Arkadaşlar ankarada ve etrafında maksimum 80-100 km nerde balık tutabilirİz Kücük bikaç oltam var nasıl olta ile nasıl yem ile nerelere gidebilriz Şimdiden teşekkürler
KIRIKKALE tarafına gidersen,kızılırmak,eskişehir tarafına gidersen polatlıda sakarya .Bu iki ırmakta yayın,kefal,sazan,turna,bıyıklı avı yapabilirsin.Kuzeyde kirmir çayı da iyi bir avlaktır.Bir de baraj gölleri ve göletler var. Doğal göller,gölbaşı ve eymir sazan ,turna avlanabilir.Gökçek yakında denizi getirecekmiş 25.yıl anısına Ankaraya,o zaman deniz balıklarınada başlarsın RASTGELSİN.
Muammer Bey, hiç balık avı yaptınızmı yada balık avına gittinizmi ? Ya da hangi balığı yakalamak istiyorsunuz. Hedefiniz nedir ???
Daha önce niğde ve yozgatta barajlarda sazan avına gittim sürekli Şu anda ankaradaym nerelere gidebilirim onu öğrenmek istiyorum
Yine sazan tutmak için gölbaşı mogan yada kızılcahamamda irili ufaklı göletlerde olduğunu duymuştum. Sazan avına gitmediğim için fazla yardımcı olamıyacağım.
Turna için gölbaşı mogan, kesipköprü ve kapulukaya, ırmakta sülübük mevkii, tepeköy mevkii.. Çanıllı, kurtboğazı, eğrekkaya ve akyar barajları.. Dikilitaş sulama göleti bildiğim yerler. Bu bölgelerin hepsinde de turnanın var olduğunu tecrübe ettim.
Öğle vakitlerinde turna yakaladığınız hiç oluyor mu. Yoksa gece dışında sadece sabah ve ikindi vakitlerindemi oltaya geliyor?
Ben tam öğle saatlerinde yakaladım turnayı. Lakin epey ileriye atmıştım. Yani daha derin kısımlara. Sıcaktan dolayı balıklar derinlere gidiyorlar. Kısaca balığın saati aslında derinlikle de ilgili.
Kesikkoprude turna alirsin ve dedigi gibi bos gecmek istemiyorsanız oraya gitceksin.kurtbogazi piknik icin iyi turna zor surekli pearch takilir oltana.dikilitas haymana yolu turna, çanilli turna ve kadife ayas tarafi, golbasi her turlu balik var deniyor ama metan orani agir oldugu icin ordan balik tutmaya gitmiyorum.
Aynen kurtboğazında artık doğru düzgün perch te gelmiyor. Babamın arkadaşı 2009 yılında 1 günde 50 civarı balık yakalayıp millete artislik yapıyormuş . Olacağı buydu işte böyle adamlar ve ağ atanlar yüzünden bu hale geldi kurtboğazı.