Önümüzdeki hafta balığa, daha doğrusu pikniğe gitmeyi planlıyoruz. Hazır gitmişken de balık tutalım diyorum ama turna avına gitmek istemiyorum. Her ne kadar yasak sona erse de yumurta olacağını düşünerek yasağı kendim için biraz daha uzatacağım. Avına gidecek başka balık da kalmıyor malesef. Ben de bari israil sazanı avına gideyim diyorum. Yakalayabildiğimiz kadar yakalarız. Ankara'da bu balığı yakalayabileceğim bir yer var mı?
Ankara'da olmaması sevindirici, ancak bir arkadaşım Kurtboğazı'nın yakınında bir gölette mi, bir yerde israil sazanı avladığını söylemişti ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Arkadaşa bir sorayım tam olarak neresiymiş avladığı yer. Yakalayıp yakalayıp sitemizdeki kedilere verecektim balıkları.
Amman diyorum kardeşim ağzından yel alsın, götürsün Türkiye sınırları dışına bıraksın söylemesi bile zor geliyor ama bi piknik gününü balıksız geçiriver malum bu civarda israil sazanı olmasından iyidir
Orası öyle tabi. Ben eğer varsa doğaya bir katkımız olsun diye dedim, olmaması daha iyi tabi. Ben yine de arkadaşa sorayım tam olarak neresiymiş, öğrenirsem burada açıklayayım. Gerçi arkadaş pek bilmiyor balıkları, karıştırmış olabilir. Geçen sene akrabalar ''her atışta sazan çekiyoruz, verimli geçti bu sene'' diyordu, demek ki israil sazanıymış :laughing: . Gölbaşı insan elinden neler çekti yahu. Dayım anlatırdı, eskiden orada trofe turnalar tutmuşlar her gittiklerinde. Şimdi ise israil sazanına kaldı demek, yazık olmuş. Bilgi için teşekkürler.