Sevgili abilerim ve kardeşlerim bu hafta bir kaç arkadaş balığa gitmeyi düşünüyoruz.Kıyıdan at çek yaparak verim alabileceğim nereyi önerirsiniz.Özel mesaj olarak atarsanız sevinirim.Teşekkürler.
eğrekkaya süper.yer.solucan,dip,mantarlı.at çek (küçük sasi) hepsine geliyo.rastgele.amerikan levreği için.
yok kardeş yok..biz boşuna yırtıyoruz kendimizi.. okadar cahil, okadar görgüsüz bir milletizki biz.. Rahmetli Aziz Nesin demişti ya; "Türk insanının %90 aptal" diye.. Yemin ederimki adam yerden göğe kadar haklıymış.. Mehmet kardeş..Buradan sana yimek için ekmek çıkmaz..boşuna bekleme sen.. Bence sen "pet center" a git akvaryumlara olta salla.. bakarsın kısmetine "bamya" kadar bir şey çıkar..
Ahhhhh, birde konuyu doğru yere açsan , burası denizlerle ilgili köşe, yoksa Ankarada deniz vardıda benimmi haberim yoktu.
biraderler yani insanı hobiden soğutuyorsunuz.meraklandık ve başladık bu hobiye.sizlerden böyle sert tepki alacaksak gidelim balıkcıdan 2-3 kilo hamsi alıp yiyeyim öyleyse ya ?
İyi hoş konuşmussunda bunda abuk subuk olan ne , o %90 lık kısma sizde dahilsinizki , vurup kaçıyosunuz.Arkadaş soru sormuş herkeste söylemiş , amerikan levreğini söyledim ben zaten , bizim türümüz değil bişey değil gitsin yakalasın.
cevap yazamadan duramadım bu barış her yerden çıkıyo kendini ne sanıyor anlamadım bana karşı bi şeyi olmamasına rağmen ben uyuz oldum kendisi de o %90 oranın başını çekiyor galiba
Yazdıklarınızı alıntı yapma gereği bile duymadan cevaplamak istiyorum.. Sadece şu söyleyeceğim..; Demekki benim bu konudaki düşünceme veya söylediklerime içerleyenler ve gerçekten her nedense "ÜZERİNE" alınanlar zaten benim kastettiğim gruba ne yazik ki dahil olmuşlarda kendilerinin haberi yokmuş gibi davranmaya, buradaki insanların çoğunun (maalesef hepsinin diyemeyeceğim..) asıl amaçlarının sadece bilgi, deneyim, tecrübe paylaşımı yaparak keyifli sohbetler çıkartarak, zaman zaman gerçek dünyada bir araya gelip sosyal paylaşımlar içerisinde bazen kişisel bazen de ailecek hoş bir vakit geçirmeyi amaçlayan ancak bizlerin dilindeki "BOHÇACI" diye adlandırdığımız aşağılık bir sınıfın buradaki tamamen zararsız, tamamen iyi niyetli ve paylaşımcı grubun anlattığı veya söylediği AVLAK`ların içerisine eden, her gittiği yerde içip içip şişeleri sokması gerektiği yere değilde ağaç diplerine veya suya atan, parmak kadar yavru balıkları alıkoyup istavrit, hamsi niyetine yemek için utanmadan "baaak ! ne kadar çok balık tuttuk" diyebilecek kadar çiğ ve aşağılık insanlar var olduğu kadar, anlatılanlardan, yazılanlardan ve söylenenlerden bir parçasını kendileri için azıcık olsa bile gelecekteki çocuklarımızın da şimdiki gibi azda olsa keyifle bizim yaşadıklarımızı yaşamaları için uygulanmaya ve uyulmaya çalışılan kural ve tavsiyelerden nasibini alanlarda var. Ama gelgör ki biz hakikaten olması gerektiği gibi davranmaya çalışsakta aramıza sızıp farklı düşüncelere sahip ve o bahsettiğim aşağılık sınıfa dahil kişilere prim vermek bile bana göre en az onların yaptığı kadar, onlara destek çıkanlarda o sınıfa dahildir. Paylaşmak, öğrenmek, sormak tabikide en az balığın nasıl tutulacağını daha önce eline hiç olta almamış veya oltanın ucunda balığı hissetmemiş birisine öğretmek kadar güzeldir.Ama lütfen bunu yaparken önceden tanıdığınız veya gerçek hayatta bir araya geldiğiniz ve güvendiğiniz kişilerle yapacağınız paylaşımınızı lütfen özelden mesaj atarak yapın ki siteye daha yeni üye olmuş 3-5 mesajdan sonra yer soran “nereden ne balık tutarız” diye daha kendisini bile doğru dürüst tanıtmamış, profilini bile tam olarak düzenlememiş, bırakın onu madem böyle bir siteye üye oldun onbinlerce konu başlığı içerisinde senin sorduğun ve açtığın konudan senden önce kim ne yazmış,nerede ne var hele bi inceleyim diye düşünemeyen kaldı ki iki kelimeyi bir araya getirerek konuşmaya aciz insanlar arasında yapmayın..Benim tek derdim, düşüncem ve isteğim budur. Yoksa varsın olsun ben o %90`lık grubun başını çekeyim.
Bu kadar bencil insanlar olamaz.Herkez anasının karnından 100 cmlik turna yakalamaya programlı doğmuyordur heralde.Bilen insanlar yol göstermeyecekse kim yapacak bunu.Sizlerin amacı çevre kirliliğini önlemekten ziyade, ben tutayım bura benim olayıdır.
slm birbirinizi yiyeceğinize insanları kendi vicdanlarına bırakın çocuklarınıza hayvan sevgisi aşılayın ki hayvanları katletmesinler.
Ben de Ankaradayım Ankarada nerye gidileceğini zaten eklemişler nerde baraj var nerde hangi balık çıkıyo hepsi yazıyo burdan neyi saklamaya çalışıyorsunuz insanın içinde bilinç olacak önce ya balık tutmak bir zevk tutamasanda saatlerce orda bklemek bunun için illa ki çok balık olması gerekmiyo şehirden uzaklaşmak kafa dinlemek belki bir balık yakalamak vey ayakalayamnamak bunun ödülü oılsa da olur olmasa da...
KISSADAN HİSSE Bundan yaklaşık 2. yada 3 hafta evvel Zeytinburnu kazlı çeşme mevkiinde araçla yol alırken arkamızda kızıl kıyamet koptu , meğer Başbakanımız geliyormuş, en öndeki motorlu polis benzinlikte beklememizi söyledi, bizde öyle yaptık , ben araçtan inip sahil ışıklarına geldim, bu esnada ışıklarda bekleyen araçlardan birisinin sürücüsü; ustam demin geçen kimdi diye sordu, bende Başbakan diyince aynı şahıs hemen ikinci soruyu sordu.. hangisi.... tabi bende anında cevabı yapıştırdım ... kaçtane varki...
Abi ne demek istediğini şimdi anlıyorum fakat konuyu açan arkadaşın ben boğcacı falan olduğunu düşünmüyorum , herkese önyargı ile yaklaşırsak paylaşım platformu özelliğini yitirir forum , o tarz boğcacı diye tabir edilen kişilerinde cezalarını allah verir merak etme...
yaklaşık 300 lira masraf yapıp olta vesayre aldık.Aldığımız abinin önerisiyle köprüköye gittik.Sabah 04:00'ten aksam 17:00'ye kadar at çek yaptık kıyıdan.Zevk alıyorduk ama saatlerin sonunda balık yakalayamamak biraz kötü oluyordu.Ama genede eğleniyorduk.Daha önce hiçbir deneyimimiz yok.Acaba burda balık yok galiba düşüncesiyle bu konuyu açtım.Neden bu kadar sorun oluyor yardım istemek? Yani şurda keyifle balık tutabilirsiniz diyince göldeki balıklar kuruyacakmı.Veya çevreyimi kirleteceğiz.Anlamıyorum.Bir insan bu kadar düşüncesiz olamaz.
ArkadaşLar Çok YanıLıyorsunuz Barıs arkadaş Benim BiLdigim Kadarı iLe SizLere Her türLü BiLgiye Vermeye ÇaLışır TecrübeLerini biLdikLerini DuydukLarını AnLatmaya ÇaLışır Ama Kendisinin Muzdarip oLdugu Yada Sevmediği Konu Siteye üye oLan Herhangi Birinin Direk oLarak BaLıgı Nerde YakaLarım Sorusudur..? Arkadaşımız istiyorki önce Kendinizi Tanıtın profiLini düzenLeyin eksik biLgiLeri tamamLayın.. ondan Sonra GerekLi SoruLarı Sorun gibi düşündügünü tahmin ediyorum.. Yeni üye oLupta direk BaLıgı Nerde YakaLarım Sorusunu Soran arkadaşLar Benim için Bir ortama girince SeLam Sabah Vermyen Birine Benzer.. Barıs kardesimizde öyLe düşünüyor diye düşünüyorum..?
öncelikle sen kimsin de aziz milletimize hakaret etme cesaretini kendinde bulabiliyorsun sen bu sitenin nesisin de ona buna iğneleyici cevaplar yazıyosun anlamadım o bohçacıları madem engellemek istiyosun gidip yerinde müdahale edersin veya ettirirsin sen burdan vermiş olduğun cevaplarla sadece kendini avutuyorsun ki bu insanların nasıl biri olduğunu bile bilmiyorsun(ki seni de tanımıyoruz) bir daha yazdığın cümlelere verdiğin örneklere dikkat et milletimiz hakkında böyle konuşamassın.
neden söylediklerim bu kadar zoruna gitti murat? anlamadan, okumadan, kafan basmadan boş boş konuşuyorsun işte.. "aptal" ifadesini ben değil aziz nesin kullanmıştır bende zaten onun ismini vererek açıklamada bulundum.. çuvaldızı önce kendime batırırım iğneğide hakedene.. ne soracaksan ne öğreneceksen zaten bütün forum genelinde mevcut.. gelir gelmez, bakmadan, okumadan konu açıp yardım istemekte neymiş.. her şey var bu sitede aç, bak, oku.. neyin ne olduğunu bilmeden sataşma..