uzun zamandır uğramadığım kurtboğazı barajına yarın öğleden sonra gideceğim.giden arkadaşlara bazı sorularım var 1- balık durumu nasıl? 2- suyun içi nasıl şamandıralımı atayım dip mi? 3- turna çıkıyor mu hiç yoksa sadece levreğe mi yöneleyim?
evet bu sorular guzel olmus ben de cevapları beklıyorum bu arada sakın hafta sonu gıtmeyın cok kalabalık oluyomus
Pazartesi oradaydım saat 7den 10'a kadar at-çek, dip oltası ve şamandıra kullandım ama hiçbirşey vurmadı bilgin olsun...i
kurtboğazında turnaya gideceksen pek tavsiye etmiyorum. çünkü 3 kez hiç turna gelmedi banghead . sadece levrek alırsın gibi . tabii kısmet reeling . şimdi oradasındır gelince söylersin bize de. ama turna için vakit harcama derim ben. bekliyoruz bakalım bir ayda değişmiş mi baraj :laughing: :hungry: mrsparkle hook
bir çok kez turna amaçlı gittim . geçen ay levrek dışında birşey alamadım. onlar da küçüktü suya iade.
peki levregi tutması zevk verıyomu yanı gıttıgıme deger mi bi de orada agaclık alan var mı pıknık yapmak amacıyla ?
Arkadaşlar geçen pazar günü ordaydım. 2 turna aldım. Birisi 25 cm civarı idi geri iade ettim. Diğeri 60 cm civarı. İlk defa turna tuttum. Müthiş bir duyguydu. 4 tanede levrek aldım. 2 olamız var idi. Levrekler dip oltasına geldiler. Solucan ve canlı gümüşe geliyorlar. Turnayı her zaman olduğu gibi beyaz sasi ile yakaladım. Akşam serinliğinde saat 18:00 civarı idi.
arkadaşlar kurtboğazı ankaraya içme suyu sağlayan bir baraj olduğu için birden su çekilmeleri sık yaşanıyor balıkta buna göre dibe inebiliyor, ikincisi ise levrekler sürü halinde dolaştıkları için rastgelmeyebilirsiniz, tabii koca barajda tek sürüde yok sabah güneş doğarken ve akşam gün batarken şansınız daha yüksek olur bende sık gittiğim için daha fazla tecrübe etme şansım oldu, turna ise tamamen şans meselesi çok çok zor ama imkansız değil şimdiden rastgele
şunuda eklemeliyimki kurtboğazında çıkan lavreklerin çoğu limit altı lütfen bunları bırakalım teşekkürler