Yaklaşık 3.5 senedir siteyi takip ediyorum, bazı konularda fikirlerimi belirtiyorum, yayınlanan raporlarla cosuyorum kendimce. Gidiyorum gidecektim gittim derken bu tutkuyu mesleki yönden yeterince yasayamıyorum. Velasıl 4 ay dır Ankara' ya yerlestim ve hafta sonları Gel kardeşim senide Ankara'nın avlakları ile tanıstırayım diyecek birilerinin bekleyişi içersindeyim. Evet 4 aydır Ankara'dayım. İzmir Ödemiş i bileniniz varsa yada internetten arastırabilirsiniz, sazan (daha cok israil) ve yayın balıgı avı dısında bir deneyimim yok. Ankara ve çevresinde nerelere gidilir, ne tür balıklar bulunur ve ne cesit ekipmanlara ihtiyaç duyulur diye siteden sürekli bilgiler edinmeye calıstım. Ama bu işte tek başına bilmediğim bir bölgeye gitmek istemediğimden; Hem bana cevreyi ve avlanma stillerini öğretecek, hemde yoldaş olabilecek arkadaslarla tanısmak istiyorum.
İlker kardeşim, hoş geldiniz. Umarım avlanmadan zevk alacağınız ve hoşca vakitler geçirebileceğiniz bir grup arkadaşlığınız oluşur.
İlker abi öncelikle Ankara'ya hoşgeldiniz. Yardımcı olmak isterim fakat hadi İlker abi gel balığa gidelim diyemem malum yaş küçük her zaman her istediğim olmuyo Gitmeyi düşündüğünüz bir avlak olursa veya ekipman konusunda fikir danışmak isterseniz özel mesajım her zaman açık bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım Saygılar...
ilker hocam öncelikle hoşgeldin. bende kendimce sazan tutmaya gidiyorum. nasip olursa bu akşam gidicem. ( gölbaşı ) tekniklere gelince her balığa gidişte kendimce yeni şeyler yapmaya başladım. sizde gittikçe nasıl yem kullanılır, nereye atılır v.s. gibi şeyler kendinizce fikirler üretmeye başlarsınız.
teşekkür ederim serkan. memlekette sazan avcılığı yaptım az çok yem ve takım konsunda tecrübem var. Tabi gidilecek bölgedeki balığın hangi yeme alıstıgıda önemli. Dediğin gibi fırsat buldukca farklı takımlar yada yemler ile yeni fikirler üretiyor insan. Gölbaşı'nda balık tutulmadıgını yada cok küçük boyda sazanlar oldugunu okumustum forumdaki yorumlarda. Rastgele size belki aksam bende şöyle bir keşfe çıkarım o taraflara
gölbaşında bulunan balıkların boyutları değişmekte. ben 2 hafta önce gittiğimde 4 adet 2- 2,5 kilo arasında ve 6 adette 1,5 ve 2 kilo arasında balık aldım. gölbaşında yem olarak genelde hamur kullanılmakta. küçük balık gelme olasılığıda çok yüksek oluyor. biz tutup geri bırakıyoruz ki bir daha geldiğimizde balık bulalım diye. yaylı olta ucu ve hamur orda iyi iş yapıyor bilginize.