arkadaşlar merhaba ankara gölbaşında bu günlerde balık avına giden varmı bu hafta sonu gitmeyi planlıyorum duyduğuma göre av yasağı kalkmış diyorlar balıkların zehirlenme olayı vardı bu konu hakkında yardımlarınızı istiyorum
Valla kim derseki hadi gölbaşına gidelim balık tutalım diye..ne oraya kadar gider masraf yaparım hadi gitsem bile olta bile sallamam.Çünkü balık yok..olanıda zehirli..Oda zaten tek-tük.. Haymana yolu üzerinde hemen sol tarafta demir köprü var.Köprü üzerinden kefal ve sazan tutuyorlardı geçen gördüğüm..Daha doğrusu tutmaya çalışıyorlardı..Çünkü balık yok..
Ankara Gölbaşında balık avı ================================================================================ arkadaşlar merhaba ankara gölbaşında bu günlerde balık avına giden varmı bu hafta sonu gitmeyi planlıyorum duyduğuma göre av yasağı kalkmış diyorlar balıkların zehirlenme olayı vardı bu konu hakkında yardımlarınızı istiyorum yanlış istibarat almişsın arkadaş.... şu anda yasak....
Yok kardeş geçen yıl muthiş balık çıkardılar. Bu yıl nolur bilmiyorum. Pullu sazan ve kadife var şuan.
Geçen sene bir akraba 10 dk olta sallayıp 3-4 sazan tutup geliyormuş. Daha gelen küçük sazanları saymıyorum, onları geri salıyormuş. Kısaca geçen sene sazan bolca varmış dediğine göre. Ama gidilecek yer değil gölbaşı. Balık tutsam bile hayatta yemem, geri salarım.
Doğrudur üstad..Fakat ne olursa olsun sonuçta hastanenin atıkları suya karışıyor gözlerimle gördüm bunu.O yüzden birdaha gölbaşına balığa gelmeyecem dedim. Eskiden bilirmisiniz bilmem ama göle akan kanaldan ağ gerip gümüş yakalardık kesikköpürüye götürür yem yapardık..Ozamanlarda çok iri turnalar yakalardık gölbaşından.
Eskiden bizim tanıdıklar da gölbaşında çok büyük turnalar yakaladıklarını anlatırdı. Hatta yakalanan en büyük turnanın kafasını kurutup lamba gibi yapmışlar. Ama şimdi turna yok .
http://www.milliyet.com.tr/mogan-da...ndakika/21.03.2010/1214293/default.htm?ver=98 bundan 10-12 yıl önce bu gölde çok iri turnalar ve kadifeler yakaladığımızı düşünüyorumda..Şimdi ise bakınca sadece içim sızlıyor..
Barış merhaba, Geçen yazbaşında Mogan'da yarışma bile yapıldı. Şimdi durum nedir merak ettim? http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26882 .
Nuri Bey.. Son durum ortada.Geçen yılki yarışmadan haberim var seyirci olarak gitmiştim ancak balık yakalayan görmedim yarışma boyunca..
ben geçen sene 2 3 defa gitmiştim iyi balık çıkıyordu ancak yenilecek balıklar değil mogan gölünden çıkan balıklar ben sazandan başka birşey görmedim mogan da bugün birisiyle konuştum balık ölüleri hep kıyıya vurmuş mogan gölünde... mogan gölüne artık gidilmez
Haklısın Emre kardeş maalesef bir gölü daha kaybettik.. Herzaman söylediğim bir söz var: "Dünyanın en büyük hayvanı İnsandır.." diye..
10-12 seneden daha evvel bizim akrabaların anlattıkları. Zamanı geriye alıp bir balık tutupta gelsek keşke.. Söz süper. Bu sözü bazı yerlerde (başka forumlarda) kullanabilir miyim? Saygılar...
Bir ara Kızılırmak suyunun şebeke suyu olarak kullanılmasından dolayı dev borularla Kızılırmak Mogana pompalandı.Bu Yüzden geçen yıl Mogan'da bir sazan patlaması oldu.Fakat çoğu 20-25 cm civarıydı.Akşamları giderdik ve abartısız 5-6 dk.da bir sazan alırdık.Tabi hep limit altı. Yazın her hafta gitmemize rağmen 3 4 tane limit üstü çektik. Yaz mevsimi dolayısıylada Mogan Parkta piknik yapan vatandaşlar 10 cmlik sazanları bile alıyorlardı. En sonundada gölde oluşan kirlilkten dolayı Ağustos ayının sonlarına doğru oksijen yetmezliğinden göldeki balıkların çoğu zehirlenerek öldü. Vel hasıl Haberin linki son durum budur.
ben gölbaşında oturuyorum göl taşmak üzere fakat hiç balık yok hatta gümüş bile yok olan balıklarıda göl kenarındaki lokantaların ve deniz bisikleti kiralayanların ağlarından geçilmiyor.
sevgili kardeşlerim ben dikmende oturuyorum size bilgim dahilinde birkaç şey söyleye bilirim.geçen sene bazı arkadaşlarında dediği gibi inanılmaz bir sazan çokluğu vardı moganda sazanın bu denli çok olmasının nedeni kızıl ırmaktan pompalanan su deil nedeni melih gökçek geçen sene mogana 6 buçuk milyon adet sazan bıraktılar.sazanın budenli çok olmasının nedeni buydu.ama şuan hiç sazan çıkmıyor mogandan bunun nedeni ise 4 ay önce mogana aşırı derecede metan gazı karıştı gölün eski balıkları halen yaşıyor fakat suni ortamda beslenen yani melih gökçeğin bıraktığı balıkların hepsi telef oldu ve kıyıya vurdu o günün ertesi 4 kamyon yaklaşık 18 ton ölü sazan balığı imha edildi bu bilgiyi oradaki güvenlikçiler verdi.ben turna avcısıyım kesikköprü taraflarında avlanırım moganda av yapmıyoum ama yakın olduğu için gezme maksatlı her hafta sonu bi ziyaret ederim moganı neyse bunları geçelim şimdilik asıl bombam şimdi sevgili arkadaşlarım bu sene mogana çok sayıda turna yavrusu bırakıldı yani en kısa zaman da mogan eski haline geri dönebilir turna yavrularının bırakıldığını kesin bir dille söyleyebilirim arkadaşlar.artık herşey bizim elimizde moganda halen bilinçsizce avlanma yapan insanlar oluyor onlara önlem almalıyız birşeyler yapalım toplanalım ve moganımızı kurtaralım dostlarım son olarakta mogana gitmek isteyen arkadaşlar kesinlikle gitmeyin çünki eliniz boş dönersiniz sabah atılan dip oltasının zilini sadece rüzgar öttürüyor.biliyorum zil sesi duymak için çıldırıyoruz ama tavsiye etmiyorum.illahada giderim diyenler için de şunu söyliyim madem mogana kadar geldin haymana yolunu takip et 30 35 kilometre git dikili taş göleti var suyu mogandan temiz su seviyesi bu sene çok yükseldi geçen sene 1.5 saat içinde mısırlı dip oltama 3 tane 4 kilonun üstünde sazan vurdu biride aynalıydı ama busene hiç gitmedim zaten sezonu bekledik artık yavaş yavaş hazırlık yapma zamanı geldi sevgilerimle turna kıran zahir