Arkadaşlar merhaba 1-2 hafta önce bir karar aldım Dikilitaş'ta Turna avına gideceğim (Kıyıdan at-çek) diye.(Biliyorum Turna için çok iyi bir yer değil ama diğer yerlerden daha yakın üstelik suyu da temiz . Turna için bir sahte almıştım forumda da paylaştım , çoğu kişi güzel iş yapar dedi ben de bir sahte ve birazda beyaz sasy ile ava gitmeye karar verdim . Sahte ile ava eni başladım o yüzden sorularım biraz bol olabilir. İlk sorum şu olacak sizce Turna için oltayı göletin neresinden atmalıyım ? İkinci sorum son zamanlarda orada turnaya giden varsa turna durumu nasıl ?(Turna çıkıyor mu ? Çıkıyorsa ort. kaç cm,kg ?) Üçüncü ve son sorum ise Sizce Sahtenin kafasındaki halkaya fırdöndülü klipsin klipsini takarsam turna bunu fark edip gelmemezlik yapar mı ?
En son birer hafta arayla gittim, birinde gün içinde 30 dan fazla balık alıp 10 tanesi hariç hepsini salmıştık. ertesi hafta aynı yerde bir vuruş dahi alamadım. Çok dengesiz bir verimi var. Gideceksen kaşık kullan. Ne tarafa gidersen git kenarda su çok sığ ve dibi çok otluk. Sürekli takılma problemi yaşayacaksın. Balıkların halim selim zamanına denk gelirsen alırsın. Son olarak sazan sezonuda açıldı ki hafta sonu çok kalabalık oluyor gideceksen hafta içi git derim.
Çok teşekkürler bende zaten hafta içi gidecektim bahsettiğiniz konudan ötürü umarım şansım tutar. Kaşık ta denerim ama yeni sahte aldım kullanmazsam aklımda kalır
Dostum ankarada turna avında beyaz sasi olmadan ava çıkma 3 -4 tane farklı renkte olsun çok iş görüyor, kaşıkta verimli albastar toby var çok iyi o alınablir.sasi dibi çalılık alanlarda takıldığında kalsa bile insanı üzmüyor 3-5 lira rapala türü sahteler takılıp kalınca insan çok üzülüyor. İlk sorum şu olacak sizce Turna için oltayı göletin neresinden atmalıyım ? http://www.avmarketi.net/turna-pike-pickerel-northern-pike.html bunu incele.kısaca uygun olan kıyıdan sahteyle her tarafı taraman lazım çok uzağa atmak için kendini yorma turna ufak balık için hgenelde yakında bulunur.( resimli olarak nasıl atılacağı ekte var) İkinci sorum son zamanlarda orada turnaya giden varsa turna durumu nasıl ?(Turna çıkıyor mu ? Çıkıyorsa ort. kaç cm,kg ?) çıkıyordu ama bu yıl hiç gidemedim. ama 40 cm. den ufak turna almak yasak ve en fazla bir avcı 10 turna tutabiliyor. Üçüncü ve son sorum ise Sizce Sahtenin kafasındaki halkaya fırdöndülü klipsin klipsini takarsam turna bunu fark edip gelmemezlik yapar mı ? dediğin sahteyi çelik bedene takmak ise anlamaz zaten misina kullanıyorsan kesinlikle çelik beden kullan p misinada kullanmasanda olur ben 0.20 lik ip misindada çelik beden takmıyorum. sana şimdiden rastgele bu iş kısmet ve sabır işi ben ilk turnamı 2 yıl sonra tutum 52 cm. geldi. tüm avlaklara mümkünse haftaiçi gitki kalabalık olmasın.
ÇOK ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM . ARTIK AKLIMDA TURNA AVI HAKKINDA HİÇBİR SORU İŞRETİ KALMADI . HERKESE HAYIRLI AVLAR DİLERİM.
Altayhan kardes, Dİkili gecen yıl guzel avlar verdi ama su an malesef yavrular dısında balık kalmadi. Su seviyesi de en az 5 metre düştü. Bu göletin merkeze uzaklığı 60 km. Kesikkopru civarları 100 km, binlerce avlak var. Son avımda 8 balık aldık.(Abi'm barbaros tugrul un raporuna bakabilirsin.) Geçtiğimiz cumartesi ben gidemedim arkadaslar 9 balık aldı. Dikiliye hic bosuna gitme.
Kesikköprü kıyıdan at-çeke uygun mu? Botla mı avlanmaya uygun? Eğer kıyı müsaitse bende gidip dünya gözüyle göreyim kesikköprüyü.
Bende isterdim kesikköprüye gitmek ama orası çok uzak o yüzden dikilitaş'a gideceğim limitüstü turna tutayım birkaç tane (inşallah) yeter bana , avdan döndüğüm ilk gün raporuda burada paylaşacağım