ankara kurtbogazı

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında kalemyazmaz tarafından paylaşıldı.

1. kalemyazmaz

kalemyazmaz

ankarada kurtbogazı barajı ve başka barajlarada değişik türde levrek denilen sanırım levregin başka bı turu bırakılmış bu balık hakkında bilgisi olan varmı

2. xbro97

xbro97 Berk Buyruk

Favori Kamış:
    debra3
    Favori Makine:
    bg60
    En İyi Avı:
    12 kg sarıkuyruk
    şey büyük ihtimalle tatlısu levreğidir bigmouth bass veya smallmouth bass olabilir

3. kaliayev

kaliayev Halil

Tatlısu levreğidir, ve muhtemelen "Redfin perch" denilen balıktır.

4. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    bildiğimiz yeşil, çizgili testere levrek. 25-30 cm olabiliyor. her tür yeme saldırıyormuş. hatta istavrit çaparisi ile bile tutan varmış. bildiğim bu.

5. kalemyazmaz

kalemyazmaz

valla arkadaşlar manda derisi gibi derisi var pulları ise o kadar sık ve sert ki pullarını kazımak neredeyse imkansız en kolay yol derisini yüzmek ben yaklaşık 25 cm civarında yakaladım eti lezzetli sayılabilecek derecede küçük şasi ile yakaladım oradakı balıkcılardan duyduguma göre tek iğneli mantarlı oltada solucana dahi geliyormuş saldırdan bir balık oldugunda hemfikirim ve şahsi düşüncem bu balıgı turnanın kökünü kazımak niyetiyle atmış olabilirler zira dediğim gibi pulları o kadar sık ve sert ki turnanın bile dişleri sökülür neredeyse bildiğimiz uzun yapılı beyaz tatlısu levregine hiç benzemiyor 20/25 cm uzunlugundakı kambur sazan ı anımsatan bir yapısı var ancak daha yassı bır balık bu gece nette arastıracam bulursam resmini paylaşırımm

Son düzenleme: 27 Ekim 2009
  6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    arkadaşlar kurtboğazında tatlısu levreği vardır.sırttında 2-3 siyah çizgi olan derisi sert olan balık odur.ama ankarada kızılırmak ve bayındır da yakalanan SUDAK içinde levrek diyorlar sıkıntı oradan çıkıyor.

7. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG

Bu Balık kurtboğazından tutuldu... kurtboğazı benim favori avlak yerim ankarada yarın kısmetse yeniden gidicem....

av durumuna gelince bol miktarda tatlı su levreği var yüzgeçleri kırmızı ve turuncu arasında bir renk sırtında 2 3 adet siyah çizgi derisi çok kalın ve sert aynı zaman da etide muhteşem lezzetli bir balık

8. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    emre senden ayrıntılı bir rapor bekliyorum çünkü bende pazar sabahı kurtboğazında sezon finali yapacağım şimdiden rast gele....

9. kalemyazmaz

kalemyazmaz

evett bu balık işte eskiden yoktu şimdilerde cıkmaya başladı derisi ve pulları cok sert benım tahmınim turmanın kökönü kazısın dıye bırakıldı

10. mustafa_0640

mustafa_0640 mustafa

bu balığa amerikan levreği denilmektedir her türlü yemede saldırıyor eğrekkaya barajındada bolca var oltaya vurunca sanki 2-3 kiloluk turna gibi vuruyor ama boyu 20 cm civarı

11. beleş

beleş Kemal Büyük

Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    turna 78 cm
    arkadaşlar bu balığa kırmızı kanat diyende var amerikan levreği diyende her neyse tutması zevkli bir balık avlaklara zarar verdiği için yasağı yok diye biliyordum ama cuma günü bir konu açmıştım levrek avı ile ilgili sezonu 1 mayısta açılıyor diye konuyu kapattılar bilginize.

12. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

ilk olarak 2006 senesinde rastlamıştım bu balığı resimdeki balık amerikan levreği veya persch deniyor