gecen hafta ordaydık bırak tutmayı vuran bile olmadı gittimizde cumadan kalma 2 grup wardı tık yok dediler yani anlayacan orası için daha erken.
Dikilitaş nisan ayında sadece turna verir sazana atmaya hiç gerek yok temmuzun 15'inden önce büyük sazan almak biraz zor, turna içinse botu olan arkadaşlar yakalayabilirler özellik hemen girişteki kayalık bölgelerin hizasında kaşıkla güzel turna alınabilinir
Sazana Nisan ayında zaten atamazsınız arkadaşlar, yasak sezon şu an. Sazan için 1 Temmuz'u beklemeniz gerekiyor.
1 nisan - 1 temmuz havyar dönemi olduğundan yasağı çiğneyenlerin bile yakalaması çok zor onun için demiştim
Temmuz 15'den önce oltaya gelmiyorlar değil mi? 1. sazan : - aaaa mısııııırrrr, hemen yiyeyim. (yazık ona yaaa nasıl sevindi ) 2. sazan : - nereye yiyorsun, otur oturduğun yere havyarlısın sen, gaz yapar. (kuralcı arkadaş) 1. sazan - aa doğru ya, neyse hele bi yumurta bırakayım o zaman yerim haklısın. ====================================================================- Ben hiç sazan yakalamadım. Ama İstanbul'da aynı şeyi kefallerde yaşıyorum. Daha önce bu konuda az ızdırap çekmedim. Denemediğim takım, denemediğim yem kalmamıştı. Havyarlıymış meğer balık, o yüzden oltaya gelmiyormuş. Zamanla öğrendik tabi. Sanırım sazanda da aynı durum söz konusu ama yine de yasak zamanı arkadaşlara hatırlatmakta fayda var. Ya yukarıdaki dialog gerçekleşmezse? İşi sazancıklara bırakmamak lazım.
Arkadaşlar dikilitaş göletinde tık yok Boşuna gitmeye gerek yok sazan zaten mevsimi değil fakat turna da gelmiyor oltaya... Hava durumlarıda pek iyi değil. Gideceklerin dikkatli olmasını tavsiye ederim. Biz geçen hafta battık orada )
Sezon başında gittiğim avlarda genelde boş döndüm. O nedenle nisan sonunu beklemeyi düşünüyorum. Takımları yeniledik herşey tamam içimiz kıpır kıpır ama biraz daha beklemek lazım diye düşünüyorum.