Ankara Temmuz 2011 Turna Son Durum

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında drayaz2009 tarafından paylaşıldı.

1. drayaz2009

drayaz2009 ziya

Dikilitaş; dikiltaşta turna var ama hepsi limitlerin altında sanki aynı zamanda göle atılmış gibi aynı boyda.Yosun çok fazla bilinçsiz avcılık var.Etrafta ağaç yok.Suyu sıcak ama yosundan dolayı at çek yorucu.

Kapulukaya; kapuluka emek ister.Botla gidilecekse sabah erkenden gidip koyları sazlıklarda bol bol at çek yapmanız gerekmekte.Bir küçük reçel kavanozuna üç balık sığdırıp balık tuttuk diyen balıkçı bozuntuları mevcut.Sazlıklar iyidir.Büyük balığ bulma ihtimaliniz eğer sabırlıysanız yüksek.Ama ortalama 2000 at çek yapmak gerekiyor. Dizim boyunda balık çektim(çok uğraşlarla boyum 1,87:))

Kesikköprü; Kesikköprü ağ atıla atıla mahvetmişler.Bölgede kimle konuşturysam ağ atmaktan bahsediyorlar.Büyük cami bölgesinde sabahtan akaşama kadar tık yoktu.Su çok soğuk...

Eymir; Eymir gölünde turnA olduğundan bahsediyorlar ama hiç denk gelmedim.Evvelki sene çokça sanan tutmuştuk.Ama yeraltındaki gaz patlamasından dolayı göl çok bakımsız ve sazan bile şuan için yok.

Güdül, sorgun; sazan olduğunu söylüyorlar tüm gün şamandıralı av yapmamaıza rağmen malasef sazan yok gibi duruyor.

Hirfanlı; çok derin ve berrak suyu var ama ağ atarak balığın anasını ağlatmışlar...tek canlı küçük balık bile kalmamış

Kurtboğazı; tirifiriciler gördüm çok fazla...Levrek var kıyıdan avlamak zor mama imkansız değil turna bu sene maalesef denk gelmedi.

2. baskentli19

baskentli19 İSMAİL

Çanıllı hakkında bilgisi olan yokmu yani geçtiğimiz hafta sonu giden yok galiba?

3. baskentli19

baskentli19 İSMAİL

Ankara lılar turna kurudumu ne yaptı birden her yerde kesildi anlaşılmaz bir durum valla

4. GOKHAN AKSOY

GOKHAN AKSOY GOKHAN

Favori Kamış:
    SAVEGEAR 240 CM 20 GR ATARLI___SHIMANO NEXAVE CX SPINNING 2,40 -M- 10-30 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO TWINPOWER___SHIMANO BIOMASTER
    En İyi Avı:
    11KG TURNA
    selam ben kirsehir kamanlıyım bende sürekli gidiyorum bu sene balık sıkıntısı var ama ağ oldugunu sanmıyorum bunun sorunu çünkü ben gördüğüm ağı ya keser yada yakarım turna çok zor ağa takılıyor bazı arkadaşlar canlı yemle birakma yapıyor 50 altmış kadar ayrıca gece zıpkınla vuranlar var bu arkadaşlar bundan ne zevk alıyor anlamiyorum ben balikci demem bu arkadaslara birde bu sene çok yağmur yağdı havalar soğuk gitti balıklar derinlerde lütfen birakma ve zıpkın işini bırakın kendim askeri personelim eğer görürsem o kişinin ceza alması için gerekeni yaparım lütfen sizde şikayet edin

5. sliven

sliven olcay

Goller de z1pk1n yasal yasak mi bilgisi olan var mi bu konuda

6. GOKHAN AKSOY

GOKHAN AKSOY GOKHAN

Favori Kamış:
    SAVEGEAR 240 CM 20 GR ATARLI___SHIMANO NEXAVE CX SPINNING 2,40 -M- 10-30 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO TWINPOWER___SHIMANO BIOMASTER
    En İyi Avı:
    11KG TURNA
    yasak özellikle gece isikla zıpkın yasak bildiğim kadarıyla

7. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Tatlı su avcılığında zıpkın yasak arkadaşlar.. Avlanma yasaklarıyla ilgili sitemizin ana sayfasında tebliğ 2/2 bölümünü incelemenizi öneririm..

8. demolight

demolight Yiğit

Eymirde eskiden turna varmış, artık canlı bile yaşamıyor neredeyse

9. wolfesta

wolfesta ismail özen

çanıllıda cok fazla turna yok kenarda hiç yok birde tırıvırı ve ag atanları mümkün oldukca şikayet edelim baska türlü engellenemez

10. turnagıran

turnagıran sabri

En İyi Avı:
    4.5 turna 9kg sazan
    usta ben camilide gece zıpkın yapan bi şahsı uyardım...? adam ben askeri personelim ,bana gücün yetmez dedi, gecenin üçünde adamla birbirimize giriyoduk, bizim arkadaşlar boşver degmez deyip ayırdı.....birde özellikle merak ediyorum kesikköprüde ag ve zıpkıncıdan geçilmiyor, yirmi yıldır o bölgede avlanırım bir kez bile jandarma kontürolüyle karşılaşmadım(ihpar için çogu bölgede tlf çekmiyor)KESİKKÖPRÜ JANDARMA KARAKOL PERSONELİ NEDEN DENETİM YAPMIYOR VE VİJDANLARI NE KADAR RAHAT

11. kelbey

kelbey Erhan

Arkadaşlar bahsettiğiniz yerlerde balık var hemde fazlasıyla.Eylül ayının başındayız,Ekim in 15 ine kadar balık beklemeyin.Bu devre kışa hazırlık devresidir.İnsanlardaki bahar yada kış yorgunluğu gibi.Balık yatar,gezenler ufak balıklardır her daim açlardır bebek gibi :)
    Sabırlı olun avlanacak vakitleri bilin,forumda ufak çaplı bir araştırma yapın av raporları hakkında.