Ankara-Gölbaşında Avlanacağım Yardım.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında AlperORHAN tarafından paylaşıldı.

1. AlperORHAN

AlperORHAN Alper

Merhaba değerli avlakcı kardeşlerim, abilerim. Bu sabah Ankara-Gölbaşı'nda avlanmayı düşünüyoruz. Hangi malzemeleri kullanmamı tavsiye edersiniz, yem olarakda bahsederseniz sevinirim.

Not: 2.ci avlağım olacak, bu sektöre yeni başladım.

Değerli yorumlarınız için canı gönülden Teşekkür ediyor Ankara'dan selamlıyorum.

2. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    ben olsam hiç gitmem gölbaşına.hiç güzel hatıralarım yok orda..

3. yakkar75

yakkar75 hakan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    Arkadaşım merhaba
    Gölbaşı için hamur ve mısır götürmen yeterli. Oltaya gelince klasik sazan için dip oltası. Kürşat arkadaşımın da dediği gibi bencede vaktini boş yere harcama.

4. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    Gittiysen keşke gitmeseydin tuttuysan keşke yemeseydin oranın balığını...

5. Tugay22

Tugay22 Tugay

nedendir acaba bu kötü anılar bende bir kez bulunmuştum fakat gezmek amaçlı çok kalabalık ve suyu kirli gibiydi. Birazcık açıklama yaparsanız sevinirim

6. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Ben sahsi olarak civardaki oteller vs hicbir tesisin kanalizasyonuna guvenmiyorum,yasak olan ne varsa orda var,gecen yildi sanirim yuzlerce balik sirt ustu kaldi orda. Dogru durust anisi olanida duymadim.

7. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Vakti zamanında daha ozamanlar şimdiki gibi ekipmanlarımız yoktu ve toyduk..Kesikköprü`ye ailecek giderken Gölbaşı`na akan kanalın içerisine gider, eski tül perdeden yaptığımız kaba bir germe tarzı ağ ile gümüş toplar, bidon içerisine doldurur çıkardık tekrar yola..Bazen akşam üstleri takılırdık Gölbaşı`na arkadaşlarla..Bacak arası biralar ve tuzlu fıstıkla..Bazen kıyıdan bazende 2 kişilik tabanı şişme sarı renkte deniz botu ile (ki herkes bilir nasıl bi şey olduğunu) onunla birlikte 3 kişi çıkardık göle..İnanmayacaksınız ama güneş batana kadar kişi başı rahat 4-5 adet hemde 60-65 cm.`lik turnalar alırdık..Ve sürekli aynı mekana takılırdık..Gölün karşı kıyısındaki çay bahçesinin hemen yanından inerdik suya ve bilenler bilir elektrik direğinin orada avlanırdık..Zaten botuda uzunca bir iple o direğe bağlardık..Rüzgar nereden eserse essin döner dururduk o direğin etrafında..Suyun renki lacivertti ozamanlar..Hani koyda demirlersin de denize bakınca koyu lacivert rengini görürsün çok derinmiş dersin ya kendi kendine..Aynen o renkte işte..Çoğu zaman görmüşümdür gittiğimde..Su kayağı yapanları, hamburger çekenleri bazende jet-ski..Kürekçiler çalışırdı kıyı şeridine yakın yerde..Ozamanlar sadece bildiğim turna vardı gölbaşında..Eskilerde anlatır çok büyük yayınlar çıkarmış vakti zamanında..Turnanıın nesli tükenince sazan koyverdiler, kadife saldılar suya..Hastane atıkları, kanalizasyon, duyarsız insanlarımız sayesinde tıpkı Eymir gibi sonu hüsran oldu Gölbaşının..Zamanında birleşik tek bir göl olan Eymir ve Gölbaşı birbirinden ayrılmış olsa bile kadeleri maalesef aynı oldu..

8. Tugay22

Tugay22 Tugay

Müthiş bir şekilde anlatmışsınız neler olduğunu. Ben şahsen teşekkür ederim.

9. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    2009 da iyi sazan çıkarttık gölbaşından. Haberi gelince inanamadık gölbaşı sazan mı verir diye... 2010 da sanırım bütan gazı patlaması olmuş, tüm balıklar öldü dediler, ağustos sonuydu sanrım son gidişim, su kahverengi bir renk almış, kokuyordu.. Zaten sazanı da berbat kokuyordu..

10. Nallıhanlı

Nallıhanlı b

yav benim bildiğime göre orda balık tutmak yasaklanmadımı ??

11. angelmen33

angelmen33 GÖKHAN

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    ben gölbaşılıyım (yerlisi olarak)
    fakat hayatımda hic ama hic oltayı bırakın dolasmaya bile gitmedim.
    göllerin de bir ömrü vardır ve gölbası bu ömrünü doldurdu artık o kadar kötü ki durum otellerin atık suları ve çevre kirliliği oradaki balıkların hepsi hasta dşyebilirim inanın buna ben bile örencik köylü olmama ragmen gölbasında ava zaman kaybı diyorum sadece :(