Ankara`ya 110 km. Uzaklıkta bir yer..

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında barisbasci tarafından paylaşıldı.

1. barisbasci

barisbasci Barış Başci

Favori Kamış:
    SHIMANO BEASTMASTER BX BOAT
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor :)
    Geçen hafta içerisinde bi arkadaşımın anlattığı kadarıyla Ankara`ya yaklaşık 110 km. uzaklıktaki (dediğine göre pek fazla bilinmeyen) gölden güzel sazanlar çıkıyormuş.Tarif ettiği yeri google earth`ten baktım ancak haritada herhangi göle rastlayamadım. Malum hafta içi olduğu için bende babamı yolladım hele bi git bak nedir, ne değildir hesabı.Yükledik malzemeleri gönderdik.Tabi ulaşınca telefonlaştık.2-3 saat sonra telefon geldi 4,5 kg.`lik kambur sazan almış.İyi bakalım dedik kendi kendimize demekki istihbarat sağlam.Devam etti ava. 1 saat sonra yine telefon geldi yaklaşık 6 kg.`lik aynalı.Ben tabi duramiyrum yerimde kudurdum iyicene.Bu kadar kısa sürede beklenenin çok üzerinde sonuç alabileceğine ihtimal vermemiştim.Çek dedim fotoğraflarını yolla bana ama normal aramayı bile zarzor beceren babam kaldıki balıkların fotoğraflarını çeksin.
    20 gün yıllık izin almıştım yarından itibaren başlıyor. Arabanın içi full malzeme dolu ve bende tabi babamla birlikte bu sabaha karşı 05:00`de çıkıyoruz yola. Kısmetse 3 gece 4 gün kamp yapacaz. Dönüşte daha detaylı ve fotoğraflı bir av hikayesinde buluşmak dileğiyle..Şİmdiden rastgele..

2. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    :) Barış Senden çok güzel raporlar bekliyorum umarım raporların çok güzel olur rastgele

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Barış abi madem mahzeni buldun, sana da güzel av raporları yollamak düşer :D

4. barisbasci

barisbasci Barış Başci

Favori Kamış:
    SHIMANO BEASTMASTER BX BOAT
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor :)
    şu anda nasıl bir yağmur bastırdı anlatamam..gümbür gümbür gökgürlüyor deli gibi şimşekler çakıyor..bende arap bacı gibi şimdilik sadece camdan bakıyorum..
    vardır bunda da bir hayır..bekleyip görecez 1 saat rötarlı çakacaz sanırım..

5. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    siz siz olun, kimseye avlağınızın tam yerini söylemeyin... bakir bir avlak bulmuşsunuz sanırım... bir kaç kişi öğrendiği zaman işini bitirirler oranın... bu konuda ketum olun lütfen...

6. yighitjan

yighitjan

Sözüm Ahmet Beye;

Aman sakın söylemeyin! Bütün balıklar sizin olsun,her gün gidin teker teker tutun!

Devlet sırrı mı bu ? Burası bir paylaşım forumu değil mi? Göl,toprak hepimizin değil mi?

Oldu olacak nikah yapalım gölle namusunuz olsun,göl çevreside mahreminiz kimseyi almayın,yerini söylemeyin...

Yaa bakın başka ülkelere (Ülkem hepsinden değerli sadece düşünceleri ve yobazlıkları haricinde) biraz örnek alalım olamaz mı ?

Kusura bakmayın böyle bir mesaj atıp konuyu saptırdığım için ama haklı olduğumu düşünüyorum o yüzden nerde ne olursa olsun haksızlığa karşıyım !.

7. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr

değerli arkadaşım, ben o mesajı kendi adıma hiçbir çıkarım olmaksızın yazdım. bilgilerime dikkat ederseniz samsunda ikamet ediyorum. kalkıp burdan ankaranın bilmem neresine sazan avına gidecek zamanım da, maddi durumum da yok. daha önce böyle avlakların başına gelenleri biliyoruz da, ondan uyarma gereği duydum... bir doğasever olarak bir öneride bulundum sadece... siz henüz yenisiniz ortamda gördüğüm kadarıyla, o yüzden konuya tam olarak vakıf değilsiniz sanırım...

bu yaptığım yobazlıksa, varsın en yobaz ben olayım...

8. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Haksızlık hazır avlağa çöküp, zıpkın, tırıvırı, dinamit, ağ, vs.. materyalle avlağı mahfedenlerin yaptığıdır. Sanki bu sitede hep ve tek sirküler avcıları varmış gibi konuşmuşsunuz.

Ayrıca amatör balıkçılık hazırcılık değildir. Özellikle tatlısu avcılığında aylarca balığın peşinden koşup sonunda yerini bulanlar vardır.

Sonucu ne olursa olsun avlak yerlerinin nokta atışı olarak yayınlanmasına karşıyım. Herkesçe bilinen yerler vardır ki zaten herkesçe bilinen yerlerin çoğu talan edilmiş yerlerdir. Eskiden Yeşilırmak'ın muhtelif yerlerinde koltuk diye tabir ettiğimiz -amatör balıkçı koltuğun ne olduğunu adı gibi bilir- yerlerde 2 metrelik yayınlar cirit atardı. Şimdi baştan sonra tüm koltukları deneyin bulamazsınız. DİNAMİT attılar arkadaşım. DİNAMİT!!!

O yüzden burası paylaşım forumu demekle işin içinden çıkamazsınız. İşin içinden çıkacaksan AMATÖR BALIKÇI olacaksın önce. Balığın mevsimsel hareketlerini, yaşama ve barınma sistemini, avlağın yapısını iyi öğreneceksin ki ona buna nokta atışı adres sormaya gerek kalmasın...

Edit: Daha solucanı nasıl bulacağını bilmeden ava gitmek debriyaj freni bilmeden araç kullanmaya benzer.

Son düzenleme: 19 Temmuz 2010
  9. yighitjan

yighitjan

İlk olarak kendimi AMATÖR BALIKÇI olarak görüyorum...

Dikine bi yorum yapmışsınız,bu at gözlüğüyle bakmak gibi bir şey olması lazım.
    Ağ,tırıvırı vs. tamam normal değil,ama şöylede bir şey var herkez de yasadışı şekilde avlanmıyor.Ve şunuda söylemek isterim abim yaşında insanlarsınız sizden yaşca küçüklere birşeylerin yerini göstermek birşeyler öğretmek çok mu zorunuza gidiyor.

(''Bana bir harf öğretenin kırkyıl kölesi olurum'' Hz.Ali)

Valla gülerek geçiyorum,ben nokta atışı ya da mevki sormuyorum yok eksik kalsın ya . Siz bulduğunuz avlakta istediğiniz kadar balık tutun,yiyin,satın Afiyet olsun Hayırlı işler...

''Daha solucanı nasıl bulacağını bilmeden ava gitmek debriyaj freni bilmeden araç kullanmaya benzer'' Deyiminizide açıklayında bilelim bi anlam veremedim,kusura bakmayın.

10. yighitjan

yighitjan

Ben zaten kendinize pay çıkarıyosunuz demedim.Sadece sizin dışa vurduğunuz düşüncelere bi yorum,eleştiri yapma gereği duydum.
    Yani herkezi aynı keseye koyup aynı davrancaksak bu forumun bi kuralıysa yani herkez doğa düşmanıysa bizde böyle davranıyorsak ben artık kalkıyım.

Dediğim gibi sizden yaşça küçüklere bir şey öğretmezseniz amatör balıkçılık nasıl gelişebilir ki ?

11. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    estağfurullah kardeşim. kimseyi itham etmek istemedim. sen müdahil oldun konuya ister istemez. amacım sen değildin. sadece katliamcıların böyle bakir avlaklara ulaşmasının önlenmesi için öyle bir mesaj yazdım... burası sanal bir ortam, kimin iyi niyetli olduğunu ayırt etmek çok ama çok zor. o yüzden sitedeki büyük çoğunluk da benim gibi, özel avlakların deşifre edimemesi gerektiğini düşünür. asla o avlakta avlanmayacak olsam da, paylaşılmasını istemem.

seni tenzih ederim yazdıklarımdan, sen de üzerine alınma lütfen... herkese saygımız var... katliamcılar hariç...

12. yighitjan

yighitjan

Hani bende bir saygısızlık yaptıysam kusura bakma Ahmet abicim.:eek:
    Sizinde kendinize göre bi haklı yanınız var tabi ki.

Saygılar bizden.

13. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Güzel kardeşim, birgün bir avlağını aylarca hazırlıyıp sonucunda harika avlar yapıp ve bir sezonda oranın ne hale döndüğünü görmek nasip etmesin sana Allah. Ozaman bu yazdıklarını bir daha düşünürsün. Hatta sana derimki, en amatör dediğin adamın ( buna bir insanın babası bile dahil olabilir ) bile hırsına nasıl yenik düştüğüne bak derim.

Ayrıca avrupadan bahsetmişsinde, avrupada adamın ............. ler yanlış bir iş yaparsa.... Lütfen avrupadaki avcılarımızın yazdıklarına bir bak istersen.

O yüzden paylaşımdan filan burda söz edilmemeli taki değeri bilinene kadar. Kimsenin hakkı yok bir yeri reklam edip orayı bitirmeye.

Sende zamanla tanırsın, görürsün.....

saygılar.

NOT: Lütfen km bazında verilen bilgiler düzeltilip kaldırılsın sayın modlarım ve adminlerim..

14. kamil alkan

kamil alkan kamil

Adam zaten avlağın yerini söylememiş... ankaraya 110 km demiş... detay vermemiş; sende tutup; av ve doğal hayata olan hassasiyetini bizlere göstermek için, adama; sen sen ol buranın yerini amman söyleme demişsin:) adam zaaten adresi vermemiş ki! tamam sen doğa seversin eyvallah, bu sanal ortamlarda da eskisin, onada eyvallah, ama kardeşim sen bu hayatta pek taze ve yenisin bence. ankaradaki balığa sulanacak ne vaktim var nede zamanım demişsin... demekki Cenab-ı Allah sana biraz para, biraz da zaman verse, (Allah muhafaza) gelip bizim buralardaki sazanların peşine düşücen:D
    Sen gerçekten hassas ve duyarlı bi vatandaş olaydın; adama şu soruyu sorardın: ''Barış ağbi, amcam 4 saatte 2 tane balık yakalamış, toplamda 10 kg.dan fazla, balıkların birini dahi olsa geri salmamışmı??? doğasever olarak bunu öğrenmek istedim,'' derdin. Ya da '' yaa barış ağbi, mesajında yerimde duramiyrum, kudurdum diye bişey yazmışsın, inan korktum, aman abicim mümkün olduğunca balıkları geri salalım, yiyeceğimizin fazlası balıkları alıkoymayalım'' demeliydin..... bence. Ama sen, herkesi ağcı, tırıvırıvı, dinamitçi yerine koyup... amman ağbi sakın yerini söyleme demeyi tercih ettin... Şimdi senin bu yaptığın; ''hırsız herkesi kendi gibi hırsız beller'' hesabına döndü:D
    Bir arkadaşda; amatör balıkçılığın hazırcılık olmadığından gem vurmuş, birde beylik laf etmiş; amatör balıkçı yeşilırmağın kenarında koltuk diye tabir edilen yeri bilir.... :D e şimdi biz bilmiyorsak amatör balıkçı değilmiyiz... bir tek senmi balıkçısın:) Sizin koltuklarınıza dinamit atanlarla baş ettiniz, şimdi bizim buralarımı kurtaracaksınız??? hadi canım sende:D
    balık avı NASİP-KISMET işidir... her eline olta alan balık tutar diye bir kural yoktur. Sen balığın mevsimsel hareketlerini, yaşama ve barınma sistemini, avlakların yapısını nezaman, nerede ve kimden öğrendin.. bi anlatda biz de öğrenelim:D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Temmuz 2010
  15. kamil alkan

kamil alkan kamil

NOT: Lütfen km bazında verilen bilgiler düzeltilip kaldırılsın sayın modlarım ve adminlerim..[/QUOTE]

inanın çok komiksiniz:D

Son düzenleme: 20 Temmuz 2010
  16. yighitjan

yighitjan

Eyv. Abi haklısın okumadan öğrenilmez.Ama birilerinin tecrübeleride şart :)
    Ama derdimi anladığın için teşekkür ederim ...

17. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Güzel bir yazı katılıyorum. :) :)

18. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    okuman iyi anlaşılan, ama okuduğunu anlama konusunda pek iyi değilsin besbelli. ben avlağın yerini söylemişsin demedim zaten, söyleme dedim... çok rahatsız olmuşsun ki, makale yazmışsın maşallah... benden sana polemik çıkmaz kardeşş, başka kapıya... Allah versin...

haa bu arada, evet en büyük hayalim, ileride çok param olursa kendime bir karavan alıp Türkiyenin muhtelif yerlerine balık avı seyahatine çıkmaktır... sizin oradaki balıkların da peşine düşerim pek tabii ki... keyfim bilir...

19. kamil alkan

kamil alkan kamil

okumam konusunda yaptığın tespit gerçekten takdire şayan:p helal olsun sana. sen oltaya sopa, balığa mama derken okuyorduk biz ;) .... ondandır.
    sen çalış, bi karavan al düş balıkların peşine; sana çok sağlam alabalık adresleri veririm. kim tutar seni fiksahmet:eek: yürü beeeeee:D
    sen kardeşşşlerinle polemiğe gir, ağbilerinle konuşurkende daha saygılı ol....;) yanına da oltalarını almayı unutma...

20. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr

"sen oltaya sopa, balığa mama derken okuyorduk biz ;)" demişsin... ben de okumana bişey demedim zaten :rolleyes: . okuduklarını anlamanda problem olduğunu söyledim :confused: .
    kime ne kadar saygı göstereceğime ben karar verebilirim. sana uzuuunn ve bol polemikli ömürler dilerim...