ARKADAŞLAR MERABA BEN ANKARADAN KATILIYORUM BU FORMA . BURAYA YENİ TAŞINDIM. ANKARADA KIZILIRMAK HARİCİ ÇAY , DERE VEYA IRMAK TÜRÜ NERELER VARDIR . YOL TARİFİ VE ÇIKAN BALIK TÜRLERİ HAKKINDA BİLGİ VERMENİZ MÜMKÜNMÜDÜR? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Aramıza Hoş Geldin Ankara'da Kızılırmak hariç çay dere veya nehirde avlanma şansın çok az. Ancak Mogan gölünde sazan veya turna,kurtboğazında talısu levreği,turna çanıllı'da turna dikilitaş göletinde turna avlayabilirsin . Daha çok mera var fakat çok uzak. Rastgele...
Bende Ankarada yaşıyorum, buranın balığı TURNA avıda avcılığıda çok zevkli ve diğer hiç bir balığa benzemiyor.1993 ten beri ben sazan avına gidiyordum işi tam öğrenmiştim 2008 te ankaraya gelip turna avına başlayınca tekrar acemi oldum çünkü bu av genelde spin takımla at-çekle oluyor, bunun dışında amerikan levreği(perch tatlısu levreği ) var oda turna gibi at-çek veya yemli olta ile oluyor vede son olarak bir tatlısu klasiği SAZAN bu ankarada çok nadir tüm avlaklara turna ve levrek atılmış sazan avı çok nazlıı ve serek olur çok uzaklara 150 km kadar ileri gidip bi o kadar gelmeyi göze almalısınız. Ben size bir kısayol ekliyorum bir inceleyin http://www.oltacilar.com/ankara-ve-cevresi-baraj-ve-goletler-t46.html aklınıza gelen soru olrsa buraya veya özelden yazın yardımcı olayım.
BENİM İÇİN MESAFE ÖNEMLİ DEYİL ORTALAMA 200 KM KADAR GİDEBİLİRM 2 HAFTA ÖNCE ÇANKIRI ÇERKEŞDEYDİM .. GÜZEL BİYER BULDUK...SABAH 5 TEN ÖĞLEN 12 YE KADAR 2 KEFAL ALDIK .. ÖĞLEN ADAMIN BİRİ BOTLA İÇERDEN AĞI TOPLAYINCA OLAYI ANLAYIP MALESEF EVE DÖNMEK ZORUNDA KALDIM ... U SEBEPLE UZAKLIK NEMLİ DEYİL YETERKİ SESSİZ SAKİN VE VE EN AZINDAN 3-5 BALIK YAKALAYACAĞIM YER OLSUN YETERLİ BENİM İÇİN
BU ARADA ÖZELLİKLE SAZAN OLURSA ÇOK SEVİNİRİM BİZ MALATYADA ORTALAM 3-4 KİLOLUK SAZANLAR TUTARDIK BURAYA GELMEDEN ÖNCE .VE PİŞİRMESİNİ BİLİRSEN BENCE ENGÜZEL BALIKLARDAN BİRİ İLK DEFA BÖYLE Bİ FORMA ÜYE OLUYORUM ORTAM VE YAZILANLAR ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR .