Selamlar,Saygılar! Ben Fuat Ankarada ikamet etmekteyim.Olta balıkçılığına büyük merakım vardır.Biraz geçte olsa Ankaradaki avlak yerlerini deneyerek tecrübe ediniyorum.Kurban bayramı son günü Kurtboğazından 52 cm Turna çektim.Heyecanımı daha çok artırdı.Geçen ay gittiğimizde ise elimiz boş döndük :-(( malum havalar soğudu ondan olsa gerek.Buradaki forumlardan çok şeyler öğrendim bundan sonra benimde bu çorbada tuzum olursa sevinirm. Herkese hayırlı avlar dilerim.mrsparkle
Hoş geldin fuat abiciğim. İnşallah güzel avlar yaparsın ve raporlarınızı okuruz.Bu turna balığinında hikayesini dinlemek isteriz
Hoş bulduk.Kurban bayramı 3. günü olta malzemelerini satın aldık.İlk balık avına çıkmak için kurban bayramının son günü güneşli günü seçtik.sabah saat 08.00 de Kurtboğazına gittik.3-4 saat at-çek yaptık ses yok.Tabiki bu zaman zarfında yosunlarla bayağı uğraştık.çünkü habire takılıyordu ve zor geri çekiyorduk.Hatta bir kaç sahte yemi suda bıraktık :-(( kopuyor.öğlen mangal yapıp yedik ve sonra tekrar at-çek denemelerine başladık.tam o sırada ben gene takıldı zannettim oltanın.iyice çekerken ne göreyim sudan o güzellikte bu turna bir sıçradı yeme takılmış.Bende bir heyecan arkadaşı çağırdım yanıma.biraz uğraştım ve sonunda kıyıya çektim.Yemi bayağı derin yutmuş arkadaş ağzından çıkartırken elini ısırdı turna,ufak kanadı.Çevredekiler uzun zamandan beri turna çekemediklerini söylediler ve benim turna balığına bakmaya geldiler.o gün güzel ve bereketli geçti...
FuatK, Hoşgeldin. Geçmiş olsun sen de kapmışsın hastalığı Yanlış dönemde başlamışsın zira soğuklar bastırınca arada yapılan 1-2 aktivite hariç tatlısu iptal. Ama nisanda turnaya tekrar başlarız...