herkese selamlar forumu bayağı bi kurcalamama rağmen herhangi bir bilgiye ulaşamadım. sadece eski yıllara ait bir takım bilgiler var ama güncel halini öğrenmek maksadıyla bu konuyu açtım malum 1 kasımda yasak başlıyor bu hafta sonu 1 gecelik :hungry: kerevit :hungry: avı yapmak istiyoruz (daha doğrusu ilk defa deneyeceğiz). güncel olarak bildiğiniz kerevit avı için önerebileceğiniz ankara ve civarında yerler var mıdır? forumdan birkaç yer öğrendim ama onlarda pek güncel değil 2009 2008 yıllarına dayanıyor. yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim :thumb:
Kerevit hemen her barajda var galiba ama ne yapacaksınız ? Yeniyormu ki ? Birde avlama tekniği nasıl acaba ?
Kurtboğazı, Dikilitaş göleti, ama biraz zor, tamamen şans işi, avınız bol olsun. Takımı nasıl bilemiyorum.
Yer konusunda danisilacak son kisiyim bu forumda ancak bildigim kadariyla kerevit icin Kerevit kapani gerekir. Kerevit kapaniniz varsa geriye hangi yemi kullanacaginizin secimi kaliyor. Cunku kapana koyacaginiz yem sizin evinize 2 mi yoksa 20 kerevitmi gotureceginizi belirleyecek. Eger elinizde TAZE balik kafasi,ic organlari ,derisi vs varsa kereviti gozunden vurdunuz demektir. TAZE burada en onemli kelime, cunku kerevit ac gozlu ve bol miktarlarda tuketici bir canli olmasina ragmen yiyecegi konusunda secicidir. TAZE yem kesinlikle onemli. Bayatlamaya yuz tutmus balik artiklarini kullanmamaya bakin hatta atin gitsin.En guzel yem ise Sazan,Levrek,Alabalik ve Sudak artiklaridir. (Ozellikle kafa ve ic organlari) Gideceginiz yerin en kayalik kesimlerini tercih edin cunku kayalarin aralari kerevit icin en guvenli yerlerdir. Bol yosun ve sazlik yerler ikinci bir alternatif. Kerevit geceleri en iyi avlanir. Rastgele...
Unutmadan Balik artiklarini buzlukta saklayip yem olarak kullanirsaniz sonuc gayet guzel olur diye biliyorum.
Bir ara gına gelmişti şu kerevitten o merada balık almak için neredeyse tek yöntem göl kamışı ile derinlik ayarı yaptıktan sonra yemi milimetrik tabana oturtmak fakat kerevitlerden sıra gelirse mısıra,solucana,ciğere,yemlik balığa hiçbirine hayır demiyor.