ankara kıyı balıkçılıgı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında zivit tarafından paylaşıldı.

1. zivit

zivit ziya

iyi günler dilerim öncelikle arkadaşlar ben ankarada yeniyim balık tutmak isterim ama nerde ne türbalık var bilmiyorum bide burda salla çek olarak nasıl balık tutabilirim ne tür mazeme ve nasıl bir tertibat kurmalıyım bunu bana anlatabilirseniz sevinirim sazan ve turna tutuluyormuş sanırım bunlar için ne tür bir yem kullanılmalı mısır küspe gibi yemleri nerden temin edebiliriz kaşık takıp yem takmadan veya slikon yemlerle ne tutabiliriz bunları bana bildirirseniz sevinirim
    saygılar

2. simendifer

simendifer Sennur

Ziya bey merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Ankara'daki av durumu, bölgeler ve malzemeler için, site arama motorunu kullanarak pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ankara ile ilgili olarak verilmiş çokça bilgi mevcut. Bunun yanı sıra, saydıklarınız içinde, küspe kullanımının yasaklanmış olduğunu belirtmeliyim. Tür, zaman ve yöntem yasakları için 2/2 nolu amatör balıkçılık tebliğine göz atmanızı tavsiye ederim. Keyifli paylaşımlar dilerim.

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ankarada deniz yok ki neden buraya açtınız konuyu merak ettim doğrusu...?

4. greenfish

greenfish q

ankaraya denizi kim getirdi :D

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bundan daha kolay ne var ?:confused: :confused:

Getiremezsen götürürsün.:p :p

Bak Bursa'yı, denize nasıl götürdüler.:p :p

6. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    ankaranın denize ihtiyacı yok diye düşünüyorum tatlısuların köpek balığı diye adlandıran turna balığı başta olmak üzere sazan kadife kefal yılan balığı içikara bekir yayın alabalık ve aklıma gelmeyen daha onlarca tatlı subalığı emin olun denizden çok balık var ankarada:) ziya hocam ankaranın neresinden siniz bana özelden mesaj atın gidebileceğiniz yerleri ve malzemeleri nereden temin edeceğinizin bilgilerini sunmaya çalişim rast gelsin bide denizimiz olsa size haksızlık olurdu :)

7. haseyn

haseyn hüseyin

Favori Kamış:
    shakespeare ugly stik lite 2.70
    Favori Makine:
    shakespeare deceiver 1035 & shakespeare firebird 50
    En İyi Avı:
    turna 6 kg
    Ankara'ma laf yok:) sizin denizden tuttuğunuz da balık mı pehhhhh. siz hiç turna balığı avladınızmı? Ankarada deniz yok ama bol bol göl, gölet ve baraj var. Bir kere trofe turna avlayın ondan sonra denizmi tatlı su mu anlarsınız demek istediğimi.

8. zivit

zivit ziya

arkadaşlar ilginiz için teşekkürler öncelikle ben ankarada balgatla dikmen arasında gökküşağı mah. oturuyorum tam iki bölgenin sınırı
    bilgilerinizi okudum simendifer biraderim ve teşekkür ederim eger uygun oldugunuz bir zamanda gene böyle bir balık tutmaya giderseniz bende sizlere eşlik etmek isterim eger uygunsanız ve uygunsam bana bir gün söylerseniz sevinirim
    ayrıca başka nereye açacagımı bilmedigim için buraya açtım konuyu pek bilgisayarda bu işlerle ilgilenmem forum nasıl kullanılır bilmem yani hata yaptıysam bağışlayın
    herkese saygılar sevgiler haberlerinizi bekliyorum

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Şimendifer biraderim,bu çok hoş işte:laughing:

10. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Ziya Bey Selamlar,

Öncelikle benim evime çok yakın oturuyorsunuz :) Ankara'da hedef balığa göre gidebileceğiniz çeşitli avlaklar bulunmaktadır. Bunlar arasında başlıca gelenleri ve daha yakın olanları sayacak olursak. Kurtboğazı, Eğrekkaya, Dikilitaş,Çamlıdere,Kesikköprü ve Köprüköy başlıca gelenlerdir. Konuyu kıyı balıkçılığı olarak açtığınıza göre botunuz yok diye anlıyorum. Bu durumda Kurtboğaz'ı sizin için iyi bir alternatif olmayabilir. Hedef balık Turna ise Kurtboğazı her nekadar daha yakın olsa da kıyıdan at çek avı için heryeri uygun değil ve uygun olan yerlere de araba ile girmek zor olabiliyor. Amerikan Perch (Tatlısu levreği) avı için ise uygun bir avlak. Kıyıdan hem meps ile hem de solucan ile Perch almak mümkün. Tabi bot ile daha açıklardan alınanlara göre boyları daha ufak olsa da yine de kurt ile verimli perch avlarını kıyıdan da gerçekleştirebilirsiniz. Eğrekkaya'da da yine benzer bir durum mevcuttur. Bol miktarda perch avlama şansınız vardır ancak Turna için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Kısmetinize kalmış biraz. Daha önceden Çanıllı'ya da çok giden vardı ancak geçen senelerde toplu balık ölümleri olması bizleri biraz ürküttü. Dikilitaş sulama göletinde sazan ve turna yakalama şansınız vardır ancak çıkan turnaların ortalama boyu düşüktür. Yakınlık açısından tercih edilebilecek yerler arasındadır. Kesikköprü ve Köprüköy ise nispeten daha uzak ancak mera olarak daha büyük yerlerdir. Bu iki yer kızılırmak üzerinde olduğu için balık çeşitliliği biraz daha fazladır. Sazan, Turna, Kadife gibi balıkların yakalanması mümkündür. Yine aynı şekilde Çamlıdere sazan için uygun bir mera olarak görülebilir.

Malzemeleri nereden tedarik edebileceğinize gelince ben genelde internet üzerinden alışveriş yapsam da ürünleri yerinde görüp incelemek için ara ara av bayilerine de uğramaktayım. Ankara'da bu bayiler çoğunlukla Ulus/Dışkapı tarafında YIBA/Bisikletçiler çarşısı olarak bilinen yerde konuşlanmışlardır. Ancak benim tavsiyem yanınızda bilen biri olmadan veya internetten çok iyi araştırıp yorumları okumandan malzeme alışverişi yapmamanız yönündedir. Yoksa size çok iyi spin takım diyerek sazan kamışını elinize tutuşturabilirler.(Bizzat başıma gelmiş bir olaydır)

Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Rastgele

11. zivit

zivit ziya

teşekkür ederim kardeşim bilgiler için eger müsait oldugunuz bir zaman olursa hem tanışmış olur hemde gidip mazeme bakabiliriz madem yakın oturuyoruz :) bu arada
    ilginize teşekkürler.

12. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tabiki neden olmasın Ziya Bey. Ben de sizinle tanışmak isterim.

13. Özkan KILIÇARSLAN

Özkan KILIÇARSLAN Özkan

Favori Kamış:
    OKUMA Fina Pro 1,80
    Favori Makine:
    Daiwa Strikeforce
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Tatlı su poşeti
    Merhaba eğer istersen hafta sonu turna için dikilitas göletine gitmeyi düşünüyorum müsait olursan bana eşlik edebilirsin. Bu davet tüm arkadaşlar için de geçerlidir. Umarım sular ısınmıştır :)

14. zivit

zivit ziya

olabilir ama benim cumartesi bir işim var bu hafta sonu pazar günü günü birlik gidebilirim bulaşacagımız yeri yazarsanız (ben fazla bir yer bilmedigim için ) eger giderseniz pazar günü gelmek isterim cevabınızı bekliyorum
    saygılar

15. haseyn

haseyn hüseyin

Favori Kamış:
    shakespeare ugly stik lite 2.70
    Favori Makine:
    shakespeare deceiver 1035 & shakespeare firebird 50
    En İyi Avı:
    turna 6 kg
    pazar günü dikilitaşdaydım. çok kalabalıktı ama balıkta yoktu. tektük turna vardı ama küçüktü. bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum gölet kiraya verildi. bundan sonra dikilitaşta balık hayal gibi görünüyor.

16. Özkan KILIÇARSLAN

Özkan KILIÇARSLAN Özkan

Favori Kamış:
    OKUMA Fina Pro 1,80
    Favori Makine:
    Daiwa Strikeforce
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Tatlı su poşeti
    Çok üzüldüm gerçekten kiraya verildiyse sanırım artık başka bi avlak bulmak gerekiyor. Bu arada kardeşim pazar günü çalışıyorum hafta başı benim için :):):) müsait olduğum bi zamanda beraber gitmek üzere allaha emanet ol

17. zivit

zivit ziya

öbür hafta içide bende problem var :) artık bakalım öbür hafta ne olacak ama irtibatı koparmayalım
    faceden bana ulaşabilirsiniz ziya ecevit başkası çıkmaz karşınıza :) adres olarak e-maili vermiştim olmadı oradanda irtibat kurabiliriz arkadaşlık teklifinizi atarken mesaj kısmına balık yazın anlarım ben
    :) reeling

18. Özkan KILIÇARSLAN

Özkan KILIÇARSLAN Özkan

Favori Kamış:
    OKUMA Fina Pro 1,80
    Favori Makine:
    Daiwa Strikeforce
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Tatlı su poşeti
    Şu havalar biraz kendine gelsin sular isinsin o zaman birşeyler yapmaya çalışırız allaha emanet ol.

19. zivit

zivit ziya

umarım sizde allaha emanet olun