Ankara civarında kamp ve balık için yer önerisi lütfen

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Omeray06 tarafından paylaşıldı.

  1. Omeray06

    Omeray06 Ömer AY

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    ANKARA
    Arkadaşlar Mart ayının ilk haftası Ankara civarında Kamp yapıp balık tutmak istiyoruz. Tercihen akarsu kenarı. Nereye gidebiliriz? Ağaçlık, balık çıkan uygun yer önerisinde bulunabilirmisiniz? Şimdiden teşekkür ederim...:)
     
  2. sazancıı

    sazancıı gökhan batu

    Mesajlar:
    1.561
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Ömer mart ayı bence yanlış tarih o tarihte Turna, 15 den sonra levrek ve sazan avı yasak ne tutacaksın merak ediyorum?
    Bence 1 nisanı bekleyip turna organizasyonu yapın.
     
  3. Omeray06

    Omeray06 Ömer AY

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    ANKARA
    Aslında biz Tatlı su kefali avlamayı düşünüyoruz. Kefal için Mart ayında yasak yok diye biliyorum
     
  4. azizcan

    azizcan azizcan

    Mesajlar:
    91
    Şehir:
    ANKARA
    Merhaba Ömer Bey

    Söylediğiniz zaman içinde tatlı su kefal avı için akarsularda bir sınırlama yok.

    Size önerebileceğim Ankara'ya en yakın Kirmir (kiğmir) çayı bulunmakta. Yalnız bahsettiğiniz zaman içinde karlar eridiğinden akarsular fazlasıyla bulanık ve bu zamanda en uygun avlanma şekli olan yemli av için bile durgun bir yer bulmanız çok daha zor olacaktır.

    Yaz aylarında çok güzel kamp ve balık avlayabileceğiniz yerler fazlasıyla mevcut. Fakat hem kamp yapayım hem balık tutayım hemde arabam yanımda olsun diyorsanız malesef hepsi bir arada yok. Seçeneklerden biri arabanızın yakınına kamp kurup balığı gezerek arayabilirsiniz yada arabanızı bırakıp kamp malzemelerinizi sırtlanıp ayak altı olmayan sessiz sedasız bir yer bulup hem sessizliğin hemde balık avının tadını çıkarabilirsiniz ki bu seçenek marta ayı başlarında zordur daha öncede bahsettiğim gibi suyun akarı fazla olacağından karşıya geçmek riskli olacaktır.

    Bir diğer seçenek ise Soğanlı çayı derim, yolu uzundur günü birlik avlar fazlasıyla yorar Ankara'ya uzaklığı 165 km ama kamp yapılacak diyorsunuz o zaman sorun yok. Burada arabanızda kampınızda balığınız da (kısmette varsa) yanınızda olabilir. Yalnız Mart ayında buranında su debisi yüksek olacaktır.

    Umarım bir fikir verebilmişimdir.

    Keyifli hazırlıklar dilerim.
     
  5. Omeray06

    Omeray06 Ömer AY

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    ANKARA
    Üstat önerilerin için çok teşekkür ederim. Benimde aklıma en yatan yer soğanlı çayı oldu. Daha önce gitmiştim doğası manzarası çok güzel. Hem keneler çıkana kadarda Soğanlıya yıllık ziyaretimizi yapmış oluruz. Avdan sonra raporumu ve resimleri buradan paylaşacam ;)
     
  6. azizcan

    azizcan azizcan

    Mesajlar:
    91
    Şehir:
    ANKARA
    Keyifli ve bol balıklı paylaşımını sabırsızlıkla bekleyeceğim. Umarım beklentilerinin de ötesinde bir kamp olur.

    Ayrıca bir hatırlatma, bu bölge yaz mevsimi olsa da geceleri soğuk olur, aman uyku tulumlarını ve matları sağlam alın mümkünse şişme yatak kullanın derim.
     
  7. Omeray06

    Omeray06 Ömer AY

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    ANKARA
    Uyarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. :)
     
  8. erdemutuk

    erdemutuk Armağan

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    739
    Şehir:
    Adana-Ankara
    Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Nacizane bir tavsiye, Ankara civarı için mart ayı biraz erken bence.
    Çadırınız, uyku tulumlarınız kaliteli ve kışlıksa birşey diyemem ama, yok eğer değilse vay halinize. Kene konusuna gelince yılın farklı dönemlerinde farklı kene türleri aktiftir. Su kenarına yakın olan türler ile arzi-orman geçiş bölgelerinde bulunan kene türleri de farklıdır. Uygun repellent bir ilaçla bir gece önceden pantolonlarınızı diz seviyesine kadar ilaçlamanızı, yine ilacı yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim. Kene için alınacak klasik önlemleri de yaban atmayın (açık renk giyinmek, paçaları çorapların içine sokmak, kısa aralıklarla kendiniz kontrol etmek vs vs yazılacak çoook şey var). Neys eşimdiden keyifli kamplar dilerim.
     
  9. Omeray06

    Omeray06 Ömer AY

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    ANKARA
    Gece de kalacağımız için kene riski artıyor. Mart ayında fazla kene olacağını zannetmiyorum ama çöldeki bedevi misali mart ayında çıkacak üç beş kenede bize denk gelirse o da kısmet :) Akarsu kenarında zehirli kene olma ihtimali yüksekmidir?
     
  10. erdemutuk

    erdemutuk Armağan

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    739
    Şehir:
    Adana-Ankara
    Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Cevap biraz geç oldu bundan dolayı özür dilerim. Öncelikle şunu belitmekte fayda var, zehirli kene tabiri biraz yanlış. İnsanlar Kırım Kongo Kanamalı Ateşini zehirli keneler bulaştırıyor şeklinde yanlış bir kanıya sahip. Su kenarına yakın ortamlarda özellikle İxodes cinsi keneler bulunur ki bunların bazı türleri Lyme adı verilen Borellia burgdorferi adlı spiroketin neden olduğu bazen ağır seyreden bir hastalığa neden olurlar. Ancak su kenarına yakın ortamlarda başka kene türleri olmaz diye bir kanıda yanlıştır. Nitekim geçen yıl o kadar dikkat etmemize rağmen kirmir çayı kenarında balık avlarken arkadaşla birbirimizin üzerinden bayağı bir kene topladık (kendi üzerimde 2 farklı kene türü, arkadaşın üzerinde de farklı bir tür vardı). Keneler ve zehirlenme konusuna gelince, evet bazı kene türlerinin tükürüğünde toksik ve bazen de insalarda ve hayvanlarda felce neden olan bir takım bileşenler bulunur. Bu durum özellikle baş-boyuna yakın ısırıklarda görülür, kene tespit edilemez ve kan emmeye devam ederse durum daha ciddi bir hal alır. Belirtmem gereken bir diğer nokta ise ava-balığa giden arkadaşların tek endişesinin KKKA hastalığı olması, oysa keneler daha farklı birçok bakteriyel ve viral hastalığında taşıyıcısıdır. Keneler konusunda çok değerli hocalarımızın detaylı basın açıklamaları ve internet yorumları bulunmaktadır, bunları incelerseniz merak ettiğiniz şeyler konusunda bilgi edinebilirsiniz. Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi bu konuda çok obsesif olmadan ancak klasik diyebileceğimiz önlemleri mutlaka alarak kendimizi ve arkadaşlarımızı bilinçlendirmeli ve korumalıyız. Bu konu ile ilgili sorularınız varsa, bana özel msj ile ulaşabilirsin, çok daha detaylı bilgiler verebilirim.
    Sağlıcakla kalmanız dileklerimle.