ankara da avlaklar zor durumda

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında avcızahir tarafından paylaşıldı.

1. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    geçen hafta içi salı günü başkentin tatlı su avcılığında emektar bir göletini sezon açılışı için ziyaret ettim.amacım turna yakalamak ve geri salmaktı fazla bi hazırlık yapmadan yola koyuldum sabah 9 civarında avlaktaydım. öğlen 12 ye doğru avı sonlandırdım.istemeyerekte olsa biri 45 diğeri 35,40 cm lik iki turnayı ölümcül yara aldığı için alı koymak zorunda kaldım.bu durum için tüm yaban severlerden dostlarımdan özür dilerim.gelelim asıl konuya fazla uzatmadan konunun üzerinden şöyle bi geçip bitiricem ama emin olunki hemen kapatılacak bir konu deil bu mevzu.malum bu yıl yağışların kıtlığı bereketsiz geçen yer altı kaynaklarını ciddi boyutta etkilemişki göle vardığımda 30 ila 35 metra arasında bi çekilme ile karşılaştım .suyun azlığından sıkışan balıklar oltaya sıklıkla vurmakta bilinçsiz avlanan arkadaşlarımızda durumdan bir o kadar memnun livarlarını doldurup gitmekteler.düşünceleri avlakta fazla balık olmasıki bu durum kesinlikle öyle değil. sığ sularda balıklar artık sıyırma noktasına geldiği için hemen hemen her atışınızda oltanıza bir balık uğruyor yada takip alıyor . buradan tüm kardeşlerime duyarlı vatandaşlarımıza ufakta olsa uyarıda bulunmak istiyorum yalvarırım birazdaha bilinçli yaklaşalım bu duruma gerekirse alı koymaları yapmayalım ve benim düştüğüm hataya düşmeyelim sasilerden fazla iğneleri çıkarıp tek iğne şeklinde kullanalım . balığın yaşama şansını yüzde 70 arttıralım sevgi ve saygılarımı sunar hayırlı bereketli nice sezonlarda buluşalım dileği ile ... not: son olarakta o günden kalan bir kaç fotoyu paylaşmak isterim ama uzun zamandır kullanmadığım için unuttum beceremezsem yardımcı olmanızı rica edicem ***ler )

2. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Verdiğiniz bilgiler ve duyarlılığınız için teşekkürler.

3. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    ben teşekkür ederim selim kardeş

4. aborjin58

aborjin58 abdullah

konudan alakasız olacak ama hocam 10 yıldır ankarada yaşıyorum deliler gibi yağmur yağsa da kar da yağsa sular taşsa bile kesikköprü hariç ankarada avlak görmedim ben. kurtboğazı çamlıdere barajı mogan gölü vs vs bir sürü yere gittim ama ne yazık ki balık falan yok ankarada :)