Merhaba arkadaşlarım Balık ve kara avcılığı inanın sadece bu işten gerçek keyif alan insanların yapabileceği bir şeydir.Bende büyüdüğüm çocukluğumun geçtiği memleketimin içindeki Kızılırmağa borçluyum balık sevdamı.Daha küçücük bi çocukken bahçemizden solucan kazar yada çekirge yakalar ve yine hemen bahçemin dibinden akan kızılırmaktan balık yakalardım.Bazen babamla beraber giderdik balık yakalamaya.Amaç balık tutmak olsada baba-oğul muhabbetlerimiz ozamanda biz yeni yeni delikanli oluyoruz ya yaptığımız erkek erkeğe muhabbetler bazen babam götürmediği avlarda heyecanla onu beklemek inanın büyük keyifti benim için.Bilmiyorum ama garip gelebilir sırf belkide bunun için erkek çocuğum olsun isterim.Gerçi şimdi çocukluğumdaki balıklar yok nehirde.Eskiden inanın yayın,levrek,kefal,kadife,2-3 tür sazan,bekirbalığı kızılkanat bukadar türün aynı anda bir arada yaşadığı kızılırmakta yanlış avlanma sonucu sadece gümüşler ve kefaller kaldı.Dedemin anlattığı zamanlara dönersek eğer adamlar yayın balıklarını ölü ve kokmuş civciv yada kuşlarla yakalarmış.Yani anlatmak istediğim asıl şey mesele balık yakalamak değil,bu gerçekten ehlikeyf insan için bir sevda.Oltasını suya atıp heyecanla beklemek o havayı solumak doğayla başbaşa kalmak..... Bu işe sevdalı tüm arkadaşlara rastgele diyorum oltalarınız boş kalmasın