıyor artık diğerlerine gitmedim
Osman bey cevabınız için teşekkür ederim. Ben de bu avlaklarla ilgili öğrenebildiklerimi aktarayım belki birinin işine yarar. Örnecik, İğdir, Çeştepe ya da Çeçtepe için balık yapmıyor deniyor. Belli olmaz, bir ara denemekte fayda var. Kurumcu göletinde köy muhtarlığı yasak ilan etmiş. Nasıl, neye dayanarak yaptı bunu, aslı var mı yok mu bilmiyorum. Ama söylenti böyle.
Geçen haftasonu İğdir ve Çeçtepe göletlerini keşfe çıktık. İğdir yolu üzerinde eşek sırtına binmiş bir eşeğe denk geldik. Bu kadar kaba, aksi, ters biri daha yoktur sanırım. Az daha utanmasa küfür edecekti. Yok yol kapalı, yok balık avı yasak, yok kamp yasak... Kimsin, nerelisin? Tuhaf tuhaf sorular. Sanırsın ki gölet dayıma ait. İştahımızı kaçırınca ordan vazgeçip Çeçtepe'ye yöneldik. Çeçtepe çok ıssız bir yer. Kamp için uygun yerleri var. Yolu çok kötü değil. Balık işine gelince... Sazan için gitmiştik oraya. PVA ile yemli boili kullandık. Akşam 7-8 gibi alarmdan ufak bir ses geldi ama başka da bir aksiyon olmadı. Akşamüstü eşim illa at-çek yapalım diyince 2 numara meps takıp bir olta verdim. Bir ihtimal -olmaz ya- tatlısu kefali var mı acaba diye onu izliyorum. İki şapırtı oldu mepsin ardından ama alamadık. Gece fenerle gölet kıyısında ne var ne yok diye gezinirken gümüş yavruları gördüm. Ki zaten 1-2 saat sonra karşı kıyıya turna avı için canlı gümüş yakalamaya kalabalık bir ekip geldi. Daha da ilginci ise... amerikan levreği yavruları idi. Önce gece karanlığında yanlış görümüşümdür diye düşündüm. Sabah 5 gibi bir iki meps denemesi yapıp 2 tane levrek alınca -ki onlar da 10 cm civarı yavrulardı- emindim. Çeçtepe'ye de levrek girmiş. Bildiğim kadarı ile -yanlışım varsa düzeltin- Çeçtepe'den Kurtboğazına akıntı var. Çok cılız bir çay akıyor ikisi arasında. Levreğin o çaydan çıkması pek mümkün değil. Olsa olsa birileri tarafından atılmış. Paylaşayım istedim. O taraflara gideceklere faydası olur belki.