Ankara Yenikent Bucuk Göleti

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında xmurexx tarafından paylaşıldı.

1. xmurexx

xmurexx Burcin

Favori Kamış:
    Sheakspeare kam?s ve makina
    En İyi Avı:
    Sazan 7,5kg
    Öncelikle herkese selam. Benim öğrenmek ve paylaşmak isstediğim bir konu gittiğim avlak bölgesinin DSİ tarafından yasaklanmış olması. Öncelikle daha önce burada avlanırken böyle bir yasağın olmaması.Geçen pazar gittiğimde buranın her tarafının tel örgülerle kapatıldığını gördüm ve köye dönüp oradakilerle konuşmaya gittim. Bana yaptıkları açıklama çok mantıklı gelmedi söyledikleri tek şey oraya giden balıkçıların alkol alıp bu şişelerini suya attıkları ve bu şişelerden dolayı kanalların tıkandığı oldu. Bu konuda yapılabilecek birşey varmıdır jandarma bu bölgede avlanma yasağı olup olmadığını bilmeden bu tür bir işleme izin verebilirmi veya ben telden içeriye girsem bana herhangi bir yaptırım uygulayabilirlermi.Çünkü sadece DSİ tarafından kaptıldığına dair bir tabela vardı o kadar.Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

RASTGELE

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Burçin merhaba,

2/2 nolu Amatör Balıkçılığı düzenleyen tebliğ;

İçsularda amatör avcılık

(12) Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır. der.

Ancak, gölün tamamının bu kapsama alınacağını zannetmiyorum.

Selamlar, rast gele.:)

3. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Bilgi edinme yasasından faydalanarak kapatılma nedeninin öğrenip, eğer yasalara uygun bir yasaklama ve kapatma değilse açılmasını sağlayabilirsiniz.
    Yok ben karışmam derseniz onu bilemem.

4. xmurexx

xmurexx Burcin

Favori Kamış:
    Sheakspeare kam?s ve makina
    En İyi Avı:
    Sazan 7,5kg
    ANKARA Sincan Yenikent Bucuk göletindeki avlanmanın yasak olması konusunda Bilgi Edinme Yasası'ndan yararlanarak bilglendirilmek istiyorum...Şu ana kadar herhangi bir tel örgü yada yasak yok iken bu olayın nereden ve ne amaçla çıktığını öğrenmemin hakkım olduğunu düşünmekteyim.O bölgede yaşayanların anlattıklarına göre, sırf bu işlemin, oraya gelen bazı kişilerin alkollü içecek tüketip, kutularını göle atarak kanalları tıkamasından kaynaklandığı için böyle bir uygulamanın yapıldığı olmuştur.Bu tarz bir yasak ne derece demokratiktir bilmiyorum ama bizim gibi sirkülere uyan amatör balık avcılarının önlerinin kesildiği ve doğal yaşamı destekleyen amatör avcılarının yerini bu işi kötü amaçlı yapanların alacağını bilmenizi ister bu konu ile ilgili bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim.
    26/06/2009
    Burçin GÜRER

arkadaşlar bu şekilde bir mail attım umarım yanlış birşey yapmamışımdır

RASTGELE